Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası Seyahat etmeyi sevenler için ucuz uçak bileti bulmak sanıldığı kadar zor değil. Uygun fiyatlı bilet bulmanın püf noktalarını keşfedin ve yolculuklarınızı daha ekonomik hale getirin. İşte ucuz uçak bileti bulmanın 10 etkili yolu!

UCUZ UÇAK BILETI NASIL BULUNUR?


Seyahat etmeyi seven ve ucuz yolculuk yapmayı hedefleyen herkes elbette ucuz uçak bileti bulmanın yollarını arıyor. Uygun uçak bileti bulmak sanıldığı kadar zor ve şansa denk gelen bir durum değil. Bu işin de elbette bazı püf noktaları var. Ucuza bilet almak istiyorsanız ve ucuz uçak bileti bulmanın yollarını arıyorsanız size sunacağımız alternatifler arasından birini seçerek uygun fiyatlı uçak yolculuğunun keyfini çıkarabilirsiniz. Ucuz uçak bileti bulmanın 10 püf noktası;

  • SEYAHAT TARIHINDEN ÇOK ÖNCE BILET ALMAK KÂRLI OLMAYABILIR.

Her zaman bilinen efsane artık yerle bir oldu. Elbette bazı durumlarda çok önceden uçak bileti almak hala kârlı ama havayollarının uçuşa saatler kala ya da 2-3 gün öncesinde fiyatları aniden düşürdüğü de gözlemleniyor. Bunun pek çok nedeni var. Uçağın boş kalması, rezervasyonlu biletlerin satışa dönüşmemesi gibi nedenler sayılabilir. Bayramlar, uzun tatillerin yapıldığı resmî tatiller, gideceğiniz bölgenin mevsimsel olarak yoğun ilgi göreceği tarihlerde önceden bilet almak hâlâ kârlı olacaktır. Bu nedenle seyahat edeceğiniz tarihleri mutlaka gözden geçirmeniz ve dikkatli seçim yapmanız en az %10 daha uygun bilet almanızı sağlayacaktır. 

  • ESNEK SAATLER VE GÜNLERI DEĞERLENDIRIN.

Hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarda hafta sonu için alınan biletler sizlerin de bildiği gibi daha pahalı oluyor. Özellikle gidiş günlerindeki sabah saatlerindeki uçuşlar ve dönüş günündeki akşam uçuşlarının daha yüksek fiyatlı olduğu gözlemleniyor. Seyahatinizi hafta içi planlamanız ilk önerimiz. Özellikle Salı günü yapılacak uçuşlar için ucuz bilet bulmak mümkün. Bunun en önemli sebebi Salı günü fazla yolcu olmaması ve uçukların doldurulmak istenmesi. Uçuş saatleri de ucuz bilet bulmak için oldukça önemli. Sabahın ilk uçuşları daha uygun fiyatlı olurken (çünkü oldukça erken saatlerdedir.) ikinci ve üçüncü uçuşları daha yüksek fiyatlıdır. Akşam uçuşlarında ise saat 21:00 -22:00 uçuşlarının daha yüksek fiyatlı, 23:00 uçuşlarının ise daha uygun fiyatlı olduğu gözlemlenmektedir. Bu nedenle ucuz bilet almak isteyenler uygun gün ve saatleri seçebilir. 

  • UÇAK ARAMA MOTORU KULLANIN

Sadece havayolu firmasının sitesine girip uçak bileti almak çoğu zaman daha pahalı bilet almanıza neden olur. Bunun yerine uçak arama motorlarını kullanarak tek bir sayfada pek çok havayolu firmasının bilet fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Tatilsepeti, uçak arama kısmından havayollarının bilet fiyatlarını listeleyebilir, alternatif havayolu şirketlerini inceleyerek ucuz bilet alma şansını yakalayabilirsiniz. 

