Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin tozunu dumana katacak!

Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin tozunu dumana katacak!

Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin... Dacia 2025 senesinde Dakar'da ve Dünya Ralli Raid Şampiyonası'nın diğer ayaklarında yarışmak için kolları sıvadı. Şirket tarafınca yapılan açıklama doğrultusunda 2025 tarihinden itibaren şampiyonalarda boy gösterecekleri duyuruldu.

Dacia, 2025 yılında Dakar Rallisi ve Dünya Ralli Raid Şampiyonası'nın diğer ayağlarında yarışmak için hazırlıklara başladığını duyurdu. Şirket, 2025 tarihinden itibaren bu şampiyonalarda yer alacaklarını açıkladı ve kazanmak için tasarlanan Sandrider yarış otomobili prototipini tanıttı. Sandrider, özellikle ralli yarışları için tasarlanmış bir araç olup, Dacia'nın bu alandaki iddiasını ortaya koymaktadır. Proje, Renault Grup spor uzmanlığı ve İngiliz şirketi Prodrive işbirliğiyle geliştirilmektedir.

Dacia'nın tasarımcıları tarafından geliştirilen Sandrider, dış görünüşüyle dikkat çekiyor. Tasarımında sadece temel unsurlara odaklanılarak, araç gereksiz dekoratif parçalardan arındırıldı. Gereksiz detaylardan kaçınılarak, aracın aerodinamiği ve performansı ön planda tutuldu. Sandrider, minimalist ve işlevsel bir tasarım anlayışını benimseyerek, sadece gerekli olan unsurları kullanmaktadır.

dacia-sandriders.jpg

Araçta yalnızca pilot ve yardımcı pilotların gerek duyduğu temel donanıma odaklanırken şirket kısa ve yatay motor kaputu, ekibin görüş alanını kapatmayan eğimli bir tasarım tercih etti. Havacılık endüstrisinden aktarılan bir teknik olarak ön panelin üst kısmına konulan yansıma önleyici boya da görüşü optimize etmektedir.

4X4 ŞANZIMAN BULUNUYOR

Dacia Sandriders, tasarımı odaklanırken güçlendirilmiş bir yardımcı şasi ve tamponlar kullandı. Karbon kaporta, çift salıncaklı süspansiyon ve ralli yarışlarının Zorlu gereksinimlerine uyum sağlamak üzere tasarlanan 4 X 4 şanzıman devreye alındı. Araç içerisinde sabelt koltuklar yer alırken nemi kendi kendine düzenleyebilen antibakteriyel kumaşlar tercih edildi.

dacia-sandriders-ici.jpg

Araç içerisinde kullanım kolaylığı sağlanması amacıyla yedek lastiklerin üzeri kapatılmazken benzer bir ekip de bir kutuyu açmaya gerek kalmadı kabindeki aletlerle hızlı bir şekilde tüm işlemleri halledebilecek.

DAHA HAFİF DAHA YÜKSEK PERFORMANS

Araç tasarımında mühendislikler özellikle otomobilin daha hafif olmasını ve bu sayede yakıt tüketimini azaltmasını amaçladı. Benzer prototiplerine kıyasla Sandrider, 15 kilogram daha hafif görünmektedir. Bu kapsamda hafif vurun şeklinde kullanılmış olan şasi tüm gereksiz gövde panellerinden kurtulmayı sağlarken diğer parçalarda karbon kullanılması da tasarımcılara eşsiz bir dekoratif özellik kazandırdı.

dacia-sandriders-ne-zaman-cikacak.jpg

Performansını arttırmak için yakıt tüketimi azaltan bir aerodinamik tercih edildi. Benzer prototiplerini oranla sürtünmeyi %10 kaldırmayı ise %40 azaltmayı başaran Dacia, motoru soğutan hava girişlerine önem verdi. Araç içindeki koşullar doğrultusunda ısı yönetimi de önemli bir hal almaktadır. Suyu sıcaklığını düşük tutmak için karbon gövde panellerine önemi verildi. Bunun için araç panellerini doğrudan entegre edilmiş anti kızılötesi pigmentler kullanıldı. Dacia, bu işlem için de patent başvurusunda bulunmuş oldu.

Sandrider gelecekte birçok ülkede, bir dizi geliştirme testine başlayacak. İlk motor sporları çıkışını ise 5-11 Ekim'de Dünya Ralli Raid Şampiyonası'nın (W2RC) Fas ayağı olan 2024 Fas Rallisi'nde gerçekleştirecek. Dacia'nın resmi W2RC takımı Dacia Sandriders, 2025'te Dakar'da ve Dünya Ralli-Raid Şampiyonası'nın diğer ayaklarında yarışacak

 

"Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin tozunu dumana katacak!" haberi, 04 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin tozunu dumana katacak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uzay aracı değil Dacia Sandriders! Pistlerin tozunu dumana katacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:20 Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
  2. 02:18 Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
  3. 02:15 Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
  4. 02:13 Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
  5. 02:11 129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
  6. 02:08 Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
  7. 02:05 Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
  8. 02:01 Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
  9. 01:48 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
  10. 01:45 Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
  11. 01:30 Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!
  12. 01:28 Kahvaltıda sakın yemeyin: Kansere yol açıyor!
  13. 01:26 Fenerbahçe, Dünyaca Ünlü Olan O İsimle Anlaştı! Teknik Direktör Seçimi Belli Oldu!
  14. 01:21 Göbeğini sallayarak paraları götürmüş! Tiktok fenomeni Kazancı dudak uçuklattı!
  15. 01:19 Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
  16. 01:12 Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
  17. 01:10 Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
  18. 01:06 Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
  19. 01:01 Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
  20. 01:00 Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Ekonomi Haberleri