Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, hapishaneye düştü!

Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, hapishaneye düştü!

Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, h... Ankara'da otomobil alım satımı yapan Erkan Oti'nin yaşadığı haksız tutukluluk ve suçlamalar, adalet sistemindeki hataları bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Oti, İran uyruklu bir yolcu tarafından uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla suçlanıp tutuklanmasında 10 ay sonra beraat etti.

Erkan Oti, Ankara'da otomobil alım satımıyla uğraşan bir iş insanı olarak bilinir. Ocak 2023'te Ağrı'nın Patnos ilçesinden satın aldığı aracı teslim aldıktan sonra, seyahat uygulaması üzerinden anlaştığı İran vatandaşı Mahdıeh Naroueı Nasab'ı Van'a taşıdı. Ancak, Erzurum'un Aşkale ilçesindeki bir uygulama noktasında güvenlik güçleri tarafından durdurulduklarında, arama sonucunda Nasab'a ait olduğu belirlenen bir turşu bidonu ve poşette çok miktarda uyuşturucu hap ve 628 gram reçine esrar bulundu. Bu durum, Erkan Oti ile İranlı yolcu Mahdıeh Naroueı Nasab'ın gözaltına alınmasına neden oldu.

Mahdıeh Naroueı Nasab, uyuşturucuların eşyalarının içine konulduğunu iddia ederek Erkan Oti'yi suçladı. Ancak Erkan Oti, uyuşturucuların yolcuya ait olduğunu savundu. Tutuklanan Oti ve Nasab hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sürecinde Oti'nin suçsuz olduğu ortaya çıktı ve 13 Şubat'ta görülen karar duruşmasında Oti'nin beraatına karar verildi. Ancak Mahdıeh Naroueı Nasab, idrar örneklerinde uyuşturucu kullandığı tespit edildiği için 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ERKAN OTİ: "KENDİMİ İFADE EDEMEDİM"

Beraat kararıyla, 10 ay sonra tahliye olan Erkan Oti, suçsuz olmasına rağmen cezaevinde yattığını dile getirirken, şunları söyledi:

"Kendisini Van’dan aracıma aldım. Sonuçta bu uygulamaya güvenerek kendisini aldım. Kimliğini sordum. Yabancı uyruklu olduğunu görünce oturma izni olup olmadığını sordum. Kendisi de İçişleri Bakanlığı’nın verdiği geçici kimliği gösterdi. O şekilde güvenerek aracıma aldım, yanında eşyaları vardı. O şekilde çıktık yola. Erzurum’da polis bizi durdurdu. Aracın içinde arama yaptılar. Kadının eşyalarının içinde hap bulunmuş oldu, turşusunun içinde uyuşturucu bulunmuş oldu. İfadesinde ‘Eşyalar bana ait; fakat uyuşturucu maddeyi Erkan Oti koymuştur’ dedi. Hiçbir şekilde kendimi ifade edemedim ve tutuklandım."

"Maddi manevi çok zorluklar yaşadım, iş yerlerime haciz geldi, kapatıldı. Eşim çok mağdur oldu. Çocuğum doğdu. Çocuğumu göremedim bu iftirasından dolayı. Yargılama sırasında idrarındaki sonuçlardan uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Benim hiçbir şekilde sonuçlarımdan uyuşturucu çıkmadı. O tarihten önce bir tanışıklığım da çıkmadı. Bütün bu delillerden de anlaşıldı. Çok şükür son duruşmada beraat aldım. Benim tek suçum tanımadığım insanlara güvenip arabama almak oldu. Ama sonuçta bu uygulamayı herkes kullanıyor, Türkiye’de resmi bir uygulama. Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı. Cezaevinde 10 ay zor şartlar altında kaldım. Çok mağdur oldum. Bana olan iftirasından dolayı hukuki süreç başlatacağım. Kendisinden şikayetçi olacağım. Bu işin peşini hiçbir zaman bırakmayacağım. Çünkü çocuklarım mağdur oldu"

"Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, hapishaneye düştü!" haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, hapishaneye düştü! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uygulamadan tanıştığı kadını aracına aldı, hapishaneye düştü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:37 Hastanedeki skandalı konuşmalar ortaya çıkardı Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş
  2. 11:34 Esnaf kredilerinde musluk kapandı
  3. 11:23 Volkswagen'den Güçlü Dönüş: Yeni Motorlar ve Yenilikçi Özellikler ile Siparişte!
  4. 11:23 Dondurma ve Kahvenin Lezzetli Buluşması: Yazın Sıcaklarını Serinletiyor!
  5. 11:23 Galatasaray Transferde Dev Adım! Aslan Fransa'dan 10 Milyon Euroya Savunmacı Aldı
  6. 11:22 Altın Tahtından İndi! Yatırımcılar Bu İki Araca Yöneldi
  7. 11:19 Barış Terkoğlu: Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
  8. 11:16 Banyoda kilitli kalan adamın imdadına itfaiye yetişti
  9. 10:55 Taksiciden kadın İETT şoförüne saldırı girişimi
  10. 10:51 Uzmanlar uyardı: İşte ATM'lerde en çok kullanılan şifreler
  11. 10:45 Rekabet Kurulu'ndan Google'a para cezası
  12. 10:39 Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'ten ilk paylaşım geldi
  13. 10:36 Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun
  14. 10:31 Fenerbahçe'den Paulinho hamlesi
  15. 10:24 Hanefi Avcı: Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
  16. 10:18 Erdoğan duyurdu: Oda ve borsa başkanları yeşil pasaport alacak
  17. 09:54 Ülkü Ocakları Başkanı, Zafer Partili ismi hastanelik edip ölümle tehdit etti
  18. 09:49 Kobani davasında karar duruşması: Mahkemenin bugün karar vermesi bekleniyor
  19. 09:43 Ali Mahir Başarır'dan Osman Kavala açıklaması: Verilen ret kararı utanç meselesidir
  20. 09:37 FIA, 'Kevin Magnussen tarzı taktikleri' engellemek için daha sert cezalar planlıyor
3. Sayfa Haberleri