Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyasında İflas Tehlikesi!

Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyasında İflas Tehlikesi!

Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyası... 2024 yılında Türkiye'deki şirketlerin iflas haberleri gündemin önemli bir parçası haline geldi. Özellikle son dönemde artan konkordato ve iflas talepleri, ekonominin alarm veren sinyalleri arasında yer alıyor.

Türkiye'nin önde gelen ekonomi profesörlerinden Prof. Dr. Emre Alkin, 2024 yılında iflasın eşiğine gelen pek çok şirketle ilgili dikkat çekici bir analiz sundu. Alkin, son dönemde artan konkordato ve iflas taleplerine değinerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Emre Alkin, kaleme aldığı yazısında, uluslararası bir kuruluşun raporuna atıfta bulunarak, 2024 yılında Türkiye'deki şirketlerin büyük bir kısmının iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Alkin, bu duruma sebep olan faktörlerin artık herkes tarafından bilindiğini belirtti.

"UYGULANAN PROGRAM ÖZEL SEKTÖRE ZARAR VERİYOR"

Alkin, "Uygulanan ekonomik programın özel sektör üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, 2025 ve 2026 yılları için de olumlu bir beklentinin olmadığını görüyoruz. Küresel finans kurumları da benzer şekilde, 'Eğer Türkiye iki yıl daha düşük büyüme yaşamazsa enflasyon sorununu çözemez' şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Bu da önümüzdeki zorlukların göstergesi. Firmaların finansman ve ödeme güçlüğü, kârsızlık, istihdam düşüşü ve işsiz kalanların ödeme sorunları gibi problemlerle karşılaşacağız" dedi.

KREDİ KARTI VE OKUL TAKSİTLERİ DE ETKİLENECEK

Alkin, bu sorunların kredi kartı ödemelerinden okul taksitlerine kadar geniş bir yelpazede herkesi etkileyeceğini belirtti. Önceki ekonomi yönetimlerinin aldığı kararların yan etkileri olarak bu tarz sorunların ortaya çıktığını, ancak mevcut yönetimin bu sonuçları bilerek yarattığını söyledi. Alkin, büyümeyi durma noktasına getirerek enflasyonun önünün kesilmeye çalışıldığını ancak bu politikanın sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

"BU GİDİŞLE FİRMALAR İFLAS EDECEK"

Alkin, Merkez Bankası'nın kamu harcamaları ve yüksek faiz oranları nedeniyle tam anlamıyla sıkılaşma sağlayamadığını ve bu durumun devam etmesi halinde firmaların iflas edeceğini, ancak enflasyonun istenilen seviyeye düşmeyeceğini öngördü. Siyasetin düşük büyüme oranlarına tahammül göstermesinin zor olduğunu ifade eden Alkin, bu durumun çözüm olmadığını belirtti.

Merkez Bankası'nın Eylül ayında politika faizini düşürme olasılığını düşük gördüğünü belirten Alkin, Ekim ya da Kasım ayında kesinlikle bir faiz indirimi beklediğini söyledi. Ayrıca, mevcut küresel piyasa koşullarında Merkez Bankalarının bu baskıya dayanamayacağını ve Türkiye'nin küresel türbülansa hazırlıksız yakalandığını dile getirdi.

 

"Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyasında İflas Tehlikesi!" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyasında İflas Tehlikesi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ünlü Ekonomi Profesöründen Alarm: İş Dünyasında İflas Tehlikesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:48 Yıl sonu yaklaşırken gözler yemek kartlarında
  2. 12:43 Süleyman Soylu'ya Yakın İsimler Merkezde!
  3. 12:39 ”Ben ticaret erbabıyım” diyen milletvekiline 115 milyon TL'lik ihale
  4. 12:36 Hastanede korkunç olay: ”Yakayım mı sizi?” dedi, ateşe verdi
  5. 12:35 Çalışanların Merakla Beklediği Kıdem Tazminatı ve TES Yasal Değişiklikleri
  6. 12:29 Volkan Demirel'in Emre Mor sözleri gündem oldu
  7. 12:27 Üsküdar'da Yola Beton Dökerek ilerleyen Sürücüye 12 Bin 52 Lira Para Cezası
  8. 12:23 Kızıl Gezegen'de İlginç Keşif: 'Gülen Yüz' bulundu
  9. 12:20 Apple'dan Güncelleme Fiyaskosu: iPadOS 18 M4 iPad Pro’ları Kilitledi!
  10. 12:15 Uçakta olay çıkartan Dilan Çıtak Tatlıses kendisini savundu
  11. 12:13 Altın fiyatlarında yeni rekor!
  12. 12:10 Giovanni van Bronckhorst'tan sert uyarı: "Kendinize gelin"
  13. 12:07 Fenerbahçe'de Mourinho'nun derbi planı
  14. 12:05 Vostok İstasyonu'nda Bir Gün: Kemik Donduran Soğukta Bilim!
  15. 12:04 Brezilya erişim engeli getirmişti: Elon Musk, X'e yasağı böyle deldi
  16. 12:01 İstanbul'da patlamamış el bombaları bulunmuştu: 8 kişi tutuklandı
  17. 11:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ABD'ye gidiyor
  18. 11:36 Murat Yetkin: "Erdoğan'ın sözleri, AK Parti’nin erken seçime yanaşmayacağını gösteriyor"
  19. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
  20. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
Ekonomi Haberleri