Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük zam: Yüzde 95!

Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük zam: Yüzde 95!

Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük... Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sayesinde, işçilere ortalama olarak yüzde 95 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında  toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kararınca, işçilere ortalama yüzde 95 oranında zam yapıldı.

Bir süredir devam eden görüşmelerin sonuca erdi. Komisyon kararıyla, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve kadrolu işçilere yönelik Hizmet İş Sendikası ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile memurlara uygulanan 6 aylık enflasyon farkı, işçilere de uygulanmasına karar verildi. Düzenlenen imza töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sözleşmenin işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek, her iki tarafa anlayış ve hoşgörülerinden ötürü teşekkür etti. Vali Balcı, "İşçi dostu bir vali olarak söylüyorum, işçilerin emeğinin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Hem ahlak hem de vefa gereği bunu yapmalıyız. Şehrimize hizmetlerin sunulmasında, ilimizin imarı, ihyası ve inşasında işçilerimiz yoğun emek veriyor. Kültürden kırsal hizmetlere, karla mücadeleden yol çalışmalarına kadar birçok çalışmada işçiler yer alıyor. Bu zamana kadar da işçilerimiz özveriyle çalışarak kentimizde birçok projeye imza attılar. Gönül isterdi ki işçilerimize daha çok verelim. Ama biliyorsunuz belediyenin bütçesi dengeli bir bütçe hem çalışanlarımıza hem de kentimize hizmet etmek zorundayız. Ama tüm bunlara rağmen işçilerimize yüzde 95 oranda zam yaptık. Biz burada aslında devlet ve millet adına hakem gibiyiz. Devletin ve milletin parasını işçilerimizi de mağdur etmeden onlara veriyoruz. Çünkü işçilerimizin de aileleri, çocukları, öğrencileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler var. Çünkü işçilerimiz mutlu olursa bizler de daha güzel işler, daha güzel projeler üreteceğimize inanıyorum. Bu çalışmada genel sekreterimize, VASKİ Genel Müdürümüze, genel sekreter yardımcılarımıza, sendikacı arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, işçi arkadaşlarımızın yeni maaşlarının hayır ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Hak-İş Hizmet-İş Şube Başkanı Fatih Akdeniz ise "Sözleşmemizin tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz işçiler dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da kentimiz için canla başla çalışacağız. Valimize iyi niyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi adına Vali Ozan Balcı ve Hizmet-İş Sendikası adına Fatih Akdeniz, hazırlanan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İmza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Nihat Arpa, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları ve işçiler katıldı.

 

"Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük zam: Yüzde 95!" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük zam: Yüzde 95! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Van Büyükşehir Belediyesinden işçilere büyük zam: Yüzde 95! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:36 Bahar dizisindeki çekim hatası sosyal medyada gündem oldu
  2. 09:30 Serpil Çakmaklı yıllar sonra her şeyi itiraf etti: Aldatıldığımı gözlerimle gördüm
  3. 09:20 Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  4. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  5. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  6. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  7. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
  8. 08:50 Milyonlarca taraftar için emsal karar: Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
  9. 08:46 AK Parti'deki tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Bazı isimler değişiyor
  10. 08:41 İktidar Gezi Parkı için devrede
  11. 08:35 Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in küslük nedeni belli oldu
  12. 08:31 Can Yaman’ın dizisinden İtalya’da yeni rekor
  13. 08:27 Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor
  14. 08:24 Veli Ağbaba'dan 'Audi A8' isyanı: Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
  15. 08:19 Nuray Babacan: Marmaris’te seçim zirvesi
  16. 08:14 İsmail Saymaz: Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş
  17. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: AK Parti medyasında yaşanan kavga
  18. 08:08 Fehmi Koru: Erdoğan ile Özel görüşmesi bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı
  19. 08:05 İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 15 kente sarı kodlu uyarı
  20. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Gündem Haberleri