Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de korsan taksiciliğe başladı

Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de korsan taksiciliğe başladı

Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de kor... Rusya-Ukrayna çatışmasından kaçarak Türkiye'ye sığınan göçmenlerin Antalya'da korsan taksi işine girdiği belirlendi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Antalya'ya sığınan göçmen sayısı 100 binden fazlaya ulaştı. Göçün şehir ekonomisine olumlu etkileri olduğu gibi, aynı zamanda birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Turizm sektöründe otelcilerin gündeme getirdiği konu, Rus ve Ukraynalıların evlerini kayıt dışı şekilde günlük veya haftalık kiralayarak ekonomiye zarar vermesi. Bunun yanı sıra, korsan taksicilik ve yabancı plakalı çekicilerle emlakçılık gibi illegal faaliyetler de artış gösterdi.

KORSAN TAKSİCİLİK VE EMLAKÇILIK YAPIYORLAR

Rus ve Ukraynalıların kendi aralarında taksicilik yapmaya başladıklarını beliren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Alanya’daki oda başkanımız bunların kendi transferlerini kendilerinin yaptığını, kendi plakalarıyla cirit attıklarını aktardı. Bizde resimleri de var. Şu an taksicilik de, emlakçılık da yapıyorlar. Kendi aralarında WhatsApp grupları var, bu gruplardan alışverişi, ev kiralamalarını kendileri yapıyor. Türk vatandaşlarına iş bırakmıyorlar. Emlakçılar odası başkanımız, bu mevzuda Vergi Dairesi Başkanlığı ile ciddi bir çalışma yapıyor. Hatta bunlara yönelik baskın ve denetimler de yapılıyor fakat kanunların verdiği yetkilere göre uygulanan cezalar çok caydırıcı olmuyor. O yüzden işlerine devam ediyorlar. Bu tür nedenlerle esnafımız mağdur oluyor”

Türkiye’ye göç eden yabancılar sıralamasında Ruslar ilk sıraya yerleşti

“KENDİ ARALARINDA WHATSAPP GRUBU KURMUŞLAR”

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sonrası iki ülkeden yabancı yerleşimin hızlı artığını söyleyen Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, “Rusya’dan savaşmamak, Ukrayna’dan can havliyle geldiler. Belirli parayla geldiler ve ellerindeki kaynakları harcadılar. Kaynaklar bittikten sonra evde kuaförlükten yemek yapıp satmaya, Rus veya Ukrayna plakalı araçlarıyla taksicilikten emlakçılığa hepsi bir arayış içine girdi. Bu durumdan ilk başta etkilenen sektörlerden biri de taşımacılık sektörü. Bunlar kendi aralarında WhatsApp grubu kurmuş. Buradan iletişim sağlayıp, taşımacılık yapıyorlar. Hatta Alanya’da bazı sokaklardaki aydınlatma direkleri, otobüs duraklarına taksi için karekod oluşturup, asmışlar. Aslında bunların birçoğunun oturma izin süreleri de bitmiş, araçların giriş çıkış süreleri geçmiş. Denetimler de bunlar çıkıyor. Bağlanan araçlar oldu, trafik para cezaları uygulanıyor” diye konuştu.

“ESNEK DAVRANILMASIN”

Korsan taksicilik yapan çok sayıda Rus ve Ukrayna plakalı aracın tespit edildiğini bildiren Ali Akkaya, geçen günlerde çok garip bir şeyle karşılaştıklarını belirterek, “Alanya’da cadde üzerinde Ukrayna plakalı bir çekici, Ukrayna plakalı bir otomobili taşıyordu. Çekici çok ilginçti. Ukrayna plakalı bir çekiciyi, Ukrayna plakalı otomobili çekerken belirledik. Önce sigorta şirketinin göndermiş olabileceği düşünüldü, sonra yasak olduğu belirlendi ve araç bağlandı. Sonra bir daha piyasada gözükmedi. Bu konulara ilişkin esnek davranılmamasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük mesele hakkında tüm gerçekler

"Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de korsan taksiciliğe başladı" haberi, 13 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de korsan taksiciliğe başladı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ukraynalı ve Rus sığınmacılar Türkiye’de korsan taksiciliğe başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

Hubbard Editör
SON HABERLER
  1. 21:04 Barışma Şartını Açıkladı! Kemal ile Kadir Doğulu Kardeşleri Yine Gündemde!
  2. 21:04 Tek Kartta Ehliyet ve Kimlik Bir Arada! Artık Daha Kolay!
  3. 21:02 İspanyol entelektüeller ve sanatçılar, Gazze'deki şiddeti sonlandırma çağrısı yapıyor
  4. 20:54 Dünya otomotiv devi iflasını ilan etti!
  5. 20:51 İsrail Ordusu: "Gazze'ye her zamankinden daha fazla yardım gidiyor"
  6. 20:47 Trabzon'da uçuşlara sis engeli: Bazı seferler iptal edildi
  7. 20:44 Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
  8. 20:41 Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi
  9. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  10. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  11. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  12. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  13. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  14. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  15. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  16. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  17. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  18. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  19. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  20. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
Gündem Haberleri