Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya yörüngesine girdi

Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya yörüngesine girdi

Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya ... Bilim insanları Dünya’nın yörüngesine giren gizemli nesnenin yeni görsellerini yayımladı. Diğer astronomlar bu gök cisminin yapay bir nesne olabileceğini öne sürerken cismin eski bir uydu ya da uzay çöpü olma ihtimali de bulunuyor....

Bilim insanları Dünya’nın yörüngesine giren gizemli nesnenin yeni görsellerini yayımladı. Diğer astronomlar bu gök cisminin yapay bir nesne olabileceğini öne sürerken cismin eski bir uydu ya da uzay çöpü olma ihtimali de bulunuyor. Türkiye'den de pek çok kişi cismi gördüğünü iddia ederken, 2006 yılında da böyle bir cisim Dünya yörüngesine girmiş ve daha sonra yörüngeden çıkmıştı.

2020 yılında korona virüs, depremler ve son olarak yanardağ patlamalarından sonra bu sefer de gizemli bir cisim dünya yörüngesine oturdu. Bilim insanları, dünya yörüngesine giren gizemli nesnenin yeni görsellerini yayımlandı. Bilim insanları bu gizemli nesnenin ne olduğuyla ilgili kesin konuşmak için erken olduğunu ve daha fazla araştırma gerektiğini ifade ediyor.

Diğer astronomlar bu gök cisminin yapay bir nesne olabileceğini öne sürerken cismin eski bir uydu ya da uzay çöpü olma ihtimali de bulunuyor.Gözlemlerden sorumlu baş astronom Grigori Fedorets, yaptığı açıklamasında, “Her halükarda bu çok zorlayıcı bir nesne ve ne olduğunun belirlenmesi için daha fazla veri gerekiyor” dedi.

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre, bu haftanın başlarında Uluslararası Astronomi Birliği’ne (IAU) bağlı Küçük Gezegen Merkezi, nesneye 2020 CD3 isminin verildiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DEN DE BİR ÇOK KİŞİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Türkiye'den de Dünya'dan da Pek çok kişi bu nesnenin bir göktaşı olduğunu öne sürüyor. Bu doğruysa onu Ay’ın ardından Dünya çevresinde tespit edilen ikinci doğal uydu kılıyor. Başka bir benzer nesne 2006’da tespit edilmiş ve bir süre sonra Dünya yörüngesinden ayrılmıştı.

Yeni keşfedilen doğal uydunun da gelecek aylarda Dünya yörüngesini terk edeceği düşünülüyor. Bilim insanları bu yüzden nesneyi görüntülemeye ve kökenini anlamaya çabalıyor.Yeni çekilen fotoğrafta gök cismi ortada parlayan beyaz bir nokta olarak görülüyor, Etrafındaysa teleskopun Dünya etrafında dönen nesneyi takip etmek için hareket ettiği sırada yıldız ışıklarının yarattığı renkli izler görülüyor.

CİSMİN NE OLDUĞU ÖĞRENİLECEK

Astronomlar gök cismiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için daha fazla görüntü elde etmeyi umuyor. Araştırmacılar özellikle nesnenin ne kadar parlak olduğuna ve ne kadar ışık yansıttığına odaklanacak. Eğer sönükse cismin kayalık bir yapıya sahip olma ihtimali artacak ama parlaksa bu, “booster” (fırlatmanın ilk aşamasında kullanılır -edn) olarak kullanılan bir roket parçası gibi yansıtma özelliği yüksek bir uzay çöpü olmak ihtimalini güçlendirecek.

"Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya yörüngesine girdi" haberi, 14 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya yörüngesine girdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’den de görüldü! Gizemli cisim Dünya yörüngesine girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  2. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  3. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  4. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  5. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  6. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  7. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  8. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  9. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  10. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  11. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  12. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  13. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  14. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  15. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  16. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  17. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  18. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  19. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  20. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
Teknoloji Haberleri