Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş kağıt !

Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş kağıt !

Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş ... Türkiye'de yetkililerin Koronavirüs test sonuçlarını zamanında veremediği durumlarda sadece "test yaptırmıştır" yazan sonuçsuz kağıtları verdiği ve insanları bu belgeyle Almanya’ya gönderdiği ortaya çıktı.

Almanya, risk bölgesi ilan edilen ülkelerden ve özellikle Türkiye'den test sonucu olmayanların gelmesini yasaklarken özellikle Türkiye’den gelenlerde koronavirüsü testi pozitif çıkanların artmasıyla birlikte önlemleri artırdı. Almanya, Türkiye'den dönenlerden test ücreti almayı, hapis cezası getirmeyi ve mecburi 14 günlük karantina uygulamasını gündemine aldı. 20 Temmuz – 16 Ağustos arası Türkiye'den gelenlerin 1134'ünde koronavirüs testi pozitif çıkınca dikkatler yine Türkiye üzerine yoğunlaştı. Elinde Türkiye'den “negatif test sonucu” olan bu kişilerin nasıl olup da Almanya'da pozitif sonuç elde ettikleri Alman yetkilileri şaşırttı. Olay bununla da bitmedi, test yaptıran ancak sonucu çıkmayan tatilcilerle gurbetçilerin de Türkiye'den bırakıldığı belirlendi

Türkiye, gurbetçileri Almanya'ya test sonucu henüz belli olmayan belgelerle gönderiyor. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin “test yapıldığına” ilişkin belgede, “Test sonucu bekleniyor” ifadesi yer alıyor.Türkiye'de test yaptırmadan karayoluyla çıkışı deneyenler, Kapıkule'de durduruluyor ve Alman plakalı araçlarda bulunanların test yaptırmaması durumunda sınırdan bırakılmayacağı belirtiliyor. Sınırda test yaptıran bir çok aile ise beklemeye başlıyor. Dönüş yoluna çıkan ailelerin bekleyişi ise 24 saat ile 48 saati bulabiliyor.

TEST SONUCU YOK, TEST YAPTIRDI İBARESİ VAR

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, test sonucunu alamadığı için Almanya'da işine, okuluna geç kalanlar olurken, test merkezi önünde bekleyenlere boş belgeler verildi. İngilizce yazılı belgede, test sonucu yok ve sadece test yaptırıldığı belirtiliyor. Böylece, yolcular bu belge ile Almanya sınırına kadar geliyor. Almanya sınırında yakalanmayanlar ve o zamana kadar sanal olarak test sonucunu almamış olanlar da, yeniden Almanya'da ücretsiz test yaptırıyor. Yakalananlar ise test merkezlerine gönderiliyor ve haklarında işlem başlatılıyor.

BİLDİRİM ŞARTI VE AĞIR CEZA

Testlerin suistimal edildiğini gören Almanya, ülkeye girince test yaptırmak isteyenlerden ücret alınmasını tartışması başladı. Değişiklik teklifleri kabul edilirse, risk bölgesi ilan edilen ülkelerden gelenler, mecburen test yaptıracak ve parasını kendi ödeyecek. Yaptırmaz ve parasını ödemezse, 14 gün karantinada kalacak. Ayrıca Türkiye ve riskli bölgelerden gelenler ise dönüşlerinde mutlaka Sağlık Bakanlığı'na bildirimde bulunacak. Yapmayanlara 2000 Euro'ya kadar para cezası öngörülüyor. Ayrıca “Toplum sağlığını tehlikeye atmak”tan suç duyurusunda bulunulacak. Test yükümlülüğünü kasıtlı olarak yerine getirmeyenlerin cezası ise 25.000 Euro olarak belirlenmişti.

"Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş kağıt !" haberi, 26 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş kağıt ! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'de Koronavirüs test sonuçlarına boş kağıt ! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  2. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  3. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  4. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  5. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  6. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  7. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  8. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  9. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  10. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  11. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  12. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  13. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  14. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  15. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  16. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  17. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  18. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  19. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  20. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
Sağlık Haberleri