Uçan Süpürge Ödülleri verildi!

Uçan Süpürge Ödülleri verildi!

Uçan Süpürge Ödülleri verildi! bianet'in haberine göre bu yıl 19. yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festival’inin açılış töreni dün akşam Devlet Opera ve Balesi’nde yapıldı.Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Açık...

bianet'in haberine göre bu yıl 19. yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festival’inin açılış töreni dün akşam Devlet Opera ve Balesi’nde yapıldı.

Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Açık Toplum Vakfı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Çankaya Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan festivalin açılışına yüzlerce konuk katıldı.

Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler’in sunduğu tören, Devlet Tiyatroları sanatçısı Funda Mete’nin yönettiği ve tiyatrocu Elvan Eker’in oynadığı kısa bir oyunla başladı. Oyun, festivalin bu seneki teması olan “Sevgi neydi?'' sorusunu tiyatronun diliyle tartışmaya açtı.

Törende ODTÜ’den "The Company" Müzikal Topluluğu ve Melis Danişmend sahne aldı. Şirincan Çakıroğlu ise tek kişilik gösterisiyle geceye katıldı.

Onur Ödülü Selda Alkor'un

Festival bu yıl da sinemaya farklı dallarda katkıda bulunan, kadın emeğinin görünür olması için mücadele eden ve kültür sanat yaşamına izler bırakan sinemacı kadınlara ödüllerini takdim etti.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin “Onur Ödülü'' bu yıl oyuncu Selda Alkor’a verildi.

Festivalin “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri''ni ise yönetmen Bingöl Elmas, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve seslendirme sanatçısı Tülay Bursa aldı.

Festivalin “Tema Ödülü'' ise bu yıl Lisa Çalan’ın oldu. Sinemacı Lisa Çalan, Diyarbakır’daki bombalı saldırıda yaralan bir sinemacı.

Sevginizi hep diri tutun

Meryem Yavuz, "Her zaman kamera arkasındaki kadınları unutmadınız. Bu sene ise bu değerli ödüle beni layık gördünüz" diyerek ödülünü aldı.

Bingöl Elmas ise "Uçan Süpürge yıllardır bıkmadan uğraşıyor. Sinemacıların başı ise sansürle dertle. Ama Uçan Süpürge, sinemacıların yanında; sansürün karşısında. Bu ödülü ülkenin bir yakasında insanca yaşamak için savaşan insanlar için alıyorum" dedi

Festivalin ödül sunduğu bir diğer isim olan Tülay Bursa ise şöyle konuştu:

"Biliyor musunuz; bugün neyi farkettim. İlk oyunumu ben burada, bu sahnede oynadım. İlk ödülümü yine burada, bu sahnede aldım. Çok teşekkürler; değer verdiğiniz için, değerli kıldığınız için". Bursa'ya ödülünü veren oyuncu Nur Sürer ise: "Bu serseriyi çok seviyorum ben. Duyar duymaz koştum, geldim. Ama şöyle bir şey de var: 'Geçse de yolumuz bozkırdan, denize çıkar sokaklar' diyor Murathan Mungan. Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamlarının 32. yılı ve biz bu insanları asla unutmayacağız."

Festivale video ile bağlanan Lisa Çalan: "Umudunuzu yitirmeyin. Sevginizi ise hep diri tutun. Çünkü; ben böyle devam ediyorum. Ben, içinde bulunduğumuz ve gelişen süreçte bu ödülü Diyarbakır, Ankara ve Suruç'ta yaşamını kaybedenlere adıyorum" diyerek festival izleyicisini selamladı.

Onur Ödülü'nü alan Selda Alkor, "Ben 1985 senesinde aslına bakarsınız başladım bu kadın hareketine (Kartallar Yüksek Uçar). Bir Hanımağa ile karşıladım seyircimi. Ben ne şanslıyım ki, oynadığım kadınlarımı bütün ülke kabul etti. Ben şunu da sormak istiyor: 'Sevgi neydi?'. Biz bu kavramı son dönemde çokça unuttuk. Ama biz yaşanan her şeye rağmen de bu sevgiyi peşimizden sürükleyelim; olur mu?" dedi.

Alkor'a ödülünü sunan oyuncu Asiye Dinçsoy ise: "Biz Yeşilçam ile büyüdük. Onlarla böyle bir hayalin peşine düştük" diyerek Alkor'a ödülünü takdim etti. Gece ODTÜ "The Company" grubunun müzikleriyle ise son buldu.

"Uçan Süpürge Ödülleri verildi!" haberi, 07 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Uçan Süpürge Ödülleri verildi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uçan Süpürge Ödülleri verildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Kültür Sanat Haberleri