Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması: "Bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu gündeme taşıdık"

Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması:

Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması: "Bu madenin ... Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'ndeki faciayı değerlendirdi. Özdağ, daha önce maden sahasıyla ilgili yaptığı uyarıları hatırlatarak bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu ifade etti.

TELE1'de 'Türkiye'nin Gündemi' programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'ndeki faciayı değerlendirdi. Özdağ, daha önce maden sahasıyla ilgili yaptığı uyarıları hatırlatarak konuşmasını sürdürdü.

"İLİÇ’İN TÜRKİYE İÇİN ÇERNOBİL OLDUĞUNU SÖYLEDİK"

Özdağ, "Bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu ve bu şehirde çalıştırılmaması gerektiği konusunu kamuoyunun gündemine taşıdık" dedi.

"2021 sonu itibari ile genel başkan yardımcımız, eski tarım bakanlığı müsteşar yardımcısı, doktor Lütfü Şehsuvaroğlu başkanlığında bir heyeti iki kez incelemeler yapmak üzere İliç’e yolladık. Onlar incelemelerini yaptılar ve incelemeleri neticesinde raporlar hazırladılar ve şimdi lütfen dikkat edin bu raporları yayınladıkları için savcılık haklarında suç duyurusunda bulunmuş oldu ve mahkemeye verildiler, hala mahkeme devam ediyor. Ve bu raporlarda uyarıda bulunduğu konular da Haziran 2022 bir gelişme oldu. Siyanür borusu açık bırakılmış, siyanür dışarıya tüm gece süresince akmış. Bunun haberi gelir gelmez benim başkanlığımda bir heyetle bölgeye gittik. Daha siyanür ya kapatılmamıştı ya da kapatılmak üzereydi. Açıklama yaparak bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu ve bu şehirde çalıştırılmaması gerektiği konusunu kamuoyunun gündemine taşıdık."

"FELAKETİN BÜYÜKLÜĞÜ KÜÇÜMSENİYOR"

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra biliyorsunuz madenin faaliyeti geçici olarak durduruldu, madene bir ceza kesildi fakat madene kesilen cezadan belki daha fazlası vergi affı olarak silindi. Yani maden aslına bakarsak hiçbir şey ödememiş oldu. Neden vergi affı 7 milyon dolarlık yapıldı onu da anlamak doğrusu mümkün değil. Daha doğrusu anlamak mümkün. Ve neticede bugün gelmiş olduğumuz noktaya geldik. Yani madenin kötü yönetiminden bölgede yaşayan halkın sağlığını, geleceğini düşünmeden yapılan uygulamalardan Türk doğasına yönelik adeta düşmanca bir tutumdan dolayı evet 10 milyon metreküp yani 30 milyon tona yakın bir kimyasallarla dolu atık kaydı ve Fırat’a doğru indi fakat diyorlar ki ‘biz menfezleri kapattık, geçmesi mümkün değil’ bu da bir yalan. Çünkü, şimdi yağmurla birlikte yeraltı sularına karışıp toprağın altından Fırat’a doğru buradaki kimyasalların ve siyanürün gitmesi gerçekleşecek. Yine benim burada da çalışmış, bu madende de çalışmış, Türkiye’de ve yurt haricinde birçok madende çalışmış bir maden mühendisinden aldığım bilgi; kayan toprak içerisinde binlerce ton siyanür kullanılmış olduğunu da yani bu toprağın binlerce ton siyanürlü bir toprak olduğunu da ifade ediyorlar. Her ne kadar siyanür kireçle inceltilmiş olsa da. Bugün de biliyorsunuz maden ruhsatı iptal edildi, dün bölge Erzincan girişlere kapatıldı. Bütün bunlar yapılırken felaketin büyüklüğünden özellikle bahsedilmeyip kurtarma çalışmalarının ne kadar profesyonelce yapıldığından bahsediliyor. O ön plana çıkartılıyor ve felaketin büyüklüğü küçümseniyor adeta."

 

"Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması: "Bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu gündeme taşıdık"" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması: "Bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu gündeme taşıdık" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Özdağ'dan İliç açıklaması: "Bu madenin Türkiye için bir Çernobil olduğunu gündeme taşıdık" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  2. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  3. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  4. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  5. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  6. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  7. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  8. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  9. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  10. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  11. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  12. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  13. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  14. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  15. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
  16. 22:29 Haftanın en talihli 3 burcu belli oldu: Hangi burçlar zenginlik ve aşk yaşayacak?
  17. 22:27 Aşk hayatınızda sadakat mi arıyorsunuz? İşte en sadık 5 burç!
  18. 22:26 Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
  19. 22:25 Dries Mertens, yeni sözleşmeyle ilgili sorulara cevap verdi
  20. 22:23 Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın: Tadını da sağlığı da bozuyor!
Gündem Haberleri