  • E-BÜLTENE ABONE OLUN

E-bültene abone olmak oldukça kârlı seçeneklerden biri. Gitmek istediğiniz destinasyona fiyat alarmı kurabilirsiniz. Havayolu şirketleri genellikle uçaklarda yer olması halinde son dakika kampanyalarıyla ucuza bilet satmaktadır. Eğer seyahat etmek sizin için bir tutkuysa ve her zaman bavulunuz ya da sırt çantanız hazırsa fiyat alarmı sayesinde aniden doğan tatil fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Son dakika kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene abone olabilir ve uygun fiyatlı seyahatin keyfini çıkarabilirsiniz. 

  • FARKLI HAVALIMANI SEÇENEKLERINI DEĞERLENDIRIN

Günümüzde artık pek çok şehirde 2 veya 3 havalimanı var. Ya da gideceğiniz şehrin komşu ilinin havalimanı daha az tercih edildiği için daha uygun fiyatlı olabilir. Belki bu size zaman kaybı gibi gelebilir ancak %20’ye varan tasarrufla uçak biletinizi alabilirsiniz. İstanbul havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki fiyat farklılıkları buna en iyi örneklerden biridir. Kış aylarında Uludağ’a gitmek için Bursa Yenişehir havalimanına bakarken Uludağ’a sadece 1 saat uzaklıktaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na bakmayı da ihmal etmeyin deriz. Yurt dışındaki havalimanları için de aynı durum elbette geçerli. Gideceğiniz ülkenin yakın şehirlerindeki havalimanlarını ve aynı şehirde yer alan farklı havalimanlarını mutlaka değerlendirmeye almalısınız.

  • TEK YÖN BILET BAKMAYI UNUTMAYIN

Genel olarak gidiş dönüş bilet almak daha uygun fiyatlıdır. Ancak bazı dönemlerde özellikle yurt dışı uçuşları için farklı havayolu şirketlerinden tek yön bilet bakmanın daha ucuz bilet bulmaya yardımcı oluyor. ResmÎ tatil, bayram gibi dönemlerden yurt dışında yaşayan Türklerin ülkeye dönmesiyle bazı yurt dışı havayolu şirketleri uçakların boş dönmemesi için bilet fiyatlarında inanılmaz indirimler yapabiliyor. Özellikle Antalya, Dalaman, İzmir gibi havalimanlarından kalkan uçakların biletlerini mutlaka tek yön olarak aratmanızı tavsiye ederiz. 

  • MIL BIRIKTIRIN

Günümüzde pek çoğumuz kredi kartı kullanıyoruz. Kredi kartlarının kârlı olabildiği bazı alternatifler de var. Mil biriktirmeyi sağlayan kartlar sayesinde uçak biletinizi bedava ya da indirimli alabilirsiniz. Bu banka kartları alışverişlerinizde belirli bir tutar başına size mil puanı vermektedir. Milleriniz zamanla birikir ve havayolu şirketi mil puan değeri hesaplayarak bilet bedelini alır. Bazı durumlarda havayolu şirketleri ve bankalar iş birliği yaparak bazı destinasyonlara yapılacak uçuşlar için yarı mil puan ile uçak bileti almanızı sağlayan kampanyalar düzenleyebilirler. 

  • GIZLI SEKMEDEN FIYAT KONTROLÜ YAPIN

Herkesin söylediği bir diğer efsanevi ucuz uçak bileti bulma tüyosu ise gizli sekmeden arama motorlarında tarama yapmak, dns ayarlarını değiştirerek ve telefonunuzun, bilgisayarınızın cache’ini temizleyerek arama yapmak. Bunların her zaman işe yaradığını söylemek elbette mümkün değil. Ancak denemek isteyenler ve aklınsa şüphe olanlar elbette denemeden uçak bileti almasın. Bir diğer efsane bilgi ise tek kişilik uçak bileti aramak. Çoklu uçak bileti alımlarında daha yüksek fiyatlı biletlerin çıkabildiği düşünülüyor. Bu durum mümkün olabilir çünkü uçakların doluluk kapasitesine göre listeleme yapan arama motorları olduğu biliniyor. 

