Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe; Portekiz nüfusu kadar insan toplu t

Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe; Portekiz nüfusu kadar insan toplu t

Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Ge... İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, 100’den fazla üye ülkenin olduğu Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı’nda konuştu.

Merkezi hükümetin pandemi döneminde diğer hükümetlerden farklı olarak toplu ulaşım sübvansiyonu yapmadığını ve belediyelerin son dönemde artan akaryakıt fiyatlarından kaynaklı yükü, halka aktarmamak için mali kısıtlara rağmen çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Gökçe, raylı sistem ağının genişletilmesiyle 2040 yılında raylı sistem kullanım oranının yüzde 47'ye çıkarılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin (UITP) her sene düzenlemiş olduğu Toplu Taşıma Konferansı; bu yıl “Avrasya Bölgesinde Pandemi̇ Sonrası Mali̇, İşletme ve İş Sürekliliği” teması ile İstanbul’da düzenlendi. Burada konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul'daki toplu taşıma ve ulaşımın geleceğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu

26 yıldır kamu görevinde bulunan Gökçe; Ankara ve İzmir gibi iki büyük şehirde başarılı hizmetlere imza attıktan sonra İstanbul’da göreve başladı

'BAŞARIMIZIN EŞİ BENZERİ YOK'

Merkezi hükümetin pandemi döneminde diğer hükümetlerden farklı olarak toplu ulaşım sübvansiyonu yapmadığını ve belediyelerin son dönemde artan akaryakıt fiyatlarından kaynaklı yükü, halka aktarmamak için mali kısıtlara rağmen çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirten Gökçe, 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nda 9 hedefleri olduğunun altını çizdi.

1885 yılında kurulan, 1900’den fazla üyeye sahip 100’den fazla ülkenin mensubu olduğu Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe şu değerlendirmede bulundu:

“Tüm dünyada salgın döneminde merkezi otoriteler toplu ulaşım operatörlerini sübvanse ederek ayakta tuttu. İstanbul’da ise İBB, bu sübvansiyonu öz kaynakları ile sağladı.

'PORTEKİZ NÜFUSU KADAR İNSAN TOPLU TAŞIMA KULLANIYOR'

İstanbul, toplu taşıma konusunda hayata geçirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız, geleceğe yön verecek uygulamalarla dünyada referans olarak görülüyor. İstanbul’da toplu ulaşımın yüzde 57’si kara yolu, yüzde 40’ı raylı sistem, yüzde 3’ü deniz yolu ulaşımı ile sağlanıyor.  Toplam günlük yolculuk sayısı yaklaşık 12 milyon. İstanbul ve belediyelerimizin başarısının eşi benzeri yok. Her gün Portekiz nüfusu kadar insan İstanbul’da toplu taşıma kullanıyor. Raylı sistemlerle günlük yolculuk sayısı ise 3 milyonu yani Atina nüfusunu  geçiyor. Bu ölçeğin yarattığı avantajla 21’inci yüzyılda örnek alınacak devrimin eşiğindeyiz. Bu kadar çok insanın katıldığı, talepte bulunduğu ve çözüm bulunması gereken bir deney yok. Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte toplu taşımada ürettiğimiz yöntemler yepyeni bir dönemin habercisi.

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, ‘Raylı Sistemlerde Büyük Hamle’ vizyonunda İstanbul’un ulaşım sorununa yeni bir anlayış ve çözüm getirdi. İBB olarak hedefimiz, raylı sistemleri İstanbul’da ulaşımın omurgası haline getirmek. 

Yeni raylı sistem yatırımlarımız ve bütçemizden ödemesini yaparak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan devralacağımız hatlarla kentimizde raylı sistemlerde yolculuk sayısı günde 6 milyona ulaşacak.  Ayrıca, otobüs, metrobüs gibi lastik tekerlekli taşıma araçları ve deniz ulaşımını, raylı sistemleri tamamlayacak şekilde planlıyor ve geliştiriyoruz.

DÜNYADA NÜFUSU 16 MİLYONU GEÇEN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL HAREKETLİLİK PLANI

'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nı bu vizyonla hazırladık. Bu Plan, sadece Türkiye’de bir ilk olmakla kalmıyor; dünyada da nüfusu 16 milyonu geçen mega bir kentte yapılan ilk Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı.

Planın 9 ana hedefi var: 

  1. Erişilebilir, ödenebilir, entegre ve kapsayıcı
  2. Çevresel olarak sürdürülebilir
  3. Ekonomik olarak sürdürülebilir ve dayanıklı
  4. Güvenliği artırılmış
  5. Trafik sıkışıklığını ve otomobil bağımlılığını azaltan
  6. Toplu ulaşımı teşvik eden
  7. Yürüyüş ve bisiklet gibi aktif türleri teşvik eden
  8. Kompakt ve çok merkezli gelişmeyi destekleyen
  9. Verimli bir kentsel lojistik sistemine sahip olan ulaşım sistemi.

"Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe; Portekiz nüfusu kadar i." haberi, 15 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe; Portekiz nüfusu kadar i.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uluslararası Toplu Taşıma Konferansı: İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe; Portekiz nüfusu kadar i.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Türkiye Haberleri