Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarından habersiz görüldü

Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarından habersiz görüldü

Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarınd... Tutuklu bulunan gazeteciler Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in 8 Mayıs Cuma günü görülmesi gereken duruşmaları, 2 Mayıs Cumartesi günü gazetecilerin avukatlarına...

Tutuklu bulunan gazeteciler Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in 8 Mayıs Cuma günü görülmesi gereken duruşmaları, 2 Mayıs Cumartesi günü gazetecilerin avukatlarına haber verilmeden görüldü. Duruşma sonunda mahkeme, 6 gazetecinin de tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu bulunan Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel'in 8 Mayıs Cuma günü görülmesi gereken duruşmaları, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğinin skandal kararıyla 2 Mayıs Cumartesi günü apar topar gürüldü. Üstelik tutuklu gazetecilerin avukatlarına duruşmanın görüleceği bilgisi verilmedi, barodan avukat görevlendirildi.

MAHKEMENİN GEREKÇESİ: EVRAKIN HAFTA SONU GELMESİ VE TALEBİN GECİKMEMESİ GEREKTİĞİ...

İstanbul 2 .Sulh Ceza Hakimliği, duruşmanın alelacele görülmesine gerekçe olarak yasanın değişmesini öne sürdü. Mahkeme, gazetecilerin dinlenilmesinin zorunlu hale geldiğini, evrakın hafta sonu ulaştığını ve bekletilmesinde sakınca olduğunu gerekçe olarak gösterdi.

Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı: "6459 Sayılı Yasa ile 5271 sayılı Yasanın 108 maddesinde yapılan değişiklik neticesi CMK 108 madde uyarınca gelen taleplerde şüpheli veya müdafiinin dinlenilmesinin zorunlu hale geldiği, evrakın hafta sonu gelmesi, talebin gecikmesinde sakınca bulunan mevadda olması nedenleriyle şüphelilerin özel müdafiilerine ulaşılmaksızın mahkememizce re' sen barodan müdafii tayini istendiği ve görevlendirme yapıldığı, bu durumda şüphelilerin şahsen dinlenmesi için celpinin zorunlu olmadığı anlaşılmakla, evrak incelendi."

"BU KORSANVARİ BİR KARARDIR"

Yeni Yaşam'a konuşan Keser ve Çelik’in avukatı Özcan Kılıç, gazetecilerin dosyasının mahkeme tarafından incelenmesi sürerken savcılığın korsanvari bir şekilde işlem yaptığını belirtti. Kılıç, "Savcılık, gazetecilerin tutukluluğunun devamı için hafta sonu Sulh Ceza Mahkemesine başvuruyor ve barodan başka avukatlar atıyor. Üstelik bu avukatlar dosyayı hiç bilmeyen avukatlar. Mahkeme de savunmaları alıp tutukluluğun devamına yönelik bir karar veriyor. Bu korsanvari bir karardır" ifadelerini kullandı.

"Bu durum hükümetin ne kadar sıkıştığını gösteriyor" diyen Avukat Özcan Kılıç, "Bu şimdiye dek hiç uygulanmamış bir yöntemdi, bunu da görmüş olduk. Kararda 'Acele olduğu için, hafta sonu olduğu için, avukatları çağırmamıza fırsat olmadığı için' gibi ibareler yer alıyor. Israrla hafta sonuna denk getiriyorlar. Normalde tutukluluk incelemesi tutuklanma günleri olan ayın 8’i ama 2’sine gün alıyorlar” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

"Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarından habersiz görüldü" haberi, 04 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarından habersiz görüldü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tutuklu gazetecilerin duruşması avukatlarından habersiz görüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  2. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  3. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  4. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  5. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  6. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  7. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  8. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  9. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  10. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  11. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  12. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  13. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  14. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  15. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  16. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  17. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  18. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  19. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  20. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
Yaşam Haberleri