Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzde 8 oy civarındayız

Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzde 8 oy civarındayız

Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzd... Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı youtube programında oy oranını açıkladı.

Özdağ, "Şu anda yüzde 8 oy civarındayız. Adlığımız oyun yüzde 30'u AKP'den yüzde 15'i MHP'den yüzde 17,5'i CHP'den yüzde 7,5'i İyi Parti'den" dedi.

Müzisyen ve youtuber Oğuzhan Uğur'un 'Mevzular Açık Mikrofon' programına katılan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katılan seyircilerin sorularını yanıtladı. Seyirciler arasında gazeteciler Mehmet Akif Ersoy ve  Özlem Gürses de bulundu. 

Özdağ'ın söyleşisinden öne çıkanlar şöyle:

"İki kutuplu bir Türkiye siyaseti var, Cumhur ve Millet ittifakı. Biz her ikisinin dışında kendimizi konumlandırdık. Çünkü, iki ittifak arasındaki kavganın esasen düzen partileri arasındaki kavga olduğunu düşünüyoruz. Bu düzen partileri 1921 anayasasında uzlaşıyorlar, HDP de buna dahil. Sığınmacılar gönüllü geri dönerde uzlaşıyorlar, neo-liberal ekonomide uzlaşıyorlar. Biz bu düzen partilerinden farklıyız. 1924 anayayasasından milli ve üniter devletten hareket ediyoruz. neo-liberalizmin tarihin çöplüğüne gitmesi gerektiğini ve kamucu politikaların devreye girmesini düşünüyoruz. Beşli çetenin hakim olduğu piyasayı değil, tüm özel teşebbüsün rekabet edeceği piyasa ekonomisini hedefliyoruz. Bu noktada düzen partilerinden ayrılıyoruz.

Oy oranını açıkladı

Hem cumhur hem millet ittifakının, deva ve geleceğin katılmasıyla ak millet ittifakının yanlışlarını ortaya koyuyoruz. Bizim stratejimiz bütün partilerden oy almaz, alıyor muyuz alıyoruz. Şu anda yüzde 8 oy civarındayız. Adlığımız oyun yüzde 30'u AKP'den yüzde 15'i MHP'den yüzde 17,5'i CHP'den yüzde 7,5'i İyi Parti'den.

"Anayasa mutabakatının görüntülerini izledim lakin yayınlayamam"

HDP ile İyi parti'nin anayasa mutabakatının 64 saatlik bir görüntüsünü izledim. lakin bunu paylaşamam. iletişimin gizliliği temel hukuk kuralı. bu gizli değil, kendileri çekmişler. bunu izlemek başka, yaymak illagal. kimin çektiği kimin yayınlandığı biliniyor. bunu açıklayarak bana gelecek oyu istemiyorum ben.

Anadolu Kalesi projesi

Anadolu Kalesi projesi şu: Sığınmacı ve kaçakların ülkelerine geri gitmesi. Gelecek 30 yılda Afrika'dan Türkiye'ye gelecek göçün gelmemesini sağlamak. Yurt dışına giden doktorlar başta olmak üzere geri döndürmeyi sağlamak.

"Tarikatlar devlet kurumlarına el koymuş"

Bugün sağlık bakanlığının bir cemaatin kontrolünde olduğunu biliyoruz. Nasıl adalet bakanlığı bir başka cemaatin kontrolündeyse. Devlet paylaştırılmış. Devletten cemaat ve tarikat hakimiyetini kaldıracağız. Şu anda devlet kurumlarına el koymuş durumdalar.

Sedat Peker hakkında

Sedat Peker hakkında sorulan soruya Özdağ" Sedat Peker'in anlattıklarının doğru olduğunu biliyorum" yanıtını verdi. Söylediklerinin önemli bir bölümü basında makaleler halinde yayınlanmıştı. Açıklamaları, bunların da tastiği oldu. Araştırmacı gazetecilerin anlattıkları bu kadar ilgiyle okunmamıştı.

"Ottawa Antlaşması'ndan çekileceğiz"

Biz Ottowa Antlaşması'ndan çekileceğiz. Sınırlarımıza tekrar antipersonel mayın döşeyeceğiz. Onun için ben Hatay'a sembolik bir mayın döşeme amacıyla gittim. Oto yedek parçası götürdüm lakin Süleyman (Soylu) onun gerçekten gerçekten mayın olduğunu zannetti. Mümkün mü yani gerçek mayınla gitmek. 

 

"Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzde 8 oy civarındayız" haberi, 04 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzde 8 oy civarındayız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Özdağ oy oranını açıkladı: Şu anda yüzde 8 oy civarındayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  2. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  3. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  4. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  5. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  6. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  7. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  8. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  9. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  10. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  11. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  12. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  13. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  14. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  15. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  16. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  17. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  18. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  19. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  20. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
Politika Haberleri