Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan minibüs sürücüsünün 12 yıl hapsi istendi

Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan minibüs sürücüsünün 12 yıl hapsi istendi

Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulu... Sakarya'nın Erenler ilçesinde, 2,5 ay önce üniversite öğrencisi M.K.'ye cinsel saldırıda bulunan minibüs şoförü Serdar Serkan Y. hakkında iddianame hazırlandı. Cumhuriyet savcısı, sanığın 12 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Olay 28 Kasım 2022'de Erenler ilçesi Yunus Emre Parkı mevkisinde meydana geldi. İstanbul'da üniversite öğrenimi gören M.K., Sakarya'da bulunan ailesini ziyarete geldi. M.K. bindiği minibüste bir süre sonra tek yolcu olarak kaldı

İddiaya göre, sürücü Serdar Serkan Y., aracı durdurup kapıları kapattıktan sonra M.K.'nın yanına gelip, cinsel saldırıya kalkıştı; M.K, şoföre direndi. Serdar Serkan Y.'nin darp ettiği M.K., arbede sırasında kaçarak durumu ailesine anlattı. M.K'nın şikayeti üzerine polis, sürücü Serdar Serkan Y.'yi, saklandığı Orta Garajlar mevkisinde yakaladı. Serdar Serkan Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Önce telefonunu almış

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Olayın detaylarının yer aldığı 3 sayfadan oluşan iddianame, Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, saldırıya uğrayan M.K.'nin olay günü evine gitmek amacıyla Serdar Serkan Y. tarafından kullanılan minibüse bindiği ve aracın arka kısmında bulunan kapının yanındaki koltuğa oturduğu belirtildi. Erenler ilçesindeki Yunus Emre Parkı yakınında aracı durduran sanığın, ışıkları kapatıp kapıları kilitledikten sonra aracın arka kısmına geçtiği belirtilen iddianamede, Serdar Serkan Y.'nin, M.K.'nin cep telefonunu elinden alarak ön koltuğa attıktan sonra genç kızı taciz ettiği, M.K.'nin direnmesi üzerine arbede yaşandığı belirtildi.

Arabadan inerken ölümle tehdit etmiş

Sanık Serdar Serkan Y.'nin mağdur M.K.'yı darp ederek ellerini şal ile bağladığı, bu sırada genç kızın bağırarak sesini dışarıya duyurmaya çalıştığı da belirtilen iddianamede, sanığın aracı tekrar çalıştırarak bir otelin yakınındaki TIR parkına gittiği kaydedildi. Burada tekrar aracın arka kısmına geçen Serdar Serkan Y.'nin, şalı çözmeyi başaran M.K.'nın ellerini bu kez plastik kelepçe ile arkadan bağladığı, ardından önce kıyafetlerinin üzerinden taciz ettiği, daha sonra ise kıyafetlerini çıkararak tecavüz girişiminde bulunduğu belirtildi. M.K.'nın şiddetle karşı koyması üzerine cinsel saldırıyı başaramayan Serdar Serkan Y.'nin, aracı tekrar hareket ettirerek bir ara sokağa gittiği belirtildi. Burada M.K.'ya, "Arkana bakarsan, birine söylersen seni bulur öldürürüm, hayatını karartırım" şeklinde tehditte bulunan Serdar Serkan Y.'nin, M.K'yı ara sokakta bıraktığı belirtildi.

Evine giden M.K.'nın olayı anlattığı ailesinin şikayetçi olması üzerine yapılan kamera takip ve incelemesinin ardından eylemi gerçekleştiren kişinin Serdar Serkan Y. olduğunun tespit edildiği ve genç kızın zanlıyı teşhis ettiği kaydedildi. 

12 yıl 6 aya kadar hapis istemi

İddianamede sanık Serdar Serkan Y.'nin M.K.'ya cinsel saldırıda bulunduğu konusunda şüphe olmadığını belirten cumhuriyet savcısı, sanığın 'Cebir ve tehdit kullanarak cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 9 yıl ya da 10 yıl 6 ay hapis, 'Tehdit' suçundan ise 9 aydan 2 yıla kadar hapis olmak üzere toplamda 12 yıl 6 aya kadar cezalandırılması talep edildi.

"Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan minibüs sürücüsünün 12 yıl hapsi istendi" haberi, 04 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan minibüs sürücüsünün 12 yıl hapsi istendi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan minibüs sürücüsünün 12 yıl hapsi istendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Yargı Haberleri