Üç boyutlu olarak resmedildi... İşte koronavirüsün en net görüntü!

Üç boyutlu olarak resmedildi... İşte koronav... Koronavirüs (Covid-19) ün hayatımıza dahil olmasının ardından internette en çok merak edilen şeylerin başında koronavirüsün görüntüsünün neye benzediği araştırılıyor. Koronavirüsü neye benziyor? Bu sorular artık yanıt...

Koronavirüs (Covid-19) ün hayatımıza dahil olmasının ardından internette en çok merak edilen şeylerin başında koronavirüsün görüntüsünün neye benzediği araştırılıyor. Koronavirüsü neye benziyor? Bu sorular artık yanıt buldu. Koronavirüs üç boyutlu olarak resmedildi.

İlk kez Çin'in Wuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (COVID -19 ), Çin'den sonra İtalya, Amerika, İspanya, İran gibi ülkelerde etkisini artırarak ülkemizde ve tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Peki koronavirüs neye benziyor? Virüs salgın olarak yayıldıktan sonra bu virüsün neye benzediği Google'da en çok aratılan konu başlıklarından birisi oldu ve koronavirüsün dijital ortamda üç boyutlu görseli hazırlandı. Koronavirüsün görüntüsü neye benziyor sorusu da bu görselle birlikte yanıtını bulmuş oldu.

Koronavirüsün belirtileri ve çeşitleri nelerdir?

Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir.  Covid-19 (Korona)virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. İnsanlarda ölümcül olabilecek seviyede çok az  Covid-19 (Korona)virüsü vardır.

Aynı zamanda solunum problemlerine neden olan, MERS virüsü olarak da bilinen Ortadoğu Solunum Sendromu ilk olarak 2012 yılında Orta Doğu’da tespit edilmiştir. Hastalık Kontrol Merkezleri’nin verdiği bilgiye göre semptomları çok daha şiddetli olan MERS ile enfekte olan her 10 hastanın dörtte üçü ölmüştür.

SARS olarak da bilinen Şiddetli Akut Solunum Sendromu, diğer türlerine göre daha ciddi semptomlara neden olabilen diğer bir Covid-19 (Korona)virüsü türüdür. İlk olarak Güney Çin’deki Guangdong Eyaleti’nde tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre solunum problemlerine neden olmasının yanı sıra ishal, yorgunluk, nefes darlığı, solunum sıkıntısı ve böbrek yetmezliğine neden olabilir. Hastanın yaşına bağlı olarak, SARS ile ölüm oranı vakaların %0-502si arasında değişmekte olup, yaşlılar en riskli ve savunmasız durumda olan hasta grubudur.

Covid-19 (Korona)virüsten korunma için neler yapılabilir?

Henüz Covid-19 (Korona)virüs ailesine karşı koruma sağlayacak bir aşı bulunmamaktadır. MERS aşısı için deneme süreci devam etmektedir. Korunmak için basit önlemler oldukça faydalı olacaktır.Dünya Sağlık Örgütü,

Enfekte olmuş kişilerle yakın temastan kaçınmanın,

El hijyenine dikkat etmenin, sık aralıklarla elleri en az 20 saniye sabun ve su ile yıkamanın; sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanmanın; özellikle hasta insanlar veya çevresi ile doğrudan temas ettikten sonra elleri mutlaka yıkamanın,

Çiftlik veya vahşi hayvanlarla korunmasız temastan kaçınmanın,

Enfekte olduysanız eğer, mesafeyi korumanın, öksürürken, hapşırırken tek kullanımlık kağıt mendil ile ağızın ve burnun kapatılmasının; kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içinin kullanılmasının, ellerin yıkanmasının; gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınmanın,

Enfekte olan kişilerin dokunduğu yüzeylerin dezenfekte edilmesinin,

Et, yumurta gibi hayvansal gıdaların iyice pişirilmesinin,

Hasta kişilerin mümkünse kalabalık yerlere girmemesinin, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnun kapatılmasının, mümkünse tıbbi maske kullanılmasının önemli olduğunu belirtmiştir.

Covid-19 (Korona)virüs nasıl bulaşır?

