Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık av yasağı başlıyor

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık av yasağı başlıyor

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık ... Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye'nin mühim tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde 3 ay sürecek balık av yasağı 15 Mart'ta başlayacakBeyşehir Gölü'nden geçimini balıkçılık yaparak elde eden tatlı su balığı avcıları 15 Mart'ta başlamış olacak ve 15 Haziran 2023 tarihinde sona...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye'nin mühim tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde 3 ay sürecek balık av yasağı 15 Mart'ta başlayacak

Beyşehir Gölü'nden geçimini balıkçılık yaparak elde eden tatlı su balığı avcıları 15 Mart'ta başlamış olacak ve 15 Haziran 2023 tarihinde sona erecek olan balık av yasağı sebebiyle açıklara serdiği ağları biriktirerek kıyıdaki limanlarına getirmeye başladı. Balıkçıların büyük bölümünün av mesaisine verecekleri ara sebebiyle topladıkları ağları kıyıdaki teknelerinde çuvallayıp öteki av malzemeleri ile beraber evlerine götürüyor.

Balıkçı Selçuk Gülmez, av yasağının başlamış olacak olması sebebiyle kendileri için 3 ay sürecek bir dinlence devri başlayacağını belirterek, "Gölden ağlarımızı topladık ve kıyıda şu anda çuvallayıp evlerimize götürmeye hazırlanıyoruz. 3 ay süresince balık avına çıkamayacağız" ifadelerine yer verdi.

"Av yasağı her yıl aynı dönemde uygulanıyor"

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ise, Beyşehir Gölü'ndeki su ürünlerinin korunması amacıyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa ilişkin yönetmeliğin 16. maddesi gereğince 15 Mart-15 Haziran tarihleri içinde gölde avcılığın yasaklandığını belirterek, bununla ilgili aldıkları sonucu kamuoyu ile de paylaşmak istediklerini belirtti. Yasağın başlaması sebebiyle mahallinde bulunan tüm balıkçı teknelerinin kendi liman bölgelerinde toplu olarak karaya çekileceğini aktaran Özver, "Av yasağı devri süresince ticari balıkçıların göle çıkmalarına ve gölde tekne bulundurmalarına izin verilmeyecektir. Beyşehir Gölü'nü kiralayan Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi, bölgeler, mevsimler, zamanlar, su ürünleri cinsleri, çeşitleri, ağırlık, boy ve av araçları yasaklarına uymayan üyelerine ana sözleşme hükümlerini uygulayacaktır. Yasak süresi içinde teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ vs. benzer biçimde her türlü istihsal malzemesi bulundurulması yasak olup, bulunmuş olduğu takdirde görevlilerce el konularak yasal işlemler yapılacaktır. Balık satış bölgeleri ve fabrikalar yasağın başlamasından itibaren 24 saat içinde ellerinde bulunan balık miktarının yığın tespiti için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne informasyon verecektir. Tespiti meydana getirilen su ürünlerinin İlçe Müdürlüğümüzden izin, nakil yada menşei belgesi alınmadan nakli ve satışı yapılmayacaktır" dedi.

"Olta avcılığı da yasak"

Su ürünlerinin hızla artan nüfus için hem büyük bir gıda deposu hem de insanların dengeli beslenmesinde mühim bir besin bulunduğunun altını çizen Özver, "Balıkçılık dünyada, devletimizde ve ilçemizde her geçen gün daha da ehemmiyet kazanan bir iş sahası olmaktadır. Balıkçılığımızın geleceği büyük seviyede yasaklara uymaktan geçmektedir. Beyşehir Gölünde sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesi ve balık popülasyonunun korunması için alınan tedbirlere uyulması yurttaşlarımızdan rica olunur" ifadelerine yer verdi.

3 aylık yasak dönemde Beyşehir Gölü'nde ticari avcılık benzer biçimde olta avcılığının da yasak çerçevesinde olduğu hatırlatan Özver, "Olta avcılığı da yasak süresince yasak olarak devam ediyor. Sadece 1 Mayıs'tan itibaren olta ile sudak avcılığı başlayabilecektir. Bunun haricinde öteki türlerde bu tarihler içinde olta ile de olsa avı yasak çerçevesindedir. 3 aylık yasak süresince haftanın 7 günü 24 saat esasına nazaran denetimlerimiz gene kesintisiz devam edecektir. Bu mevzuda ödün vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan duyarlı olup bizlere bu hususlarda destek olmalarını rica ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

"Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık av yasağı başlıyor" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık av yasağı başlıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde balık av yasağı başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  3. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  4. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  5. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  6. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  7. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  8. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  9. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  10. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  11. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  12. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  13. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  14. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  15. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  16. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  17. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  18. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  19. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  20. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
Ekonomi Haberleri