Ucuz Hosting Nereden Alınır

Ucuz Hosting Nereden Alınır

Ucuz Hosting Nereden Alınır Web sayfasında yayınlanması için ya da internet kullanıcıları tarafından erişilebilmesi için sayfa, döküman ya da resimlerin aynı zamanda bilgisayarda tutulmasına hosting hizmeti denir.

Türkçe karşılığı barındırma olan hosting hizmeti web sitesinde bulundurulmak istenen herhangi bir içeriğin yüklendiği ve web sayfasının arka yüzüdür.

Yüzlerce Kullanıcıya Aynı Anda Hizmet

Yayınlanmak istenen dosyaların internet omurgasına çok hızlı bağlantısı bulunan internet sitelerinde yayınlanmak için özel olarak üretilen ve yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda saklanması gereklidir. Hosting hizmeti web sitesi ile alakalı dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bilgisayarlara web sunucusu, veri saklama ve yayınlama işlemine verilen isimdir.

Performansı Etkileyen Özellikler

Firmalar tarafından sunulan cpanel hosting hizmetlerinde fiyat ve performansı etkileyen özellikler şunlardır;

  •  Hosting depolama alanı
  •  Bant genişliği
  •  Giriş ve çıkış trafiği
  •  Sunucu işletim sistemi tipi ( Windows, Unix, Linux hosting, redhat, Centos, FreeBSD)
  •  Veritabanı desteği
  •  Admin paneli
  •  SSL desteği güvenlik sertifikası
  •  Server Side Scripts
  •  Sunucu özelliklerine tam erişim.

Hosting türleri ise;

  •  Paylaşımlı
  •  Sunucu bulundurma
  •  Bayi
  •  Kiralık sunucu
  •  Sanal kiralık sonucu şeklindedir.

Hosting Türleri

Paylaşımlı / Shared hosting; tek bir sunucu üzerinde sunucunun bant genişliği ile fiziksel gücüne göre çok fazla sayıda hosting barındırabilir. Herhangi bir bilgisayarda oluşturulacak bir sunucu 100 adet Linux hosting bulundururken, markalı ve sunucu olarak üretilen özel makinalarda binden fazla hosting hesabı açılabilir.

Sunucu bulundurma / Co - Location;  hizmetinde bant genişliği ya da trafik varsa elektrik ücreti ve talep edilmesi halinde kurum ücreti temin edilir. Fiziksel olarak sunucu çalışır durumda centera teslim edilmek durumundadır.

Reseller İle Shared Hosting Arasındaki Fark

Bayi /  Reseller;  bu hizmet aynı zamanda Shared hosting ile birlikte sunulabilir. Alınan hosting paketi ay paketi ya da reseller adı altında bulunur ve paylaşımlı hosting sunucularında kullanılır. Aradaki tek fark limit dahilinde birden fazla hosting hesabını kişinin kendi paneli üzerinden kendi kendine açabilmesidir.

 Kiralık sunucu / Dedicated hosting; hizmetinde talep edilen sunucu anlaşmaya bağlı olarak sizin adınıza temin edilir. Birçok firma hizmet anlaşmasını sözleşme bitiminde sunucunun sağlık ait olacağı servetini vererek hizmet sunar. Fiziksel makinenin maliyeti, bant genişliği ve elektrik ücreti ayrıca ödenir.

 Sanal kiralık sunucu /  Virtual Dedicated hosting; hizmetini Talep edilen sunucu anlaşmaya bağlı kalınarak sizin adınıza fiziksel sunucu üzerinden kaynak paylaşımı yöntemi sağlar. Kullanılan kaynak RAM, CPU ve HDD'dir, bunun kararını siz belirlersiniz ve fiziksel sunucu üzerinden sizin için ayrılır.

