Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yargıtay Kararı Sonrası Yeniden Yargılama

Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yargıtay Kararı Sonrası Yeniden Yargılama

Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yar... Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşanan ve uyuşturucu ile zehirlenerek öldürülen Hatice Çetinbaş vakasında, Yargıtay’ın bozma kararı sonrası sanıklara daha az ceza verildi.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yalnız yaşayan Hatice Çetinbaş'ın (64) kahvesine uyuşturucu hap koyarak cinsel saldırıda bulundukları, aynı zamanda haptan zehirlenip ölümüne neden oldukları öne sürülen Resül Keskin (35) ile Zafer Kara (42), yerel mahkemenin haklarında verdiği kararın Yargıtay tarafınca bozulmasının peşinden yeniden yargılandı. Mahkeme daha önce 62 yıl 11 ay hapse çarptırılan Resül Keskin'e bu kez 33 yıl 4 ay, 20 yıl 10 ay hapis cezası alan Zafer Kara'ya ise 17,5 yıl hapis cezası verdi.

Olay, 24 Ocak 2020'de Kartepe ilçesi İstasyon Mahallesi Sadık Efe Sokak’ta meydana geldi. Yalnız yaşayan Hatice Çetinbaş’a ulaşamayan oğlu, evine gitti. Annesini evin salonunda hareketsiz yatarken bulan oğlunun ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri Hatice Çetinbaş'ın yaşamını kaybettiğini belirledi. Çetinbaş'ın otopsisinde vücudunda darp izlerine rastlanması üzerine soruşturma başlatıldı. Ölümünden bir gece önce kadının evine girdiği tespit edilen Resül Keskin ve Zafer Kara gözaltına alınıp, tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı tarafınca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede şüphelilerin Hatice Çetinbaş'ın evine gittikleri, ölen kadının kahvesine uyuşturucu hap attıkları ve peşinden cinsel saldırıda bulundukları açıklandı. Adli Tıp Kurumu tarafınca yapılan incelemede kadının ölüm sebebinin uyuşturucu hapa bağlı zehirlenme olduğunun saptandığı ifade edildi. 2 şüphelinin 'yağma', 'cinsel saldırı', 'taksirle ölüme neden olma' suçlarından yargılanmaları istendi.

TOPLAM 83 YIL CEZA ALMIŞLARDI

Kocaeli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada 12 Ocak 2022'de tutuklu sanık Resül Keskin, ‘Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için öldürme’ suçundan 25 yıl, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay, ‘Yağma’ suçundan 9 yıl 2 ay, ‘Uyuşturucu madde ticareti’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ile 16 bin 660 TL adli para cezası, ‘Gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 62 yıl 11 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, tutuklu sanık Zafer Kara’ya ise ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay, ‘Gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY, KARARI BOZDU

Sanık avukatlarının itirazı üzerine mahkemenin kararını bozan Yargıtay, yeniden yargılama yapılmasına hükmetti. Kocaeli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan yargılamada tutuklu sanık Resül Keskin ve avukatlar salonda hazır bulunurken, Zafer Kara ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üstünden duruşmaya katıldı.

DAHA AZ CEZA ALDILAR

Duruşmada dinlenen sanıklardan Resül Keskin, beraatini ve tahliyesini talep ederken, diğer sanık Zafer Kara ise "Ben maktul ile rızası olmadan cinsel beraberlik yaşamadım. Kendisinin rızası ile cinsel beraberlik yaşadık. Bu nedenle beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, Resül Keskin’e ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak’ suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 13 yıl 4 ay, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 17,5 yıl, ‘Bina içinde hırsızlık’ ve ‘Kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçundan 2,5 yıl olmak üzere toplamda 33 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Zafer Kara ise ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 17,5 yıl hapse çarptırıldı.

"Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yargıtay Kararı Sonrası Yeniden Yargılama" haberi, 13 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yargıtay Kararı Sonrası Yeniden Yargılama haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uyuşturucu Katkılı Kahve Sonucu Cinayet: Yargıtay Kararı Sonrası Yeniden Yargılama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:49 Galatasaray'ın Efsanesi Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Son Halini Görenler Hayrete Düştü!
  2. 01:40 Küf Kabusu Bitti! Evde Oluşan Küflerden Kolayca Kurtulun!
  3. 01:40 Husiler'den Kızıldeniz açıklarında bir gemiye füze saldırısı gerçekleştirildi
  4. 01:37 Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı gerçekleştirdi
  5. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  6. 01:33 Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
  7. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  8. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  9. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  10. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  11. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  12. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  13. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  14. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  15. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  16. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  17. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  18. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  19. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  20. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
Türkiye Haberleri