Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı!

Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı!

Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğun... Türk basınının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Milliyet gazetesi binası önünde düzenlenen veda törenine çok sayıda meslektaşı ve önemli isim katıldı. Cıvaoğlu'nun eşi, "Büyük bir kayıp, büyük bir boşluk" derken, cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Türk basınının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bugün, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Demirören Medya Center’daki Milliyet gazetesi binası önünde bir veda töreni düzenlendi.

İstanbul Beşiktaş'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Cıvaoğlu için ilk olarak Bağcılar'daki Milliyet gazetesi binası önünde bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Törene tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Demirören Medya çalışanları ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, törende yaptığı konuşmada, "Yaşama bu kadar çok yakışan başka bir kişi gelir mi Türkiye'ye daha, bilmiyorum. Hepimize çok büyük hatıralar bıraktı" dedi. Altan Öymen de, Cıvaoğlu ile uzun yıllar meslektaş olarak yan yana çalıştıklarını vurguladı ve şunları ifade etti: "Güneri Cıvaoğlu ile onun gazeteciliğe ilk başladığı zamanlardan beri tanışıyoruz. Gazetecilikte çalışanların haklarının elde edilmesi açısından kendi uygulamaları çok önem taşır. Özellikle ileri yaşa gelmiş gazetecilerin haklarının korunması açısından bir nevi çağ atlatmış sayılır. Allah rahmet eylesin, tüm gazeteciler için de çok büyük bir kayıp. Ailesine de sabırlar dilerim."

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Meltem Demirören, Yıldırım Demirören, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler de katılarak çelenk gönderdi.

Demirören Medya Center'daki törenin ardından, öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, eski Başbakan Tansu Çiller, iş insanı Ali Ağaoğlu, sanatçı Gülben Ergen ile medya, spor ve sanat camiasından pek çok kişi katıldı. Cıvaoğlu'nun eşi Canan Cıvaoğlu, "Söylenecek bir şey yok, benim için büyük bir kayıp, büyük bir boşluk olacak. 55 yıl süresince birbirimizi sevdik" diyerek duygularını paylaştı. Törenin ardından Cıvaoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güneri Cıvaoğlu, 1939 yılında Ankara’da doğdu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 1963 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi, TRT, Güneş ve Sabah gazeteleri ile çeşitli televizyon kanallarında da görev yaptı. 1996 yılından itibaren Milliyet’te köşe yazarlığı yapıyordu. Meslekte 62 yıl geçiren Cıvaoğlu, birçok önemli habere imza atmış bir gazeteci olarak anılacaktır.

"Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı!" haberi, 03 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:20 Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB): Belirtileri ve Etkileri
  2. 18:16 İsrail, Suriye'de silah deposunu vurdu
  3. 18:12 Uydu görüntüleri yayınlandı: İran füzelerinin vurduğu İsrail üssünde büyük yıkım!
  4. 18:07 Arap Birliği Toplantısı'nda Hakan Fidan'ı protesto eden El Mikdad, Esad'ın önünde yemin etti
  5. 18:02 Messi Ziraat Bankası'na transfer oldu!
  6. 18:00 Tehlike Büyüyor! Rusya, Lübnan ve İsrail’den Tahliyelere Başladı!
  7. 17:59 Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması
  8. 17:52 Putin'in Planı: Suçlular Askeri Dokunulmazlıkla Savaşa Katılıyor
  9. 17:47 FIFA'dan yeni hamle: Ekstra transfer dönemi!
  10. 17:42 Ücreti ödememek için saldırdılar: Taksici beyin kanaması geçirdi!
  11. 17:37 PlayStation 5 Pro'nun yeni özelliği ortaya çıktı
  12. 17:31 Diyarbakır'da Demet'in katilleri 15 yıl sonra yakalandı
  13. 17:26 Soykırım Uyarısı: Ömer Çelik'ten İsrail'e Sert Mesaj!
  14. 17:26 Yeni NATO Genel Sekreteri Rutte'nin ilk rotası Ukrayna oldu
  15. 17:24 Rusya'nın Harkiv'e Yönelik Saldırısında 10 Yaralı
  16. 17:19 ” “Marburg Virüsü Alarmı: DSÖ'den Ölüm Oranı Korkutucu!
  17. 17:12 MGK’da Terörle Mücadele ve Ortadoğu Krizi Ele Alınıyor!
  18. 17:07 Eylülün zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu
  19. 17:06 Altın Yolu Açıldı: Türk Şirketleri, Dünyanın Dört Bir Yanında Maden Peşinde!
  20. 17:01 PKOS’un tehlikeli yüzü! Depresyon ve metabolik hastalıklar PKOS'lu kadınları tehdit ediyor!
Türkiye Haberleri