Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı yaptı

Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı yaptı

Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı... Ünlü şair ve yazar Ataol Behramoğlu, hangi siyasi partiden olursa olsun herkesi demokratik dayanışma için seçim kurullarına gidip imza vermeye çağırdı. "Bu çağrım eski gençlik ve dava arkadaşım Doğu Perinçek için daha ayrı...

Ünlü şair ve yazar Ataol Behramoğlu, hangi siyasi partiden olursa olsun herkesi demokratik dayanışma için seçim kurullarına gidip imza vermeye çağırdı. "Bu çağrım eski gençlik ve dava arkadaşım Doğu Perinçek için daha ayrı ve özel bir anlam da taşımaktadır" diyen Cumhuriyet yazarı Behramoğlu  aynı zamanda Doğu Perinçek için imza  verdiği de öğrenildi. Harbiyeler’in kapatılmasıyla açıkta kalan gençlerden bazılarının da Doğu Perinçek’e imza verdiği aktarıldı. İzmir’de yaşayan ve Harbiyeler kapandıktan sonra üniversitede eğitimlerine devam eden bazı gençler öğrenciler, “ Doğu Perinçek’te aday olmalı'' diye fikirlerini belirtti.

Behramoğlu'nun konuşması:

"Cumhurbaşkanlığına adaylık demokratik bir haktır. Ancak siyasi yönetim her konuda olduğu gibi bu konuda da engeller çıkarmaktadır. Bu nedenle hangi siyasi partiye ilişkin olursa olsun Cumhurbaşkanlığı başvurusu önündeki engellere karşı demokratik bir dayanışma göstermek görevimizdir. Bunun için seçim kurullarına giderek gerekli imzaların verilmesi çağrısında bulunuyorum. Hiç kuşkusuz eski gençlik ve dava arkadaşım Doğu Perinçek için bu çağrım daha ayrı ve özel bir anlam da taşımaktadır."

ataol-behramoglu.jpg

Ataol Behramoğlu Kimdir?

İlkokul üçüncü sınıfa kadar Kars'ta öğrenim gördükten sonra; ilk, orta ve lise öğrenimini babasının Ziraat Müdürü olarak görev yaptığı Çankırı’da tamamladı. İlk şiirleri "Ataol Gürus" adıyla Yeni Çankırı, Yeşil Ilgaz, Çağrı gibi yerel gazete ve dergilerde yayınlandı.

1960 yılında lise öğrenimini tamamlayan Ataol Behramoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1966 yılında mezun oldu. 1962'de üyesi olduğu Türkiye İşçi Partisi'nin (TiP) örgütlenme çalışmalarına katıldı.Yükseköğrenimi sırasında Yapraklar, Dost, Evrim, Ataç gibi dergilerde çıkan şiirleriyle dikkat çekti. Bu dönemin şiirlerini bir araya getiren ilk şiir kitabı Bir Ermeni General, 1965'te Ankara'da Toplum Yayınevi'nce basıldı. Gençlik dönemi şiirlerinde Orhan Veli, Attilâ İlhan ve İkinci Yeni şiirinin ortak özellikleri etkindir.

1974'te af yasasından yararlanarak ülkeye dönen Behramoğlu, Muhsin Ertuğrul yönetimindeki İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda dramaturg olarak çalışmaya başladı. 1975'te kardeşi Nihat Behram ile çıkardıkları edebiyat-kültür dergisi “Militan'' büyük ilgi gördü.[2] Bu dönemde Ataol Behramoğlu’nun "Ne Yağmur…Ne Şiirler…(1976)", “Kuşatmada (1978)'', “Mustafa Suphi Destanı" (1979), "Dörtlükler" (1980) adlı kitapları yayımlandı.

1979'da Türkiye Yazarlar Sendikası genel sekreteri oldu. Rus aslıllı Ludmila Denisenko ile evliliğinden kızı Barış o yıl dünyaya geldi.

1982'de Barış Derneği kurucu ve yöneticisi olarak tutuklandı, on ay tutuklu kaldı. Cezaevinde bulunduğu sırada, Asya-Afrika Yazarlar Birliği 1981 Lotus Ödülü'nü kazandı.

Almanya’da "Kızıma Mektuplar (1985)", "Türkiye, Üzgün Yurdum, Güzel Yurdum" (1985) adlı şiir kitapları ve "Mustafa Suphi Destanı"nın yeni bir basımı yayımlandı. Şiirlerinden Macarcaya yapılan bir seçmeler 1988’de Budapeşte’de “Europa'' yayınevince yayımlandı.

1995’te Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı seçilen şair; bu görevi 1999’a kadar iki dönem sürdürdü. 2002'de Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği "Dünya Şiir Günü Büyük Ödülü"'nü aldı. 2008 yılında şiirlerinden geniş bir seçmeler Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlandı. Aynı yıl kendisine Rusya Federasyonunca uluslararası Puşkin Nişanı verildi.

  •  

"Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı yaptı" haberi, 05 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı yaptı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ünlü yazar, Doğu Perinçek'e imza verip çağrı yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  2. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  3. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  4. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  5. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  6. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  7. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  8. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  9. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  10. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  11. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  12. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  13. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  14. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  15. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  17. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  18. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  19. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  20. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
Gündem Haberleri