Tutuklanan öğrenci Beyza Buldağ’dan direniş mesajı: Sinmek, korkmak yok!

Tutuklanan öğrenci Beyza Buldağ’dan direniş mesajı: Sinmek, korkmak yok!

Boğaziçi Üniversitesi direnişi kapsamında tutuklanan Beyaz Buldağ, "Bu siyasi bir karar bu nedenle de mücadelemiz siyasi olacaktır. Üzülmek, sıkılmak, sinmek, korkmak yok!" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri kapsamında tutuklanan öğrenci Beyza Buldağ, Adalet İçin Hukukçular platformu aracılığı ile bir mesaj gönderdi. Bakırköy Cezaevi'nde Beyza Buldağ'ı ziyaret eden platform, Buldağ'ın mesajını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

 

Beyza Buldağ'ın mesajı şöyle:

Beyza'nın avukatından açıklama:

Tutuklanan Öğrenci Sendikası üyesi Beyza Buldağ’ın avukatlarından açıklama geldi. Avukatlar adına Özgür Urfa tarafından yapılan açıklamada, “Beyza bugün Anıl ve Şilan’a özgürlük istediği iddiasıyla tutuklandı. Savcılık, gözaltına alınan, tutuklanan öğrencilere özgürlük istemeyi suç olarak nitelendirdi. Mahkeme de bunu suç olarak nitelendirip Beyza’yı tutukladı. Anıl ve Şilan’a, tüm tutuklu öğrencilere özgürlük istemek suçsa, bu suçu işliyoruz. Anıl ve Şilana, bütün tutuklu öğrencilere özgürlük istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Boğaziçi eylemleri nedeniyle tutuklananların sayısı 9’a, hakkında ev hapsi kararı verilenlerin sayısı 24’e yükseldi.

Tutuklanan öğrenci Beyza Buldağ’dan direniş mesajı: Sinmek, korkmak yok!

"Tutuklanan öğrenci Beyza Buldağ’dan direniş mesajı: Sinmek, korkmak yok!" haberi, 08 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.