  • AKTARMA SEÇENEKLERINI GÖZDEN GEÇIRIN

Aktarmasız uçuşlar her zaman uygun fiyatlı olmayabilir. Özellikle ABD, Avustralya, Asya ülkeleri gibi uzak rota uçuşlarda mutlaka farklı aktarmalı uçuş seçeneklerini değerlendirin. Bazı zamanlarsa her zaman bilinen aktarma şehirleri dışında farklı ülkeleri seçerek daha uygun fiyatlı uçak bileti bulabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ABD’ye yapacağınız yolculuklar için sadece Almanya aktarmalı uçuşlar yerine Amsterdam, Polonya gibi seçenekleri de değerlendirmenizi tavsiye ederiz. 

  • BAGAJ HAKKINI GÖZDEN GEÇIRIN

Bazı uçuşlarda bagaj hakkı tanınmadığı için uçak bileti oldukça uygun olabiliyor. Bagaj hakkın olan biletlerle arasındaki fiyat farkı neredeyse %25 oranında daha ucuz olduğu zamanlar görülüyor. Uçaklardaki ağırlık arttıkça harcanan yakıt miktarı da artmakta bu nedenle yolcuların bagaj hakkı olmayan biletleri satın alması daha kârlı oluyor. Eğer bir sırt çantası bana yeter, kabin boy çantamla her yere giderim diyorsanız mutlaka bagaj hakkı olmayan biletlerin fiyatlarını gözden geçirin. 

 

"Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ucuz Uçak Bileti Bulmanın 10 Püf Noktası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:59 Çay İçerken Dikkat! O Markaların İçinden Neler Çıktı!
  2. 16:51 Emekli Maaşı 15 Bin TL Üstü Olanlar Dikkat! Ödemeler Başlıyor!
  3. 16:45 Benzine Yeni Zam Geldi! (11 Ekim 2024 Güncel Akaryakıt Fiyatları)
  4. 16:33 Halk TV programcısı Şule Aydın'a cinsel şiddetli içerikli tehdit!
  5. 16:25 Son sinyal surlardan geldi!: Semih Çelik'in telefonu hala aranıyor!
  6. 16:19 2025 asgari ücret ne kadar olacak?: Aralık ayında çalışmalar başlıyor!
  7. 16:14 Benzine bu gece yarısı itibariyle yeni bir zam geliyor!
  8. 15:57 İstanbul'da Hissedilen Deprem: Bartın'da 4,8 Büyüklüğünde Sarsıntı!
  9. 15:52 BİSAM'dan Çarpıcı Rakamlar: Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar Yükseldi?
  10. 15:45 Medipol Hastanesi İnşaatı Durduruldu: Kamu Yararı mı, Siyasi Hesaplaşma mı?
  11. 15:38 17 Yıldır Bekleyen Araçlar: Yediemin Otoparkları Ne Olacak?
  12. 15:34 TikTok’a Rakip: YouTube Shorts, Süreyi Artırıyor!
  13. 15:28 Asgari Ücret Yetersiz! Atalay'dan Patronlara Sert Mesaj!
  14. 15:23 Koç Holding'in eski ortağının vefatı sonrası varisi kardeşi oldu; başbakan taziye mesajı yayımladı!
  15. 15:23 İsrail'in Hava Saldırılarında 21 Filistinli Yaşamını Yitirdi!
  16. 15:12 Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler
  17. 15:09 Sınır Kapısında Vize Nasıl Alınır? Bilmeniz Gerekenler
  18. 15:02 Dostlarıyla Köfteci Yusuf’a Giden Metin Ergun’dan Destek Mesajı!
  19. 15:01 Pasaportsuz Kimlikle Seyahat Edilebilecek Ülkeler
  20. 14:58 Adnan Oktar davasında şok savunma: Cinsel istismarı reddetti, Filistin savaşını durduracağım dedi!
Dünya Haberleri