Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca 2 öğrenci yerleşti!

Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca 2 öğrenci yerleşti!

Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca ... Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrenciler, 60 kişilik sınıfta 17 akademisyenden bire bir eğitim alıyor. İşte detaylar...

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde, 17 akademisyenin eğitim verdiği 40 kişilik kontenjana, bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, bu öğrencilerden biri Türk, diğeri ise Türkmenistanlı. Ancak geniş sınıflarda yalnızca iki öğrenciyle eğitim almak, bölümde büyük bir düşüşe işaret ediyor.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, öğrencilerin öğretmenlik alanında yaşadığı belirsizlikler nedeniyle öğretmen yetiştiren bölümleri tercih etmediğini belirtti. "Öğrenciler, eğitim fakültelerinde eğitim almanın bir karşılığı olmadığı düşüncesindeler," diyen Yılmaz, bu durumun sadece fen bilgisi için değil, diğer öğretmenlik branşları için de geçerli olduğunu vurguladı.

FEN BILGISI BÖLÜMÜNÜN KAPATILMASI SÖZ KONUSU OLABILIR

Fen bilgisi öğretmenliği bölümünün 2012 yılında 50 öğrenciyle başladığını, ancak yıllar içinde bu sayının 40 ile 50 arasında değiştiğini ifade eden Yılmaz, bu yıl sadece 2 öğrencinin tercih edildiğini kaydetti. Kontenjanın yeterli sayıda dolmaması durumunda, önümüzdeki yıl bölümün pasif hale gelebileceğini ve ileride kapatılmasının gündeme gelebileceğini belirtti.

Bölümde bu yıl eğitim gören toplam öğrenci sayısının, 2 yeni öğrenci de dahil olmak üzere yaklaşık 110 olduğunu söyleyen Yılmaz, önceki yıllarda da azalma yaşandığını ancak bu yılki düşüşün dramatik olduğunu vurguladı. İki öğrencinin de KPSS'ye girdiğini ancak atanamadıklarını ve sosyal medyadaki serzenişlerden etkilendiklerini aktardı.

SINIFTA İKI ÖĞRENCIYLE EĞITIM VERMEK ALIŞILMADIK BIR DURUM

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde eğitim alan Çağrı, bu bölümü tercih listesinde 9. sırada yer aldığını ve sağlıkla ilgili alanları ilk sırada yazdığını belirtti. Sınıfta sadece iki öğrencinin bulunmasından dolayı şaşkınlık yaşadığını ifade eden Çağrı, "Mezun olduğumda daha az öğretmen adayı ile yarışacağım için bu durumu bir şans olarak değerlendiriyorum," dedi.

Türkmenistan’dan Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen diğer öğrenci Veli ise, öncelikli tercihi beden eğitimi öğretmenliği olduğunu, ancak bu bölümde yer bulamadığı için fen bilgisi öğretmenliğine yöneldiğini aktardı. Veli, "Sınıfta sayıca bu kadar az olmayı ben de beklemiyordum," dedi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki öğretim üyeleri, öğrenci sayısındaki azalmaya rağmen akademik çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayarak, "Biz işsiz kalmayacağız ama asıl amacımız öğretim yapmak," diye belirttiler.

"Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca 2 öğrenci yerleşti!" haberi, 13 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca 2 öğrenci yerleşti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversitede 40 kişilik kontenjana yalnızca 2 öğrenci yerleşti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 13 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:22 İsrail Tanklarından Şok İhlal: BM Üssüne Saldırı!
  2. 16:59 Kemal Kılıçdaroğlu Numan Kurtulmuş'u hedef aldı!: Hodri meydan!
  3. 16:55 AKP'li Mehmet Metiner'den tartışma yaratacak sözler!
  4. 16:52 Zeka Testi: Resimdeki gizli lolipopu yalnız dahiler 7 saniyede bulabiliyor!
  5. 16:44 Helal Akreditasyon Kurumu'ndan açıklama!: Köfteci Yusuf'un belgesi yokmuş!
  6. 16:40 Saadettin Tantan: Suç Dünyası ve Sığınmacılar Arasındaki Bağları Kırmalıyız!
  7. 16:30 KYK bursu ne zaman zamlanacak?: KYK burs ücretleri ne kadar olacak?
  8. 16:27 Göçmenlik Başvurularında Sınırlandırma: Kanada'nın Yeni Stratejisi Nedir?
  9. 16:24 Gazze'de Acı Tablo: Bureyc Mülteci Kampı'na Yapılan Saldırıda 8 Kişi Öldü!
  10. 16:21 MÜSİAD, yeni asgari ücret önerisiyle dikkatleri üzerine çekti
  11. 16:19 Türkiye'nin En Yaşlı Kadını Arzu Sınıroğlu 117 Yaşında Hayatını Kaybetti!
  12. 16:18 Elektrikli otomobil devi iflas bayrağını çekti: Tesla'yı bile geride bırakmayı başarmıştı!
  13. 16:18 Mehmet Şimşek, 3 bin 400 büyük şirketten her birinin hesaplarını tek tek sorgulayacak
  14. 16:14 İlkima Kendini Ölüme Götüren Tacizcileri Tek Tek Yazmış!
  15. 16:09 Aksaray Üniversitesi'nde Şok: 60 Kişilik Bölüme Sadece 2 Öğrenci Yerleşti!
  16. 16:05 Alperen Duymaz baba oldu! Bebeğin ismi sosyal medyada olay oldu
  17. 16:04 Polis Memurunu 7 Kez Bıçaklayan Saldırganın Geçmişi Şoke Etti: 33 Suç Kaydı Var!
  18. 15:58 Öcalan İle Hükümet Arasında Gizli Görüşmeler Mi Var? Eski AKP'li Metiner Açıkladı!
  19. 15:55 İstanbul Barosu: 'Anayasa'nın ilk 3 maddesi Cumhuriyet'in temelidir, değiştirilemez'
  20. 15:52 Erden Timur olanlar karşısında çıldırdı: Apar topar salonu terk etti
Eğitim Haberleri