Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük'

Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük'

Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde oldu... Mansur Yavaş, "Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı, bu tür açıklamalar rızamın dışında" demişti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söylediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarına ilişkin olarak, "Ben bu cevabı normal karşılıyorum. Biz kendisini göreve, adaylığa davet ettik. Partimizin adayıdır diye takdim etmedik, bu nezaketsizlik olurdu" dedi. 

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Zafer Partisi Özdağ, Mansur Yavaş çıkışı hakkında ve Yavaş'ın yanıtı hakkında konuştu. Özdağ, Yavaş'ın açıklamasının "aday olmayacağım" anlamına geldiğini söylerken, muhalefet liderlerinin davet etmesi durumunda Yavaş'ın kabul edeceğini savundu. 

Özdağ, "Ben bu cevabı normal karşılıyorum. Biz Zafer Partisi olarak onu Zafer Partisi'nin adayı olarak göstermedik, kendisini göreve, adaylığa davet ettik. Millet İttifakı kendisini aday olarak göstermezse biz kendisine teklif götürürüz dedik. Asla kendisini bu aşamada Zafer Partisi'nin adayıdır diye takdim etmedik. Bu nezaketsizlik olurdu" dedi. 

Özdağ, "Mansur Bey, kendi bilgisi dışında olduğunu ifade ediyor, bu da doğrudur. Kendisiyle bu konuda en ufak bir temas gerçekleştirmedik. Temas gerçekleştirmiş olsaydık bu komplo olurdu, doğru olmazdı" ifadesini kullandı. 


"Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük" 

Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Biz Türkiye'de yapmış olduğumuz gözlem ve temasların, seçmen arasında Sayın Yavaş'ın isminin diğerlerini kat kat geride bırakacak şekilde ön planda olduğunu gördük. Bunun ayrışmış, düşmanlaşmış Türk siyasi hayatı için seçim sürecinde gerginliğin artacağını ön görerek, bunu yumuşak bir geçişle gerçekleştirmede Mansur Bey'in ideal bir konuma sahip olduğu gözlemini yaparak bunu kamuoyu ile paylaştık. Kamuoyundan aldığımız tepkiler de, anketler de gösterdi ki Mansur Bey hakikaten kat kat önde. Sadece o mu, hayır. Bu teklif günlerdir kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılıyor. Çünkü Mansur Bey'in arkasında ciddi bir kamuoyu desteği var. Hiçbir ismi geçen kişinin olmadığı kadar kamuoyu desteği var. 

Burada bir ret yok. Aday olmayacağım anlamına gelmez. Eğer yarın Millet İttifakı'nın 6 lideri toplanır, Yavaş'ı aday gösterirse Mansur Bey hayır mı diyecek? Demeyecek tabii ki. Mansur Bey'in yapmış olduğu açıklamada en ufak yanlış görmüyorum, kendi pozisyonunda Mansur Bey doğru şekilde hareket ediyor. Biz de Zafer Partisi olarak Mansur Bey'in bundan sonra olması gereken makamın en üst kamu makamı olması gerektiğini düşünüyoruz."

 

"Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük'" haberi, 12 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Özdağ: 'Mansur Bey'in kat kat önde olduğunu gördük' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Politika Haberleri