Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na sürgünler soruldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na sürgünler soruldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’n... CHP'li Çakırözer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, TCDD'deki sürgünleri sordu.

 

Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde demiryollarında yaşanan kazaları gündeme getirdi.

''KAZALARDA SORUMLULUĞU BULUNANLAR CEZALANDIRILSIN''

Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’ndan, kazalarda sorumluluğu bulunan yöneticilerin cezalandırılmalarını istedi. Ankara’da yaşanan yüksek hızlı tren (YHT) kazasında TCDD Genel Müdürü, genel müdür yardımcıları, daire başkanlarının sorumlu bulunduğunu anımsatan Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na “Çorlu'da meydana gelen katliamda da yargılanmakta olan alt düzey demiryolu çalışanlarının sorumlu olmadıkları, genel müdür, genel müdür yardımcıları ve bazı daire başkanlarının sorumlu oldukları tespit edildi. Sorumlu olan bu üst düzey yöneticilerin hakkında bir tasarrufta bulunmayı düşünmüyor musunuz?” diye sordu.

TCDD'DEKİ SÜRGÜNLERİ SORDU

CHP’li Çakırözer, TCDD’deki görev değişikliklerine de ilişkin, “Öyle şeyler görüyoruz ki başkanlar, başkan yardımcıları, bölge müdürleri, gar müdürleri, yardımcıları, gişe memurlarına sürgünler yaşanıyor. İktidar mı değişti? Nedir bu personel sürgünleri” dedi. Kurumda görevden almaların iktidar değişmiş gibi yaşandığına ifade eden Çakırözer,“Biz iktidar değiştiğinde dahi liyakate bakılması gerektiğini düşünüyoruz ama öyle şeyler görüyoruz ki başkanlar, başkan yardımcıları, bölge müdürleri, gar müdürleri, yardımcıları, gişe memurlarına, onlara kadar sürgünler yaşanıyor. Ne oluyor? Yani Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı gitti de başka bir iktidar mı geldi Bakan değiştiğinde, Genel Müdür değiştiğinde? Bu nasıl bir şey? Siz bunu tasvip ediyor musunuz?” sözlerini sarf etti.

"ASIL SORUMLULARDAN HESAP SORACAK MISINIZ?"

Bütçenin etkin ve verimli şekilde kullanılması için kurumun yöneticilerinin yetkin kişilerden seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Çakırözer, demir yollarında meydana gelen kazaları da hatırlatarak sözlerini, “Bu kazalara baktığımızda, yetkin olmayan kadrolarla vatandaşlarımızın göz göre göre ölüme gönderildiği görülmekte. Ankara'da meydana gelen YHT kazasında, TCDD Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları sorumlu bulunmuştu. Çorlu'da meydana gelen katliamda da mahkeme aşamasında alınan bilirkişi raporu tamamlandı. Yine, yargılanmakta olan alt düzey demir yolu çalışanlarının sorumlu olmadıkları, genel müdür, genel müdür yardımcıları ve bazı daire başkanlarının sorumlu oldukları tespit edildi. Siz ne düşünüyorsunuz? Sorumlu olan bu üst düzey yöneticilerin hakkında bir tasarrufta bulunmayı düşünmüyor musunuz? Bu kadar insan bu kazaları konuşuyor. Ekim ayında dört gün içinde 3 tren kazası meydana geldi. Bu yöneticiler tedbir almak yerine kurban keserek kamuoyunun gündemine geldiler. Çorlu'da bilirkişi raporuyla suçsuzlukları ortaya çıkan alt düzey çalışanlar mahkemede yaptıkları savunmalar nedeniyle Sivas'a, Yozgat'a sürgüne gönderildi. Bunlar sizin onayınız ile mi oluyor?” ifadeleri ile tamamladı.

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na sürgünler soruldu!" haberi, 24 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na sürgünler soruldu! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na sürgünler soruldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  4. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  5. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  6. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  7. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  8. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  9. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  10. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  11. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  12. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  13. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  14. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  15. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  16. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  17. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  18. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  19. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  20. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
Gündem Haberleri