Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için yapılan hata 50 bin liraya patlıyor!

Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için yapılan hata 50 bin liraya patlıyor!

Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için y... Kış mevsiminin geride kalmasına rağmen, Türkiye'nin birçok kentinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor. Bu durum, araçlarda antifriz kullanımının önemini de bir kez daha gündeme getiriyor.

Kış mevsiminin geride kalmasına rağmen, Türkiye'nin birçok kentinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor. Bu durum, araçlarda antifriz kullanımının önemini de bir kez daha gündeme getiriyor. Oto tamir ustaları, sürücüleri antifriz konusunda uyararak, 500 liradan kaçmak için yapılacak bir hatanın 50 bin liraya mal olabileceğini söylüyor.

Antifriz, motorun soğutma sisteminde dolaşarak aşırı ısınmasını önleyen bir sıvı. Yeterli antifriz kullanımı, motorun donmasını ve parçalanmasını engeller. Ayrıca, soğutma sisteminin paslanmasını ve korozyona uğramasını da önler.


500 LİRADAN KURTULMAK İÇİN 50 BİN LİRA ÖDEMEYİN!

Kış mevsiminin bitmesine rağmen, araçların bakım işlemlerinin muhakkak yapılması gerektiğini belirten ustalar, özellikle antifriz bakımının en önemlisi olduğunu belirtti. Ani soğumalarda antifriz eksikliğinin araçta bloğun patlamasına, motorun kirlenmesine sebep olabileceğini aktaran ustalar, 500 liralık antifrizin konulmadığı zaman 50 bin liralık masrafın çıkabileceğini söyledi.

Soğuk havaların etkisini gösterdiği için özellikle antifriz bakımlarının önemli olduğunu kaydeden oto tamir ustası Muhammet Ateşoğlu, "Bir aracın antifrizini kışın koymadığınız zaman bu arabayı çalıştırdığınızda otomobil zaten ağır çalışır, donma riski çoktur, kalorifer ısıtmaz, sabahları daha çok soğuk olduğu için aracınız donduğu zaman maddi hasarlara yol açar. Şu anda bir aracın antifrizi aşağı yukarı doldurması 500-600 liradır. Ama bunu yaptırmadığınız zaman en büyük zararı örneğin üst kapağı çatlatabilir ve bunun size maliyeti 40 bin 50 bin arası değişir.

OTOMOBİLİN MOTORUNU MAHVEDEBİLİYOR

Müşterilerimize ve araç sahiplerine demek istediğim, bunlardan kaçınmayın ve bu tarz şeyleri bir masraf olarak görmeyin. Kendiniz, sağlığınız ve aileniz için bu tarz şeyleri yaptırmanız lazım. Olurda antifrizi aracınıza koymadığınız zaman aracın bloğu patlar, motor kitler. İçindeki su donduğu zaman bunun en büyük zararlarından biri de bunu açmak için ustaya götürüp motoru rektifiye etmeniz lazım. Bunları yaptırmamanız için ilk başta aracınızı özellikle kış öncesinde hazırlamanız ve bakıma almanız gerekir. Bunları yaptırdığınız zaman aracınızda hiçbir mesele olmaz. Yolda kalmazsınız. Herkes kendi bilincinde olduğu zaman inanınki bu arızalar ortaya çıkmaz yalnız bakımdan bakıma gelir giderler" dedi.

Antifrizin yazın da kışın da daima yararlı olduğunu aktaran araç ustası Seyfettin Gürger ise "Pas yapmaz arabayı sürekli korur. Isı kaybını daima bir seviyede tutar. Yani antifrizin yararları çoktur. Ama bizim halkımız işte antifrizi dökelim su koyalım onlar hep zarardır. Antifriz yazın ve kışın olması lazım çünkü hem paslanmayı ünler hem de arabanın ısı dengesini sağlar. Antifriz koyulmadığı zaman örneğin devir daimi bozar, üst kapağı yakar masraf bir ise beşe çıkar. Şu anda bir antifrizin litresi 85 liradır" diye konuştu.

 

"Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için yapılan hata 50 bin liraya patlıyor!" haberi, 06 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için yapılan hata 50 bin liraya patlıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ustalar uyardı: 500 liradan kurtulmak için yapılan hata 50 bin liraya patlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  2. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  3. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  4. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  5. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  6. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  7. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  8. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  9. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  10. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  11. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  12. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  13. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  14. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  15. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  16. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  17. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  18. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
  19. 14:29 Beşiktaş'tan Patrick Schick atağı geldi!
  20. 14:24 Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Türkiye Haberleri