Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''cü polisler mi hazırladı?

Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''cü polisler mi hazırladı?

Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''... Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş''ın tutukluluğuna ilişkin hukuksuzluklar CHP milletvekili Tekin Bingöl tarafından Meclis gündemine taşındı

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş hakkındaki dosyanın “FETÖ”den ihraç edilen polisler tarafından hazırlandığı iddialarının olduğunu belirterek, dosyanın tekrar incelenmesini istedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Haziran direnişinde polisin attığı gaz fişeği ile Okmeydanı’nda öldürülen Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın tutukluluk halini Meclis gündemine taşıdı.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bingöl, Ustabaş’ın “örgüt üyeliği” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet suçlamasıyla tutuklandığını hatırlattı.

Ustabaş hakkındaki soruşturmanın tutuklandıktan bir ay sonra tamamlandığını belirten Bingöl, iddianamede Ustabaş’ın Haziran Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenaze töreninin öncesi ve sonrasında eylem yapan grubun içerisinde olduğunun iddia edildiğini ifade etti. Ustabaş’ın evindeki kitapların ve gazetelerin suç unsuru olarak iddianameye eklendiğini ve 19 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendiğini kaydeden Bingöl, davanın 3. duruşmasının geçtiğimiz günlerde görüldüğünü bildirdi.

DOSYAYI 'FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN POLİSLER Mİ HAZIRLADI?

Bingöl, 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya getirilmediği için SEGBİS aracılığıyla ifade veren Ustabaş’ın tutukluluğuna devam kararı verildiğini bildirdi. Bingöl, Ustabaş’ın dosyasının “FETÖ”den ihraç edilen polisler tarafından hazırlandığı yönünde iddialar olduğunu kaydetti.

Bingöl, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Henüz 14 yaşında katledilen bir çocuğun cenazesine katılmak hangi suç unsurunu içinde barındırmaktadır? Aynı gerekçe ile gözaltına alınıp tutuklu bulunan başka kişiler mevcut mudur?
  • Berkay Ustabaş’ın avukatının savunma hakkının, Ustabaş’ın ise adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? İddialar doğru ise Ustabaş’ın davasının hukuki bir davadan çok siyasi bir dava niteliği taşıdığı düşünülmekte midir?
  • Ustabaş’ın dosyası ve fezlekesini hazırlayan polisler kimdir? Bu polislerin şu andaki görevleri nedir? Söz konusu polislerin FETÖ’den ihraç edilerek, tutuklandıkları doğru mudur?
  • Berkay Ustabaş’ın annesinin polisler tarafından darp edildiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğruysa polisler hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa gerekçesi nedirKitap ve gazetelerin suç unsuru olarak kabul edilmesi ifade özgürlüğünün açık bir ihlâli değil midir?
  • Ustabaş’ın 14 yaşında katledilen Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesi ile tutuklanması Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve insan hakları ile bağdaşmakta mıdır?
  • Berkin Elvan’ın katledilmesinde sorumluluğu bulunanların aldıkları cezalar kamu vicdanını rahatlatmadığı halde, Ustabaş’ın tutukluluğunun devamının toplumda yaratılan kutuplaşmayı arttırdığı düşünülmekte midir?
  • İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın tutukluluğu boyunca derslere ve sınavlara girememesi eğitim hakkının ihlal edilmesine yol açmamakta mıdır? Bakanlığınız, eğitim hakkının ihlalini ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacak mıdır?
  • İktidarınız döneminde üniversitelerden hangi gerekçelerle, kaç üniversite öğrencisi gözaltına alınmış; kaçı hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle, Türkiye’de tutuklu ve hükümlü kaç öğrenci bulunmaktadır?
  • Tutuklu ve hükümlü öğrencilerden kaçı eğitim hakkından yararlanamamaktadır?

"Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''cü polisler mi hazırladı?" haberi, 09 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''cü polisler mi hazırladı? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tutuklu öğrenci Ustabaş''ın dosyasını FETÖ''cü polisler mi hazırladı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Gündem Haberleri