Ümit Özdağ’dan Kriz Uyarısı: 'Açlık Halkı Sokağa Dökecek!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, asgari ücret ve gıda enflasyonuna dikkat çekerek tarım politikalarında reform çağrısı yaptı. “Yanlış politikalarla halk açlıkla mücadele ediyor” dedi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’de artan gıda fiyatları ve asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekerek ekonomik krizin derinleştiğini belirtti. Özdağ, "Asgari ücrete ne kadar zam yapılırsa yapılsın, satın alma gücü olmadan bir anlamı yok. Pazara giden vatandaş torbasını dolduramıyor" ifadelerini kullandı.
TARIMDA YANLIŞ POLİTİKALAR ELEŞTİRİSİ
Tarım politikalarının ithalat lobilerinin etkisi altında olduğunu vurgulayan Özdağ, "Elmanın kilosu Burdur’da 90 lira! Üstelik elma burada üretiliyor. Bu gidişle açlık halkı sokağa dökecek. Türkiye’nin gıda güvenliği için tarımsal üretimin planlanması, köy dönüşü ve alım garantisi sağlanması gerekiyor" dedi.
"EMEKLİLER AÇLIKLA BOĞUŞUYOR"
12 bin 500 TL maaş alan emeklilerin dahi geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Özdağ, ekonomik adaletsizliklere dikkat çekti. "Ayda 12 bin 500 TL kazanan emekli bile pazarda torbasını dolduramıyor. Bu durum sürdürülemez" diyerek, köklü reform çağrısında bulundu.
"ESNAF BASKI ALTINDA"
Pazarda siftah yapamayan esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan Özdağ, mevcut ekonomik politikaların esnaf üzerindeki yükü artırdığını belirtti. "Esnaf, artan maliyetler ve düşen alım gücü nedeniyle dayanacak durumda değil" dedi.
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Zafer Partisi olarak tarımda köklü stratejilerle gelmeye hazır olduklarını ifade eden Özdağ, şu çözüm önerilerini sundu:
- Büyükşehir Kanunu’nun değişmesi ve köy dönüşü projelerinin desteklenmesi
- Planlı tarımsal üretim ve alım garantisi sağlanması
- Yabancı girişinin sınırlandırılması ve ithalat lobilerinin etkisinin azaltılması
"Ümit Özdağ’dan Kriz Uyarısı: 'Açlık Halkı Sokağa Dökecek!" haberi, 07 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ümit Özdağ’dan Kriz Uyarısı: 'Açlık Halkı Sokağa Dökecek! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Özdağ’dan Kriz Uyarısı: 'Açlık Halkı Sokağa Dökecek! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.