UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında en az 176 personeli hayatını kaybetti

UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında en az 176 personeli hayatını kaybetti

UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları... UNRWA'nın verdiği bilgilere göre, Gazze'deki İsrail saldırılarında en az 176 yardım çalışanı hayatını kaybetti. İsrail Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı, World Central Kitchen'a özür diledi. Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, olayın kapsamlı şekilde soruşturulacağı belirtildi.

Gazze'deki İsrail saldırılarında UNRWA'nın 176 çalışanının kaybıyla beraber, uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'a yapılan saldırıya dair özür mesajları yankılanıyor. İsrail Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları, olayın derin üzüntü ve kapsamlı soruşturma çağrılarıyla birlikte karşılanıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA), Gazze Şeridi'nde Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 176 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu kayıplar, ajansın insani yardım faaliyetlerini yürütürken hedef alınmasının trajik bir yansıması oldu. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 24 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının BM'ye, ajansın yardım konvoylarının Gazze'nin kuzeyine girmesine artık izin vermeyeceklerini bildirdiğini ifade etti. Bu durum, insani yardımın sürdürülebilirliği ve etkinliği açısından endişe verici bir gelişme olarak değerlendirildi.Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden UNRWA çalışanlarının ailelerine ve uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) adına özür diledi. Herzog'un WCK'nın Kurucusu Şef Jose Andres'i telefonla arayarak derin üzüntülerini ve samimi özürlerini ilettiği açıklandı. Aynı şekilde, Halevi de saldırının bir hata olduğunu ve kesinlikle kasıtlı olmadığını vurgulayarak WCK'ye yönelik özürlerini iletti.Saldırıda hayatını kaybeden WCK çalışanlarının uluslararası toplumda yarattığı şok ve üzüntü üzerine İsrail ordusu, olayın koşullarını anlamak için kapsamlı bir inceleme başlattı. WCK, saldırı sırasında Gazze'de insani yardım faaliyetleri yürütürken, çatışmasızlık bölgesinde kuruluşun logosunu taşıyan iki zırhlı araçta bulunan 7 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu. İnsani yardım çalışanlarının ve sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğu vurgulanarak, saldırının ardından uluslararası toplumdan olayın etkili bir şekilde soruşturulması çağrıları yapıldı.

"UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında en az 176 personeli hayatını kaybetti" haberi, 03 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında en az 176 personeli hayatını kaybetti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. UNRWA, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında en az 176 personeli hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:21 POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
  2. 02:21 Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
  3. 00:55 Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
  4. 00:54 IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
  5. 00:38 ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
  6. 00:36 S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?
  7. 00:34 Anne babalar dikkat! El yazısı, düşünme ve öğrenmeyi nasıl etkiliyor?
  8. 00:32 Elinde doları olanlar dikkat! Böylesi görülmedi: Türkiye'ye adeta dolar yağıyor!
  9. 00:30 Araştırma: Kanser vakalarının yüzde 40'ı obeziteyle bağlantılı!
  10. 00:28 Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
  11. 00:26 Oyun dünyasında RTS nedir?
  12. 00:24 Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
  13. 00:23 Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
  14. 00:21 Güneş patlaması nedir? Güneş patlamasının etkileri nelerdir?
  15. 00:18 Zeynep Bastık'tan kötü haber: Bıçak altına yatıyor!
  16. 00:16 Altın sahipleri sakın paniklemeyin, kötü haber var!
  17. 00:14 12 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  18. 22:13 Arda Güler gollerine devam ediyor: Real Madrid Granada'yı 4-0 mağlup etti
  19. 22:12 Hamas'tan yeni açıklama: "İsrail soykırımda ısrarcı"
  20. 22:08 Tarım Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı
Dünya Haberleri