Covid-19 (Korona)virüsleri hayvanlarla insan temasından yayılabilir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre MERS’in develer arasında, SARS’ın ise misk kedileri arasında yayıldığını düşünülüyor. Covid-19 (Korona)virüslerinin insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün oluyor. Virüs hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve el sıkışma ile bulaşabilir. Koronavirüslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan virüslerdir. Ancak bugün için COVID-19’un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi net olarak bilinmemektedir.

Covid-19 (Korona)virüs tedavi yöntemleri nelerdir?

Özel bir tedavi yöntemi yoktur. Çoğu zaman belirtiler kendiliğinden kaybolur. Uzman hekimler teşhis sonrası ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar ile belirtileri hafifletmek için tedavi uygulayabilirler. Yaşam alanlarındaki oda neminin dengelenmesi ve ılık duş ile boğaz ağrısı ve/veya öksürüğün hafiflemesine destek sağlanabilir. Ayrıca bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve uyku tedavi için faydalı olacaktır. Belirtiler standart soğuk algınlığı sürecinden daha kötü seyretmeye başlarsa mutlaka uzman hekime danışılması gerekir.



"Üç boyutlu olarak resmedildi... İşte koronavirüsün en net görüntü!" haberi, 26 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Üç boyutlu olarak resmedildi... İşte koronavirüsün en net görüntü! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üç boyutlu olarak resmedildi... İşte koronavirüsün en net görüntü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:05 Galatasaray Dybala İçin İstanbul’da Görüşme Gerçekleştirdi!
  2. 14:02 Menemen’de Kubilay ve Şehit Bekçilerin 94. Yıl Anma Töreni
  3. 14:01 Özgür Özel: Suriye'nin Geleceği İçin Doğru Yöntem Demokratik Rejim
  4. 13:59 Mark Rutte: “Zelenskiy’in Scholz’u eleştirmesi adil değil”
  5. 12:51 Tarım ve Orman Bakanlığı, Belgrad Ormanları'ndaki İBB Yönetimini Tahliye Etti
  6. 12:43 Kasaplar Odası Başkanı: Etin Kilosu 2025'te Bin 200 TL'yi Aşacak!
  7. 12:42 Üst üste yaşanan sallantıların ardından Naci Görür'den 'deprem' uyarısı: O faya dikkat!
  8. 12:42 Pedro Malherio'dan açıklama: “Daha iyi oynamaya başladık”
  9. 12:42 Yılmaz’dan CHP’li Yücel’e sert tepki: "Hakikat çirkin sözlerle örtülemez"
  10. 12:39 2024’ün Kelimesi Seçildi: ‘Kalabalık Yalnızlık
  11. 12:34 Muğla’daki Helikopter Kazasının Kahramanları Antalya’da Uğurlandı
  12. 12:28 Yeni Araştırma: Şiddetli Kaşıntı Kanserin Habercisi mi?
  13. 12:23 Trump'ın Panama Kanalı Talebine Sert Yanıt: 'Egemenliğimiz Pazarlık Konusu Değil!
  14. 12:17 Beşiktaş, UEFA'ya Başvurdu: Twente Maçı Başka Bir Şehirde Oynansın!
  15. 12:11 Kalp Hastalığı Riskine Dikkat: İkizlerden Biri Hasta İse Diğeri de Kontrol Ettirilmeli!
  16. 12:07 Charles Smith'in 'Şaka'sı Pes Dedirtti: Taze Gıdalara Pestisit Sıktı!
  17. 12:03 İnsan-Doğa Çatışması Büyüyor: Japonya’da 219 Ayı Saldırısı!
  18. 11:54 Turhan Çömez’den Çarpıcı Sorular: 'Helikopterin Erdoğan’ın Programıyla Bir İlgisi Var mı?
  19. 11:49 ING Türkiye’de Üst Düzey Atama: Hüsniye Ulu COO Görevine Getirildi!
  20. 11:09 Amasya’da Tarihi Keşif: 2 Bin 100 Yıllık Asker Düdüğü Bulundu!
Teknoloji Haberleri