'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası

'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası

'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirle... TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını düzenleyen teröristin PKK üyesi olduğu iddia ediliyor. İddialara göre, erkek terörist 1992 doğumlu ve Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı. Ayrıca, hayatını kaybedenlerden birinin, teröristlerin gasp ettiği taksinin şoförü olduğu belirtildi.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 4 kişi şehit olurken, 14 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, saldırıyı düzenleyen teröristlerin kimliğine ilişkin açıklamada bulundu. Teröristlerin PKK'lı olduğu ve erkek olanının 1992 doğumlu, Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edildi. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin, teröristlerin gasp ettiği taksinin şoförü olduğu belirtildi.

Çakır şunları söyledi:

"TUSAŞ tesisi an itibariyle kontrol altına alındı. Herhangi bir rehine durumu yok. Orada durum güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. İçeri sızan teröristler de etkisiz hale getirildi. Maalesef teröristler taksici vatandaşımızı da şehit etmişler. Bu sayı bilindiği gibi 3 olarak açıklanmıştı fakat sonrasında taksicinin naaşı da tespit edilmiş. Dolayısıyla 4.şehidin taksici olduğunu da ifade edelim. Milletimizin başı sağ olsun. Saat 15.27 sıralarında TUSAŞ tesislerine geliyor teröristler ticari bir taksiyle. Ticari taksiden indikten sonra aslına bakarsak silahlı saldırıya hemen başlıyorlar. Tam da o sırada vardiya değişimi var. İçeriden çıkan vatandaşlar var. Tam olarak saati herhalde hedeflendiği bir durum. Muhtemeldir bir bulgu yapılmıştır.

Bu kapı aslına bakarsak TUSAŞ'ın yalnız çalışanının giriş çıkış yaptığı bir kapı. Güvenlik önlemlerinin de daha düşük düzeyde tutulduğu bir kapı. Hemen girişte insan kaynakları başkanlığı var. Biraz ilerisinde TUSAŞ'ın akademisi var. O bölgeye yönelik personellerin de çıkış saatine denk gelecek şekilde teröristlerin öncesinden bulgu yaptığı bu noktaya yönelik saldırı planını gerçekleştirdikleri görülüyor. Üzerlerinde çok sayıda silah ve el bombası var. Üzerlerinde hücum yeleği var. İlk anda güvenlik güçleri ile bir sıcak temas içerisine giriyorlar. Üzerlerindeki el bombasını kapıya atıyorlar. Sonrasında insan kaynakları başkanlığı binasına doğru hareket ediyorlar. Burada kısa bir süre rehin alma durumu gerçekleşiyor. Tam da bu noktada güvenlik güçleri yoğun bir mücadelenin peşinden 2 teröristi etkisiz hale getiriyor ve maalesef bu esnada 3 vatandaşımız şehit oluyor. Taksici ile birlikte 4 vatandaşımız şehit oluyor."

"'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası" haberi, 23 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:08 Yeni trafik levhası duyuruldu: İşte anlamı ve detaylar!
  2. 22:07 Galatasaray'dan Kritik Galibiyet! Promitheas'ı Yunanistan'da Yendik!
  3. 22:01 Instagram çöktü mü, neden açılmıyor? 23 Ekim’de son dakika erişim sorunu!
  4. 21:51 Şehitlerin meslekleri belli oldu!
  5. 21:43 Selahattin Demirtaş’tan terör saldırısına sert tepki ve Öcalan mesajı!
  6. 21:29 Selçuk Bayraktar'dan TUSAŞ'a Terör Saldırısına İlişkin İlk Açıklama
  7. 21:29 YouTube ve TikTok’a Erişim Ne Zaman Yeniden Sağlanacak?
  8. 21:17 Yıldızlar 2025'te Bedelsiz Transfer Olabilir: Sözleşmesi Bitecek 10 Futbolcu
  9. 20:54 Saatler ne zaman geri alınacak? Kış saati uygulaması uygulanacak mı?
  10. 20:54 Mauro Icardi, Milan Baros'un gol sayısını eşitledi!
  11. 20:29 TUSAŞ'taki Terör Saldırısının Arkasında PKK Var! Resmi Açıklama Geldi
  12. 20:22 İnternet neden yavaş? Instagram, YouTube, Twitter, TikTok çöktü mü, ne zaman düzelecek?
  13. 20:01 Galatasaray, 48 Yıl Sonra Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
  14. 19:56 Tüm Televizyon Kanalları Yas İlan Etti: Yeni Bölümler Yayınlanmayacak!
  15. 19:45 'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası
  16. 19:40 Yunus Akgün, Avrupa Ligi'nde gol atmayı ihmal etmiyor!
  17. 19:40 İsrail, yaralı çocuğa yardım etmeye çalışan kalabalığı hedef aldı
  18. 19:40 Icardi bu sezonki 6. golünü attı!
  19. 19:30 Özel Diyarbakır’daki programını iptal ederek Ankara’ya dönüyor
  20. 19:25 Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksi ile geldi!
Gündem Haberleri