Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam

Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam

Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına... Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer’in ‘kişiye özel ilan’ açtırıp yakınlarını üniversiteye yerleştirdiği öne sürüldü.

Üniversitelerde “adrese teslim kadro” tartışmaları sürerken, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer’in ‘kişiye özel ilan’ açtırıp yakınlarını üniversiteye yerleştirdiği öne sürüldü. Gençer’in, çocuklarının basketbol antrenörünü ve eşine ait özel okulda çalışan bir eğitimciyi akademisyen kadrosuna yerleştirdiği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Ece Piroğlu’nun haberine göre; Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde akademisyen alımlarında tepki çeken “kişiye özel” ilanları ortadan kaldırmak amacıyla; 9 Mart 2021’de ‘Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nde değişikliğe gittiğini açıklayarak, üniversitelere “akademik kadro ilanlarında kişiyi tanımlayabilecek özel şartlar yer alamaz” uyarısında bulunmuştu. Buna karşın üniversitelerdeki yöneticilerin, “kişiye özel ilanlar” açarak, akraba ve tanıdıklarını akademiye yerleştirmeye devam ettikleri görüldü.

KİŞİYE ÖZEL İLAN İDDİASI

Kişiye özel kadro iddialarının son adresi Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi oldu. Fakültenin dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer’in, tanıdıklarına özel kadrolar açtırdığı öne sürüldü. 10 Ağustos 2021 tarihli, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi için açılan öğretim görevlisi ilanında “Antrenörlük Eğitimi Bölümü lisans mezunu olmak. Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı’nda tezli yüksek lisans yapmış olmak. Basketbol branşında en az 3. kademe antrenör belgesine ve kondisyoner sertifikasına sahip olmak” şartı arandı. Bu şartı taşıyan kişinin ise Gençer’in çocuklarına basketbol ve kondisyoner eğitimi veren Barış Yeleğen olduğu belirlendi. Üç yıl önce Spor Yöneticiliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olan Ahmet Köksal’ın da Gençer’in eşine ait özel okulda bir dönem eğitimci olduğu öğrenildi. Açılan ilanlara başvurmak isteyenlerin, gerekli şartları taşımadığı öne sürülerek kabul edilmediği iddia edildi.

Aynı üniversitenin Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar, kişiye özel kadro ilanı gerekçesiyle rektörlüğe dava açmıştı. İzmir 6. İdare Mahkemesi, Kuyurtar’ın iddialarını haklı bularak, işlemin iptaline karar çıkmıştı.

"Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam" haberi, 16 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  2. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  3. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  4. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  5. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  6. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  7. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  8. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  9. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  10. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  11. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  12. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  13. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  14. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  15. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  16. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  17. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  18. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  19. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  20. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
Gündem Haberleri