Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı

Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı

Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçla... Great Place to Work Türkiye Enstitüsü tarafından düzenlenen “ Türkiye’nin En İyi İşverenleri ” araştırmasında 179 şirketten 96.269 çalışan temsil edildi.

Great Place to Work Türkiye Enstitüsü tarafından düzenlenen “ Türkiye’nin En İyi İşverenleri ” araştırmasında 179 şirketten 96.269 çalışan temsil edildi. “En İyi İşverenler” listesinde yer alan kurumlarda çalışanların %80’i yöneticilerine güveniyor. Güven konusunda bir önceki sene yapılan araştırmaya göre %2’lik bir artış mevcut. Bu yüksek yüzdeye rağmen, %90 ortalamaya sahip Avrupa, Amerika ve Asya’da yer alan ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’deki kurumların güven konusunda daha fazla yol alması gerektiği ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmada “En İyi İşverenler” kategorisine dahil olan şirketlerde çalışanların %88’i yaptığı işten gurur duyuyor. %82’si çalıştıkları şirkette dostça bir çalışma ortamı ve takım ruhu olduğunu belirtiyor. Yüzde 79’u ise yöneticilerin kendilerine saygı duyduğunu ifade ediyor. Great Place to Work Türkiye’nin analizlerine göre çalışanlar, fikirlerinin şirket süreçlerine dahil edilmesini ve daha fazla saygı görmeyi bekliyor.

Adalet ve ücret yeterliliği konularında hassaslar

Çalışanlar hakkaniyet konusunda iş yerinde adalet, ücret yeterliliği ve tarafsızlık konularında hassaslar. Yöneticilerin kendilerine hakkaniyetli davrandığını söyleyenlerin oranı “En İyi İşverenlerde” yüzde 75, liste dışı şirketlerde ise yüzde 57.

Çalışanlar fikirlerinin dikkate alınmasını istiyor

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Yönetici-çalışan ilişkisinde yöneticilerin iletişim becerilerini, yetkinliklerini ve tutarlılıklarını değerlendiriyoruz. Türkiye’de liderlerin genellikle operasyonel alanlara yoğunlaştıklarını gözlemliyoruz. İletişim becerilerini artırmak, dinlemek, ilham vermek ve taktir etme gibi konularda maalesef yeteri kadar ilerleme söz konusu değil. Saygı konusunda ise işverenlerin çalışanlarına verdiği eğitim desteğinin önemi karşımıza çıkıyor. Çalışanlar, yöneticilerinin insan olarak kendilerine verdiği değere ve fikirlerinin sürece dahil edilmesine önem veriyorlar.” dedi.

İş-yaşam dengesi günümüz iş dünyasında belirleyici

X kuşağı yöneticilerinin Y ve Z kuşağının taleplerini anlamlandırma sorunu yaşadığını söyleyen Toprak, şu noktaların da altını çizdi: “Çalışanlarda iş-yaşam dengesine ilişkin beklenti, günümüz iş dünyasında önemini artırmaya başladı. Y ve Z jenerasyonları hayata bütünsel bakıyorlar. Artık çalışanlar yetkililere ‘Cuma günü tiyatrom var veya her gün 16.00’da çıkmam gerekiyor, bunu kabul ediyor musunuz?’ şeklinde taleplerde bulunabiliyorlar. Yöneticiler operasyonu güzel yönetebilir, hedeflere ulaşabilir ama insani dokunuş konusunda yeterli olmayan yönetimlerde stres kaynaklı ciddi sorunlar görülebiliyor.”

"Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı" haberi, 28 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’nin En İyi İşverenleri anket sonuçlarını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  2. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  3. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  4. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  5. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  6. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  7. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  8. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  9. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  10. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  11. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  12. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  13. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  14. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  15. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  16. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  17. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  18. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  19. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  20. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
Teknoloji Haberleri