Hosting Hizmetinden Beklentiler

Ucuz Linux hosting konusunda net bir cevap vermek söz konusu değildir çünkü hosting hizmetinden beklentilere göre fiyatlarda değişkenlikler yaşanır. www.iyibirhost.com.tr tarafından sunulan hosting paketleri kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda farklılık gösterir. Ucuz hosting hizmetinden yararlanmak için öncelikle limit değerlendirmesi yapılması gerekir. Gerekli olmayan yüksek limitler fiyat oranını arttırır, kampanyalı paketleri takip etmek uygun fiyata bir hosting alma şansını her zaman arttırır.

Hosting Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Standart bir hosting hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır;

  •  İhtiyaç doğrultusunda web alanı seçilmelidir
  •  İşletim sistemine göre tercih yapılmalıdır
  •  Web sayfasını ziyaret edecek kişi sayısına göre paket tercihinde bulunulmalıdır
  •  Hedef kitlenin bulunduğu coğrafi bölgeye göre firma tercihi yapılmalıdır.

Hosting Hizmetinin Kalitesi

Müşterilerine, ilk kez hosting alanlara ve tecrübesi bulunmayanlara teknik hizmet desteği sunan iyibirhost firması hosting hizmeti için tercih edilebilecek firmalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Genel anlamda değerlendirildiğinde ucuz kabul edilen firmaların hizmet bedelleri tercih edilen disk alanı, aylık trafik kotası, açılacak site sayısı ve cpanel hosting hizmetine dahil edilen e-mail adresine göre belirlenir. Ucuz olan her hosting kalitesiz demek değildir çünkü ucuz hosting dendiğinde hosting hizmetinin kalitesi akla gelen ilk sorudur. Çünkü iyibirhost tarafından yılın belli dönemlerinde hosting paketleri üzerinde indirime gidilir, kullanıcılara en iyi fiyat garantisi ile hosting hizmeti sağlanır.

Kalite Anlayışı Fiyata Bağlı Değildir

Hosting paketi almadan önce kişilerin bir domain adresine sahip olması gerekir, hosting satın alınan firma üzerinden hem alan adı hem de hosting siparişi verilebilir ve bu sayede çok hızlı bir şekilde kullanıma başlanabilir. Uygun fiyatlarda bir hostinge sahip olmak isteyen insanlar sunulan paketleri tercih edebilir. Ucuz hosting asla kötü bir sunucu ya da kötü bir hizmet anlamında değerlendirilmemelidir. Çünkü kalite anlayışı asla fiyatlara bağlı değildir iş prensibi üzerinde kalite anlayışı şekillenir.

İhtiyaç Duyulan Performans Ve Kalite

Sorunsuz, kolay erişilen ve hızlı bir web sitesi ticari faaliyetleri kesintisiz biçimde devam ettirmeyi sağlar. Aynı zamanda ihtiyaç duyulan tüm performansı ve kaliteyi sunar. Birçok site için hayati öneme sahip olan bir hizmetin anlık kesintileri ciddi kayıplara neden olur. Bu yüzden ucuz ürün ya da hizmet ekonomiktir algısı her toplumda olduğu gibi yanlış bir algıdır.

 

"Ucuz Hosting Nereden Alınır" haberi, 15 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ucuz Hosting Nereden Alınır haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ucuz Hosting Nereden Alınır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  2. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  3. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  4. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  5. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  6. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  7. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
  8. 00:19 Kağıthane’de drift atan sürücüye 32 bin lira ceza!
  9. 00:19 Fatih Erbakan: "AKparti'ye seçimi biz kaybettirmedik, bazı yerlerde MHP kaybettirmiş oldu"
  10. 00:17 Herkesin alışveriş yaptığı o dev market zinciri iflas etti!
  11. 00:17 Teleferik faciasında 23 saniye ayrıntısı açıklandı: Anbean kameralara yansıdı
  12. 00:15 Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama geldi
  13. 00:12 Erdoğan yarın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  14. 00:12 CHP Genel Başkanı Özel açıkladı: Erken seçim çağrım yok
  15. 00:12 Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  16. 00:05 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir aşkı sobelendi!
  17. 23:59 Yağmur Çevik ve Hande Sarıoğlu arasında canlı yayında buz kesen kavga!
  18. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  19. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  20. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
Otomotiv Haberleri