TÜSİAD’tan iktidara sert eleştiri

TÜSİAD’tan iktidara sert eleştiri Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Genel Kurulu sert eleştirilerle başladı. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Ortalığın toz duman olduğu yetki ve sorumluluklarının sınırlarının bulanıklaştığı durumlarda karar nasıl alınır?"

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Genel Kurulu sert eleştirilerle başladı. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Ortalığın toz duman olduğu yetki ve sorumluluklarının sınırlarının bulanıklaştığı durumlarda karar nasıl alınır?” dedi.

TÜSİAD Genel Kurulu'nun açılışını Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı.

Bu yıl TÜSİAD’ın kuruluşunun 50'inci yılı olduğu hatırlatan Özilhan, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi koşulların o günkü koşullara benzetti. 70’lerdeki ekonomi ve siyasi durumu anlatmadan önce kurumlar ve kuralların yetki ve işleyişi ile ilgili endişelerini dile getiren Tuncay Özilhan, “Ortalığın toz duman olduğu yetki ve sorumluluklarının sınırlarının bulanıklaştığı durumlarda karar nasıl alınır? Nereye gittiğimiz konusunda kafamızda bir cevap yoksa plan nasıl yapılır? Kurumsal yapıların öngörüldüğü gibi çalışacağı varsayımı olmadan ne olacağı nasıl bilinir? İlan edilmiş kurallar yarın değişebilirse yarına ilişkin kararlar nasıl alınır” dedi. Özilhan, "Kurumsal yapılarda öngörülebilirlik olmadan plan yapılamaz" 

"Türkiye'nin uzun yıllar çözmekle uğraştığı en önemli toplumsal sorunlardan biri, kadın-erkek eşitliği. Kadınlara seçme hakkı verilen ilk ülkelerden birisi olan ülkemizde, şimdiye kadar alınmış olan çok sayıda önleme rağmen, kadınların ekonomik, toplumsal ve siyasi alanda ikincil planda kalmasının önüne geçilemedi. İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmiş olmasının, kadına şiddete karşı verilen mücadeleyi kolaylaştırmadığı görüşündeyiz.

"Aynı sorunlar uluslararası ilişkilerde de geçerli. Türkiye dış politikasını, çağdaş uygarlık ideali ve uzun vadeli çıkarları doğrultusunda oluşturmalı ve kurumsal ilişkiler temelinde, güven ve istikrar sağlayacak şekilde sürdürmeli.

"Sorunları kökünden halletmek yerine semptomları ortadan kaldırmaya odaklanmayı iç politikada da görüyoruz. Türkiye tüm sorunlarını konuşarak, uzlaşarak çözebilmeli. Bunun için de siyasetin alanı açık tutulmalı; özgür ve bağımsız medya aracılığıyla farklı görüşler için ifade özgürlüğü sağlanmalı.

"Şimdiye kadar alınan parti kapatma kararları, semptomları ortadan kaldırıp, kapatmaya gerekçe oluşturan sorunları ortadan kaldırmadığı için, aynı sorun tekrar tekrar karşımıza geliyor. Elbette tüm siyasi partilerin şiddete ve teröre karşı net tavır almasını beklemeliyiz.

"Bununla birlikte demokratik siyaset alanını koruma ve genişletme konusunda da aynı kararlılığı göstermeliyiz. Toplumsal kutuplaşmayı bu şekilde aşabiliriz. Türkiye demokrasisinin ve vatandaşımızın bu sorunu aşacak olgunlukta olduğuna inanıyoruz." dedi.

Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Divanı, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleşecek.

"TÜSİAD’tan iktidara sert eleştiri" haberi, 30 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TÜSİAD’tan iktidara sert eleştiri haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜSİAD’tan iktidara sert eleştiri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  2. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  3. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  4. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  5. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  6. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  7. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  8. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  9. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  10. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  11. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  12. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  13. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  14. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  15. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  16. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  17. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  18. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  19. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  20. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
Gündem Haberleri