Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin

Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin

Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Öne... Kafein, vücutta farklı etkiler gösterir ve adenozin ile etkileşerek uykuya dalmayı zorlaştırır. Uzmanlar, sabah kahvesinin etkisini en iyi şekilde almak için uyandıktan 45 dakika sonra içilmesini öneriyor. Kafein, genetik faktörlere göre kişiden kişiye değişen uyanıklık sağlar.

Kafein, vücutta farklı etkilere sahip olup adenozin ile etkileşerek uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Arizona Üniversitesi Uyku ve Sağlık Programı Yöneticisi Michael Grandner, kafeinin kan dolaşımında etkilerini hissetmenin 20-30 dakika sürdüğünü belirtirken, uzmanlar sabah kahvesinin en iyi etkiyi sağlamak için uyandıktan 45 dakika sonra içilmesini öneriyor.

Kafein her vücutta farklı etkilere sahiptir ve doğal olarak oluşan ve uyuşukluğu arttıran adenozin ile birlikte hareket ettiğinde, uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırabilir. Arizona Üniversitesi Uyku ve Sağlık Programı Yöneticisi Michael Grandner, Times'a verdiği röportajda, kafeinin kan dolaşımında etkilerini hissetmenin ortalama 20 ila 30 dakika sürdüğünü belirtti.

Cornelis, kafein tüketiminin uzun süre uyanık tutma etkisinin genetik bir rol oynadığını belirtti. Bazılarının gün boyu uyanık kalması için bir fincan kafein tüketmesi yeterli olabilirken, bazıları daha farklı saatlerde enerji bulabilmektedir. Grandner, uyandıktan sonra ilk fincan kahvenin tadını çıkarmak için genellikle 30 ila 60 dakika beklenmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, adenozinin gün boyu birikmesi sebebiyle sabah kahve içmenin beklenenden daha az etkili olabileceğini belirtiyorlar. Birleşik Krallık'taki yatak üreticisi Get Laid Beds'in uyku uzmanı Dr. Deborah Lee, adenozin seviyesinin en düşük olduğu bu süreci işaret ederek, ilk fincan kahvenizi uyandıktan 45 dakika veya daha sonra içmenizi tavsiye ediyor.

Dr. Lee, Mirror'a verdiği röportajda, "Kortizol (stres) hormonu, kendi uyku döngünüze özgü bir ritmi takip eder. Yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sisteminizi etkileyebilir ve uyandığınızda zaten zirvede ise, gözlerinizi açar açmaz kahve içmek yarardan çok zarar verebilir ve hatta sizi uzun süre kafeine karşı bağışık hale getirebilir." ifadelerini kullandı.

ABD ordusunda nörobiyolog olarak görev yapan Allison Brager, New York Times'a yaptığı açıklamada araştırmalarının, düzenli olarak kafein tüketiminin sabah kortizol seviyeleri üzerinde çok az etkisi olduğunu gösterdiğini belirtti. Brager, sabah kahvesinin çalışanların ve egzersiz yapanların odaklanmalarına yardımcı olabileceğini, ancak kahveyi geciktirmenin kafein etkilerini öğleden sonraya kadar uzatabileceğini söyledi.

"Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:32 Michy Batshuayi, Galatasaray’ın İlk Antrenmanında Taraftarların Gözdesi Oldu
  2. 12:26 Rekabet Kurumu’ndan Kimya Sektörüne İki Ayrı Soruşturma
  3. 12:22 Erdoğan'dan Putin'e Ukrayna İçin Arabuluculuk Teklifi: Kremlin'den İmkansız Yanıt
  4. 12:15 Kağıthane’de Ters Yolda Giden Kamyon Balkonu Yıktı
  5. 12:10 Palumpa’da Yüzerken Kaybolan 12 Yaşındaki Kızın Kalıntıları Bulundu
  6. 11:41 Özgür Özel'den Sinan Ateş davası açıklaması: Artık mızrak çuvala sığmıyor
  7. 11:38 Hollanda - Türkiye maçının hakemi belli oldu
  8. 11:34 Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde 6 Çocuğun Mezarı Daha Ortaya Çıktı
  9. 11:30 Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a neden geri döndüğünü açıkladı
  10. 11:26 Donald Trump’tan Joe Biden’a: “Yaşlı ve Perişan, Yarıştan Çekecek Kendini”
  11. 11:24 Saygı Öztürk: İçişleri Bakanlığı, sığınmacılar için ev denetimlerine başladı
  12. 11:21 Yıkım kararını kaldırmak için cinsel birliktelik teklif etti: Müdüre için istenen ceza belli oldu
  13. 11:20 Astana’da Şi Cinping ve Putin’den Avrasya İçin Yeni Güvenlik Planı
  14. 11:17 Ayvacık Açıklarında 56 Kaçak Göçmen Kurtarıldı
  15. 11:13 Fenerbahçe'de Yeni Transfer Hedefleri: Nunez, En-Nesyri ve McKennie!
  16. 11:08 Çin’in Tiengong İstasyonu’nda Taykonotlar 6,5 Saatlik Uzay Yürüyüşü Gerçekleştirdi
  17. 11:00 Delta Uçağı, Bozulmuş Yiyecekler Nedeniyle New York’a Acil İniş Yaptı
  18. 10:56 Cenk Tosun cephesinde neler oluyor?
  19. 10:55 Aston Martin: Güncellemeler beklenen etkiyi yaratmadı
  20. 10:54 Kelle Paçaya Alternatif: Tavuk Suyu Çorbasının Sağlık Faydaları
Yaşam Haberleri