Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolandırıcı çıktı

Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolandırıcı çıktı

Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolan... Duvar gazetesinden Serkan Alan’ın haberine göre; Ukrayna ile Rusya arasında çatışmaların başlamasının ardından birçok Türkiye vatandaşı ülkeden ayrılarak yabancı savaşçı olarak Ukrayna’ya gitti.

Kendisini on yıldır Ukrayna’da yaşayan, “Elazığlı iş adamı” olarak tanıtan Sabri Özdoğan ise CNN Türk yayınına katılarak Ukrayna ordusu için savaşmaya başladığını açıkladı. Türkiye’deki çok sayıda medya organında da bu durum “Elazığlı Sabri Özdoğan Ukrayna için savaşta! İşte hikâyesi” başlığıyla haberleştirildi.

Özdoğan katıldığı yayınlarda Rusya sınırına yakın Sumi bölgesinde olduğunu belirterek, “Ölüm Allah’ın emridir. Nerede öleceğin değil ne için öleceğin önemlidir. Burada cidden bir zulüm var. Yapmam gereken de buydu. Türk’ün özelliği budur, olduğu yerde mücadele verir” ifadelerini kullandı.

Özdoğan’ı televizyonda gören bazı insanlar ise yıllar öncesinden tanıdıkları bir simayla karşılaştı. Sabri Özdoğan’ın Türkiye’de yaşadığı dönemde kendilerini dolandırdığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunan ve bulunmayı düşünen kişiler Gazete Duvar’a konuştu.

Y.D’NİN ÖZDOĞAN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI

“Ukrayna’da savaşan” Sabri Özdoğan tarafından dolandırıldığını iddia edenlerden biri Ankara’da yaşayan Y.D. oldu. 2016 yılında Özdoğan tarafından 130 bin TL tutarında dolandırıldığını söyleyen Y.D. bu süreçte savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Bir süre sonra savcılık delil yetersizliği gerekçesiyle Özdoğan hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.

Özdoğan’ın 2016 yılında, “Yurt dışında ortaklarım var. Onlardan ayrıldım. Orada belli bir param var. Türkiye’ye getirmem, hesap açmam lazım lakin hesap açamıyorum” dediğini ve kendilerinden para aldığını iddia eden Y.D. yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:
“Biz bu adama aldandık, para aradık. Bir miktar bulduk. ‘Yetmez’ dedi. ‘Biraz daha bulun’ dedi, bulduk. ‘Yine yetmez’ dedi ve bankalardan kredi çekmeye başladık. Borç bayağı yükseldi. Elektronik eşyalar aldık. Beşe aldıysak 4 bine sattık, parayı verdik. Bunların karşılığında da ‘Yurt dışından param gelince, misal 100 lira verdiysek, 200 lira vereceğim size’ dedi. Öyle bir seçeneğe karşılık aldandık. Toplamda 2016 yılında 130 bin liraya yakın param gitti.”

‘BURADAKİ GÜNAHLARINI UKRAYNA’DA MI SEVABA DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYOR?’

Suç duyurusundan sonuç alamadığını, sonrasında da olayın peşinden gitmediğini ifade eden Y.D, kredilerin bir kısmını o dönemki eşinin üzerinden çektiğini, bu yaşananlardan dolayı eşinin kendisini terk ettiğini ve boşandıklarını söyledi. Yüzlerce kişinin Özdoğan ve onun birlikte çalıştığı kişilerce dolandırıldığını iddia eden Y.D, Özdoğan’ı televizyonda görme sürecine dair ise şunları söyledi:
“Benim bu hale düştüğümü bilen bir arkadaş, ‘Bak seni dolandıran adam televizyona çıkmış konuşuyor’ diye aradı. Açtım izledim. Pişkin pişkin konuşuyor. Zannedersin ki Ukrayna’nın devlet başkanının yardımcısı. Olan bize oldu. O adam şimdi aklı sıra gidiyor buradaki günahlarını Ukrayna’daki savaşta mı sevaba mı döndürmeye çalışıyor ben onu merak ediyorum. Bir şey diyemiyorum.”

‘ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANDI’

Sabri Özdoğan tarafından dolandırıldığını iddia eden bir diğer kişi olan K.G, ailesinin bilmemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmadığını söyledi. Ankara’da yaşayan K.G, bir arkadaşı aracılığıyla Sabri Özdoğan’la tanıştığını, Özdoğan’ın “varlık barışı” sürecinde yurt dışından getirdiği paralar olduğunu ve kendilerinin de bu paralardan pay almak için Özdoğan’a nakit desteği sağladıklarını ifade ederek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Benimle ortak bir arkadaş aracılığıyla iletişim kurdular. ‘Kredi çekmemiz lazım güvencen benim’ dedi. Bir iki kredi çektik. Ha bugün ha yarın derken 10 sene geçti. Hayatımda yapmadığım büyük bir hata yaptım. Elimiz kolumuz bağlandı. Bizi bağladı. Anladığım kadarıyla yurt dışından Türkiye’ye para getiriyorlardı. Bu süreçte de paraya ihtiyaçları oluyordu. Bunlar parayı Türkiye’ye getirmişler. Aldıkları parayı almışlar lakin bizi gören olmadı. Elimiz ayağımız bağlandı.”

‘YUVAMIN YIKILMASINDAN KORKUYORUM’

Sabri Özdoğan için çektiği krediler nedeniyle bankalar tarafından arsasına el konulduğunu, kendisi gibi mağdur olan çok sayıda kişi olduğunu belirten K.G. sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mağdur çok insan var. Benim bildiğim en az on kişi. Yuvasından olanlar var. Dolandırılan bir kişi kanser oldu, öldü. Ben Allah’a havale ettim. Takip ediyorum lakin ne kadar takip edebiliyorum belli değil. Ben çocuklarıma bile söyleyemedim. Çocuklarıma söylesem benim de yuvam yıkılacaktı. Çocuklarımı atlatıp duruyorum. Yuvamın yıkılmasından korkuyorum.”

"Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolandırıcı çıktı" haberi, 07 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolandırıcı çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ukrayna ordusuna katılan Sabri Özdoğan dolandırıcı çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Türkiye Haberleri