Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarısı kadar bile

Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarısı kadar bile

Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu ar... Çeşitli illerden Ankara’ya gelen ücretli öğretmenler, kadro talebiyle eylem yaptı.

Ücretli öğretmenlerin sesi duyuluyor ama çözüm yolları için yapılan çalışmalar yetersiz. Yapılan çalışmalar bozuk sistemi temelden inşa etmek yerine sadece üzerine sıva yapılıyor. Ücretli öğretmenlerin çalışma şartları artık hiçbir meslek grubunda olmayan korkunç gerçekler ile dolu. Ücretli öğretmenler hala özlük haklarının kendilerine verilmesini bekliyor. Bir öğretmen nasıl yarım sgk primi ile çalışır biz bunu hala anlayamadık. Maaşlarımız konusunda yapılan iyileştirme adı altında yapılan çalışmaları kabul etmiyoruz. Bize mantıklı olarak tam bir çözüm bulunamamıştır. 5 artı 1 ek ders denilen iyileştirme zaten bu konuda bizce çözümsüzlüktür. Ücretli öğretmenler resmi tatillerden ötürü zaten maaşlarını tam alamıyorlar. Ara tatillerde ve yıl sonu tatillerinde yine maaşlarımız yoktur. Kadrolu arkadaşlarımız ile aynı işi yapmamıza rağmen onların yarısı kadar bile maaş alamıyoruz. Bu içler acısı bir durumdur. Devlet büyükleri ve hükümetimiz yıllardır görevdedir. Bu kanser olmuş sorunu artık kendilerinden çözmelerini bekliyoruz. Yıllardır bu şartlar altında çalışan emektar tecrübe ile pişmiş arkadaşlarımız için ise artık kadro vakti gelmiştir. Bu arkadaşlarımız her konuda yeteri kadar mağdur olmuşlardır. Biz ücretli öğretmenler olarak bu hakların kendimize iadesi konusunda artık hem sivil toplum dernekleri olarak yasal yollardan da hakkımızı alacağız. Mağdur olduğumuz konular hakkında artık hukuki yollara başvuracağımızı da buradan söylemek istiyoruz. Bizim bir statümüz yok. Toplum önünde kendimizi rencide olmuş hissediyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Artık geniş kitleler olarak daha da güçlüyüz. Mağdur olmak bize güç veriyor. Öğretmen arkadaşlarımız şu ana kadar mağdur oldukları her konu hakkında çözüm bulunacağına inandılar ve sabırla beklediler. Görüyoruz ki kalıcı çözümler yok. Yıllarca çalıştık emekli olacak sgk primi ve güvencemiz bile yok. Yıllardır emek veren çalışan arkadaşlarımız ne yapacaklar? Biz çalışma şartlarımızı anlatınca gözü dolan ağlayan insanlar var sokakta. Bir çoğu da şok geçiriyor! Gerçek mi diye! Bir öğretmenin bu ezik şartlar altında çalıştığını çünkü hala çoğu bilmiyor!
Yıllarca gönülden ülkesi için çalışmış hizmet etmiş bu insanlar artık bu kısır döngü son bulsun istiyorlar. Ücretli öğretmenlik ile yeni tanışan arkadaşlarımız daha rahat şartlar altında geçim derdi olmadan verimli çalışmak istiyorlar.
Sigorta prim adaletsizliğinin kaldırılmasını geçmişe dönük mağduriyetlerin kendimize iadesini istiyoruz. Artık ücretli öğretmen bile olsak bir statümüz olsun istiyoruz. 

Öğretmen atamalarının sayılarının arttırılmasını istiyoruz.  Öğretmen atama sisteminin değişmesini tecrübe ve mesleki gelişim esas alınarak yeni bir atama sisteminin belirlenmesini istiyoruz. Bunun için ilk etapta emek veren tecrübe sahibi bütün ücretli öğretmenlerin şartsız kadroya alınarak bilgi ve birikimlerinden faydalanılmalıdır. Yıllarca emek vermiş arkadaşlarımız eğitimin öncüleri olacak kapasiteye sahiplerdir.
2022 kpss sınavı da göstermiştir ki öğretmen atamaları için yapılan sınav ve uygulamalar yetersizdir. En sağlam ve olması gereken ise tecrübeye dayalı ücretli öğretmen atamasıdır. Okullarımız öğretmensiz kalmasın tecrübeli ücretli öğretmenler kadroya taliptir. ATAMA istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve milli eğitim bakanımıza sesleniyoruz. Tecrübe ise tecrübe, güven ise güven biz görev bekliyoruz. Hazırız.
Ücretli öğretmenler olarak yapılacak atamanın prim ataması olması olmasını istiyoruz. Tecrübe en çok emek verendir. En çok emek veren en kıdemlidir. Devletimiz her alanda emek veren insanları gözetmiştir. Dersane öğretmenleri ve teşeron kadroya alınan işçiler gibi…  Bizde kadro istiyoruz. 2018 yılında yapılan atama bir çok mağdurlar yarattı.  Yeniden 10 bin atama ile bütün emek veren ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasını istiyoruz. Emek vermiş bu arkadaşlarımın artık mağdur olmasını artık bizim ve toplumun vicdanı kaldırmıyor.
Ücretli öğretmenler olarak haklarımızı alana kadar yılmadan sonuç alana kadar mücalemize devam edeceğiz. Sürecin uzamadan bize sonuç olarak dönmesini bekliyoruz. Bizler bunca görüşme ve haykırıştan netice alamazsak eğer en geç üç ay içinde toplu davalarımızı açıyoruz. Bunu da buradan ilan ediyoruz. Ücretli öğretmen uygulaması bizce hukuk dışı bir uygulamadır. Geçmişe dönük haklarımı da alacağız. Sigorta primi hesaplaması bu hukuk dışı uygulamaya en iyi örnektir. Bizimle bu hak yürüyüşünde bize sahip çıkacak sendika ve hukukçular elbetteki çıkacaktır. 
Devletimize güveniyoruz. Bu uygulamalar düzeltilecektir. Atama bize verilecektir. Buradan sayın cumhurbaşkanımız ve milli eğitim bakanımıza sesleniyoruz. Sesimizi duyun…

"Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarıs." haberi, 23 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarıs.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ücretli öğretmenler kadro istedi: Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarıs.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Eğitim Haberleri