AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyaretinde söyledi: Rejim değişikliği istiyoruz

AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyaretinde söyledi: Rejim değişikliği istiyoruz

AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyareti... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Hatay'da şehit ailesini ziyaret ettiği sırada,

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Hatay'da şehit ailesini ziyaret ettiği sırada, Türkiye'nin Suriye'de rejim değişikliğini hedeflediği yönünde bir söz söylediği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İdlib krizini yazdı.

Selvi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın şehit ailesi ziyareti sırasında dile getirdiği iddiaları aktararak, "Ama Türkiye, TV’lerdeki tartışma programlarındadr. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Hatay’da şehit ailesini ziyareti sırasında bu yönde bir söz söylediği iddia ediliyor." ifadelerini kullandı.

İddiaya göre Akar, şehit ailesinin "Paşam, bu iş ne zaman bitecek" sorusu üzerine "Bu rejim defolup gidene kadar bu iş sürecek. Rejim defolup gidince bitecek" yanıtını verdi.

Selvi'nin bugünkü yazısında yaşananları anlattığı bölüm şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız” diyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis’teki kapalı oturumda “Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi, kimsenin de bizim toprağımızda gözünün olmasına izin vermeyiz” dedi.

Ama Türkiye, TV’lerdeki tartışma programlarında Suriye’de rejim değişikliğini hedeflemekle suçlanıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Hatay’da şehit ailesini ziyareti sırasında bu yönde bir söz söylediği iddia ediliyor.

MECLİS'TE AÇIKLAMA YAPTI

Meclis’te bu konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordum. Akar, 27 Şubat gecesi şehit haberlerinin gelmesi üzerine komutanlarla birlikte Hatay’a geçip Meclis’in özel oturumu nedeniyle Ankara’ya dönene kadar harekât merkezinden birliklerimizin sevk ve idaresini gerçekleştirdi. Akar, komutanlarla birlikte Samandağı’na geçip İdlib’de şehit olan Teğmen Ali Emre Fırıncıoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunuyor. Dün Meclis’te konuşurken “Arkadaşları, şehit olan teğmenimizin İdlib’de nasıl canla başla çarpıştığını, yararlılıklar gösterdiğini anlattıklarında gözlerim yaşardı” dedi. Samandağı, Esad’ın akrabalarının olduğu hassas bir ilçemiz. Ancak vatana bağlılıkları konusunda Türkiye’nin diğer yerlerinden bir farkı yok. Samandağlılar şehitlerini evlerine Türk bayrağı asarak, yağmur altında on binlerce kişi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sesleri ve dualar eşliğinde uğurluyorlar.

Şehidimiz Ali Emre Fırıncıoğlu nişanlanmış, evlilik hazırlığı yapan genç bir teğmen. Cenazenin defni sırasında acılı anne, “Damat Ali sana doyamadım” diye ağlayınca, on binleri ağlatmış. Yani Samandağı ve Hatay müthiş bir dayanışma duygusu içinde şehidini defnetmiş.

'REJİM DEFOLUP GİDİNCE BİTİCEK'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanları taziye ziyaretine gittiğinde şehidimizin babası Remzi Bey ve annesi Münteha Hanım, “Vatan sağ olsun, oğlum vatana feda olsun” diye karşılamış. Taziye ziyaretinde Akar, birlik ve beraberlik mesajı veren, Türkiye’nin kararlılığını ifade eden bir konuşma yapmış. Konuşmanın videosu sosyal medyada yer alıyor. Birkaç kez dinledim. Akar, “Demokratik, özgür Suriye devleti en önemli, en başta gelen tercihimizdir. Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da aileyle telefonla görüşüp taziyede bulunmak istemiş. Ancak o sırada Putin’le telefon görüşmesi gerçekleşince mümkün olmamış. Hulusi Akar ayrılırken aile, “Paşam, bu iş ne zaman bitecek” diye soruyor. Hulusi Akar, “Ne pahasına olursa olsun birlik ve bütünlüğümüzü koruyacağız. Akan kan duracak, sivil katliamı sona erecek, huzur sağlanacak” diyor. Ailenin aynı soruyu tekrarlaması üzerine Akar, yaşanan sorunların temelinde rejimin bulunduğunu söylüyor. “Bu rejim defolup gidene kadar bu iş sürecek. Rejim defolup gidince bitecek” diyor.

ÜSTÜNE BASA BASA SORDUM

Suriye’de akan kanın temelinde kendi halkını bombalayan bu rejim yok mu? Peki Hulusi Akar ne diyecekti? Bu tespiti yapmak ayrı, Türkiye’nin hedefi Suriye’de bir rejim değişikliği demek ayrı. Türkiye şimdiye kadar “Hedefimiz rejim değişikliğini gerçekleştirmek” gibi bir şey demedi. Dün Hulusi Akar’a üstüne basa basa sorduğum için paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin hedefinin rejimi devirmek olduğu yönünde bir ifade kullanmıyor. Ama bakıyorsunuz ki, daha şehidimizin kanı kurumadan birileri Türkiye’nin hedefi rejim değişikliği haberlerini yapıp servis ediyor.

"AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyaretinde söyledi: Rejim değişikliği istiyoruz" haberi, 05 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyaretinde söyledi: Rejim değişikliği istiyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin niyetini Akar, şehit ailesi ziyaretinde söyledi: Rejim değişikliği istiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  2. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  3. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  4. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  5. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  6. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  7. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  8. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  9. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  10. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  11. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  12. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  13. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  14. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  15. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  16. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  17. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  18. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  19. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  20. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
Haberleri