Uzmanlar Japonya'daki uzun yaşamın sırrını çözdü: Doyana kadar yememek hareket etmek ve çalışmak
Uzmanlar Japonya'daki uzun yaşamın sırrını ç... LongeviQuest, bu yıl 110 yaşını dolduran adları araştırdı. Listede Japonya'nın yaşayan en yaşlısı olan ve nisanda 116. doğum gününü kutlayan Tatsumi de yer alıyor. Dünyanın en yaşlılarının yaşam öykülerini toplayan LongeviQuest'in başkanı Yamamoto, Japonya'nın ‘süper...
Japonya uzun yaşamanın sırrını buldu. Dünyanın en yaşlılarının yaşlarını teyit eden LongeviQuest adlı kuruluş, bu yıl 110 yaşını dolduran adları araştırdı. Listede Japonya'nın yaşayan en yaşlısı olan ve nisanda 116. doğum gününü kutlayan Fusa Tatsumi de yer alıyor. Dünyanın en yaşlılarının yaşam öykülerini toplayan LongeviQuest'in başkanı Yumi Yamamoto, Japonya'nın "süper yaşlılarının" uzun yaşam süresine katkıda bulunan ortak özellikleri açıkladı. Alışkanlıklarını sürdürmek, aşırı yemek yememek, aşırıya kaçmamak ve daha fazla hareket etmek süper yaşlıların benimsediği yaşam tarzı alışkanlıklarından bazıları.
Yamamoto, "tanıştığım asırlık ve süper asırlıkların çoğu aynı gündelik alışkanlıklarını uzun süreler boyunca devam ettirme eğiliminde" dedi. Independent Türkçe'nin Business Insider'a dayandığı habere göre, Japonya'da uzun yaşamın anahtarının, 100 yaşından sonra çalışmaya devam etmek veya her gün bir bardak Japon pirinç şarabı içmek de dahil, alışkanlıkları sürdürmek olduğunu söyledi.
HİÇBİR ŞEYİ AŞIRIYA KAÇARAK YAPMIYORLAR
Büyük büyükannesi 116 yaşına kadar yaşamış olan uzun yaşam araştırmacısı, onun yaşarken çok disiplinli ve katı olduğunu ve bunun yemek yemeyle uyku alışkanlıklarına kadar uzanmasının daha uzun bir yaşama katkıda bulunduğunu belirtti. Araştırmacı, "Bu süper asırlıklarda fark ettiğim şey, yaşam tarzlarının düzenliliği açısından çok disiplinli ve hatta kendilerine karşı katı olmaları" dedi. Hiçbir şeyi aşırıya kaçarak yapmıyorlar; buna yalnız yiyecekle içecekler değil, tüm gece ayakta kalmak da dahil.
DOYANA KADAR YEMİYORLAR
Kayıtlara geçen en yaşlı Japon ve tarihteki en yaşlı ikinci kişi olan Kane Tanaka 119 yaşına ulaştı. Yamamoto, Tanaka'nın Coca-Cola'yı çok sevmesine rağmen kendisini günde yalnız bir şişeyle sınırladığını belirtti.
Yamamoto, "Bağımlısı değildi ve aşırıya kaçarak içmezdi. Bence bu, Japonya'da yaygın bir şey. Japonlar dengeli bir şekilde besleniyor ve aşırıya kaçmadan yiyip içiyorlar" dedi. Ve bu yalnız yiyecek ve içecek için değil, aynı zamanda tüm gece ayakta kalmamak gibi şeyler için de geçerli. Süper asırlıklar arasında yaygın olan bir başka alışkanlık da "hara hachi bu" yani yalnız yüzde 80 doyana kadar yemek yemek. Yamamoto, "Japonca'da yalnız yüzde 80 doyana kadar yemeniz gerektiğini söyleyen bir deyiş var, bu yüzden yemeğin sonunda midenizde boşluk bırakmalısınız" dedi.
DAHA FAZLA HAREKET EDİYORLAR VE SÜREKLİ ÇALIŞIYORLAR
Araştırmacı Yamamoto, bilinçli yemek yemenin yanı sıra kalori kısıtlamasının da kişilere yardımcı olduğunu, bunun da çeşitli çalışmalarda iltihaplanmayı azalttığını ve uzun yaşama katkı sağladığının öne sürüldüğünü belirtti. Bu, yaşamda hem dengeye hem de rutine sahip olmakla ilgili. Araştırmacı, Uzun yaşama katkıda bulunan bir diğer sırrın da "daha fazla hareket etmek" ve bunu günlük yaşama dahil etmek olduğunu söyledi.
Yamamoto, Japonya'da insanların radyo jimnastiği diye bilinen ve dinleyicilerden günde 5 dakika vücut ağırlığı egzersizleri yapmalarını isteyen bir radyo yayınına katıldıklarını belirtti. Son olarak Yamamoto, insanları strese girmemeye çağırdı; bu, süper asırlıkların ve asırlıkların verdiği bir tavsiye. Çok stresli ya da bunaltıcı ortamlarda bulunmamaya çalışın.
"Uzmanlar Japonya'daki uzun yaşamın sırrını çözdü: Doyana kadar yememek hareket etmek ve çalışmak" haberi, 08 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Uzmanlar Japonya'daki uzun yaşamın sırrını çözdü: Doyana kadar yememek hareket etmek ve çalışmak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uzmanlar Japonya'daki uzun yaşamın sırrını çözdü: Doyana kadar yememek hareket etmek ve çalışmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.