Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 binin üzerinde zararlı bağlantının erişimini engelledik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 binin üzerinde zararlı bağlantının erişimini engelledik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 bin... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024'te 97 binden fazla zararlı bağlantı tespit ettiklerini ve siber tehditlere karşı etkin mücadele yürüttüklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, siber tehditlerle mücadele kapsamında yurt içi ve yurt dışı kaynaklı tehditleri tespit etme ve önleme faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. 2024 yılı itibarıyla, 97 binden fazla zararlı bağlantının tespit edilerek altyapı seviyesinde erişimlerinin engellendiğini duyurdu. 

Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "17'nci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı" sırasında yapıldı. Uraloğlu, konferansa Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Yusuf Tancan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ile katıldı. 

Bakan, internet üzerinden veri ihlallerinin artışına dikkat çekerek, kritik altyapılarda internet uygulamalarının yoğun kullanımının güvenlik ihlallerini artırdığını ifade etti. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte siber tehditlerle mücadele ettiklerini vurguladı. 

USOM'un 2024 yılında, 12 binin üzerinde siber güvenlik bildirimi yaptığı ve gerekli önlemleri ilgili kurum ve kuruluşlara ilettiğini belirten Uraloğlu, kritik sektörlerde "Kurumsal SOME" yapılarının kurularak ulusal siber güvenliğin güçlendirildiğini ifade etti. 

Yerli ve milli yazılım geliştirmeye önem verdiklerini dile getiren Uraloğlu, Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule gibi uygulamalarla siber güvenliği sağladıklarını belirtti. Ayrıca, kritik altyapılardaki zafiyetlerin taranmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda haftalık olarak binlerce tarama gerçekleştirdiklerini aktardı.

Uraloğlu, USOM tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisi ile dolandırıcılık amaçlı 61 bin 293 alan adının tespit edildiğini ve toplam 402 bin 979 zararlı internet adresine son bir haftada 165 milyon erişimin engellendiğini bildirdi. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası siber güvenlik endeksinde Avrupa'da 6., dünya genelinde ise 11. sırada yer aldığını ifade etti.

Sosyal medya platformlarına ilişkin eleştirilerde bulunan Bakan Uraloğlu, bu tür platformların art niyetli kişilerin yalan bilgileri yaymak için kullanıldığını vurguladı. Sosyal medya mecralarının, kişilik hakları ve mahremiyetin ihlal edildiği bir alan haline geldiğini ifade eden Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı gösterilmesini istedi.

Son olarak, sosyal medyanın tehdit alanına dönüşmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Uraloğlu, milli ve manevi değerlerin korunmasına yönelik tedbirlerin devam edeceğini belirtti. Sosyal medya platformlarının ülke kurallarına uymasını sağlamak için gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı.

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 binin üzerinde zararlı bağlantının erişimini engelledik!" haberi, 16 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 binin üzerinde zararlı bağlantının erişimini engelledik! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 97 binin üzerinde zararlı bağlantının erişimini engelledik! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:21 İsrail basınına göre, İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi ve hedef alınacak noktalar belirlendi
  2. 18:14 Kasırganın peşinden North Carolina'da 92 kişi hala kayıp!
  3. 18:09 Biden, İsrail'e gönderilen balistik füze savunma sistemine ilişkin Kongreyi bilgilendirdi
  4. 18:05 MİT'ten nokta operasyon; Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumluları etkisiz hale getirildi
  5. 18:02 Malatya'da yaşanan depremi sonrası Mardin ve Cizre için uyarı geldi!
  6. 18:01 Kuzey Kore'de 1,4 milyon kişi gönüllü askerlik için başvurdu!
  7. 17:57 Meteoroloji uyardı!: Erzurum ve çevresine soğuk hava geliyor!
  8. 17:56 Bitcoin 68 Bin Doları Aştı! Çin'in Teşvik Paketi Kripto Piyasalarını Ateşledi!
  9. 17:56 Atilla Yeşilada: Ciddi Düşüş Geliyor!
  10. 17:53 Uzmanlar uyarıyor!: Adet döngüsü 22 günden kısa ise erken menopoz riskiniz var!
  11. 17:53 Mourinho'ya Karşı Heyecanlıyız: Thomas Reis'ten Kritik Fenerbahçe Maçı Yorumu
  12. 17:51 Kılıçdaroğlu İçin Mahkemeden Şok Zorla Getirme Kararı!
  13. 17:37 Ebrar Apartmanı davasında, yargılanan kamu görevlileri duruşmaya katılmadı
  14. 17:36 Bir son dakika haberi!: Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verildi!
  15. 17:30 Özel sektörün kredi borcu 175 milyar doları aştı
  16. 16:56 16 Ekim 2024 Döviz ve Altın Fiyatları
  17. 16:50 Ekim 2024 ÖTV İndirimiyle İlgili Gelişmeler
  18. 16:43 Türkiye’de Kadın ve Çocuk Cinayetleri
  19. 16:41 Üniversiteli Rojin Kabaiş'in ön otopsi sonucu belli oldu!
  20. 16:26 AKP'li Karagül: 'Bir savaş olsa bunlar kılını kıpırdatmaz, kale kapılarını içeriden açarlar'
Gündem Haberleri