Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu

Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu

Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı eşleşmede, Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Seride 4. maç 9 Haziran Perşembe günü saat 20.00'da Ülker Sports Arena'da oynanacak.MAÇIN DETAYLARIKarşılıklı basketlerle...

Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı eşleşmede, Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Seride 4. maç 9 Haziran Perşembe günü saat 20.00'da Ülker Sports Arena'da oynanacak.

MAÇIN DETAYLARI

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe'nin Vesely ve Bogdanovic ile bulduğu basketlere Anadolu Efes, Saric-Dunston ikilisiyle cevap verdi ve 3. dakika 7-7'lik eşitlikle geçildi. Çift haneli sayılara (10) ulaşan Vesely'nin skorer oyunuyla kontrolü sağlayan sarı-lacivertliler, Udoh-Ali Muhammed ikilisiyle de skor üretince ilk periyodu 23-19 önde tamamladı. 

fenericerik1.jpg

Müsabakanın ikinci çeyreğine Ali Muhammed'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle giren Fenerbahçe, 14. dakikada Vesely'nin serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı çift hanelere çıkardı: 32-22. Periyodun kalan bölümünde Sloukas ve Melih Mahmutoğlu ile üç sayılık basketler bulan ve rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına da 43-33 önde gitti. 

Maçın ikinci yarısına baskılı savunmayla başlayan Anadolu Efes, 24. dakikada Doğuş Balbay'ın dış atışıyla farkı 6 sayıya çekti: 47-41. Savunma sertliğini arttıran ve Barış Hersek-Bogdanovic ikilisiyle art arda isabetler sağlayan Fenerbahçe, 16. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 55-45. Mola dönüşü toparlanan ve Saric-Heurtel ikilisiyle 12-0'lık seri yakalayan konuk ekip 28. dakikada öne geçti: 55-57. Çekişmeli geçen periyodun son bölümünde sarı-lacivertliler serbest atışlardan isabetler sağladı ve son çeyreğe 57-57 eşitlikle girildi. 

Mücadelenin son periyoduna Datome ve Vesely'nin basketleriyle 9-0'lık seri yakalayarak başlayan Fenerbahçe, 34. dakikada skoru 66-57'ye getirdi. Yaptığı baskılı savunmayla rakibine kolay sayı şansı vermeyen sarı-lacivertliler, Bogdanovic önderliğinde ürettiği skorlarla farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 72-61. Periyodun kalan bölümünde farkın kapanmasına müsaade etmeyen Fenerbahçe sahadan 84-72 galip ayrıldı. 

fenericerik2.jpg

Maçın en skorer ismi Anadolu Efes formasıyla 18 sayı üreten Saric olurken, Fenerbahçe'de Bogdanovic 17, Vesely 16 sayı kaydetti. 
Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasındaki serinin 4. maçı, 9 Haziran Perşembe günü yine Ülker Sports Arena'da yapılacak. 
Öte yandan Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'daki galibiyet serisini 30 maça çıkardı. Sarı-lacivertliler bu süreçte Spor Toto Basketbol Ligi'nde 17, THY Avupa Ligi'nde ise 13 kez kazandı. Fenerbahçe sahasındaki son mağlubiyetini 26 Ekim 2015 tarihinde Torku Konyaspor'a karşı almıştı.


FENERBAHÇE FİNALE NASIL GELDİ?
Ligde çıktığı 30 karşılaşmadan 24 galibiyet alarak normal sezonu averajla Anadolu Efes'in arkasında ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, play-off çeyrek finalinde Muratbey Uşak Sportif'i 2-0'la geçip yarı finalde Galatasaray Odeabank ile eşleşti. Zorlu yarı final mücadelesinde de rakibini 3-1 ile saf dışı bırakan sarı-lacivertliler, finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

ANADOLU EFES FİNALE NASIL GELDİ?
Konuk Anadolu Efes ise elde ettiği 24 galibiyet ile normal sezonu lider tamamladı ve play-off çeyrek finalinde Royal Halı Gaziantep ile tur mücadelesi verdi. Gaziantep temsilcisini 2-0 ile geçen lacivert-beyazlılar, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş'u da 3-0 ile eleyip, finale yükseldi.

ANTIC KONTENJANA TAKILDI
Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi final serisi 3. maçında Anadolu Efes'i ağırladı. Sarı - Lacivertlilerde bu maçta yabancı kontenjanına takılan oyuncu Antic oldu. Abdi İpekçi'de oynanan 2. maçta ise Datome kenarda oturmuştu.

TARAFTARLAR DEPLASMANA GİDEBİLECEK
Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisiyle ilgili yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda iki kulübün taraftarlarının final serisinin tüm maçlarına girmesine karar verildi. Bu uygulamanın final serisinin bütün maçlarında geçerli olacağı ve her iki salonda da ev sahibi tribünlerine misafir takım seyircisi alınmayacağı kararlaştırıldı. Ancak; Türkiye Basketbol Federasyonu'nun talebiyle, satılan biletlerin üzerinde ad, soyad ve TC kimlik numarası yazılması ve salona giriş yapılırken kimlik kontrolü uygulaması zorunlu tutuldu.

"Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu" haberi, 07 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üçüncü raundda gülen ekip Fenerbahçe oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  2. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  3. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  4. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  5. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  6. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  7. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  8. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  9. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  10. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  11. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  12. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  13. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  14. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  15. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  16. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  17. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  18. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  19. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  20. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
Spor Haberleri