Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yükseldi

Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yükseldi

Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yük... Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği sırada ikinci çığ felaketi gerçekleşti. Dün yapılan  çalışmalarda 38 kişinin...

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği sırada ikinci çığ felaketi gerçekleşti. Dün yapılan  çalışmalarda 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken bugün devam eden çalışmalarda çığ altında kalan 3 kişiden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla sayı 41’a yükseldi.

4 şubat akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü.

Yetkililerden alınan bilgiye göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, 41 kişi hayatını kaybetti.

NE OLMUŞTU?

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı." açıklamasında bulundu. Bilmez, bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildiğini kaydetti ve "Bazı görevliler kendi çabalarıyla çığın altından çıktı." dedi.

BAHÇESARAY BELEDİYE BAŞKANI: TAHMİNEN 50 KİŞİ ÇIĞ ALTINDA

Öte yandan, NTV yayınına bağlanan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz Hizan’da iki tane cenazemizi götürüyorduk, orada çalışmalar devam ediyordu. Ancak bazı vatandaşlarımız aynı yolu kullanmak istediler. Tabi ki köy yerinde de devletin tüm çalışmaları devam ettiriyorlardı. 25 kişinin çıkarıldığı haberini aldık yaralı olarak Van’a ulaştırıldı onlar. Diğerleri kaç kişi kalmış net bir bilgi yok elimizde. 25 kişi çıkarılmış, 5 araç operatörlerle beraber çığ altında bilgiyi aldık. Ve çalışmalar hızlı bir biçimde devam ediyor.

Arvas, "300’ün üzerinde arama çalışmalarını sürdüren ekip vardı. Tahminen 50 kişi çığ altında kaldı. Bize ulaşan bilgi o şekilde." ifadelerini kullandı.

"ÇOK KİŞİNİN ÇIĞ ALTINDA SÖYLEYEBİLİRİZ"

Çığ altında kalmaktan son anda kurtulan AA muhabiri Emre Ilıkan, NTV yayınında şunları aktardı:

"Bölgedeki gelişmeleri takip ederken 5 dakika süreyle bölgeden çıktık ve çığ düştü. Arama kurtarma ekipleri, 112, AFAD, güvenlik korucuları, köylüler, iki kişiye ulaşmaya çalışırken onların üzerine çığ düştü. Çığ altında kalanlarını sayısını tam olarak vermemiz imkansız ama çok kişinin olduğunu söyleyebiliriz. Bölgede kar ve fırtına etkili. Ekipler diğer çalışmalarını yürütüyor ve çığ altındakilere ulaşmaya çalışıyor. Fırtına zaman zaman etkili oluyor."

AA muhabiri İbrahim Yakut şu açıklamalarda bulundu:

Ekiplerin sağlık durumu hakkında şuan bir bilgi yok. Ekipteki bazı kişilerin kendi imkanlarıyla çığ altından çıktığı yönünde bir bilgi var. Sayı net değil. Bölgeye çok sayıda takviye ekip de yönlendirildi. Çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar da dünden beri ekiplere destek veriyordu. İletişim anlamında da, net bilgi almada bir sıkıntı yaşanıyor.

AA muhabiri Cemal Aşan ise şu bilgileri verdi:

Bölgede yoğun arama çalışmaları vardı. Vatandaşlarla birlikte belki yüzlerce kişi orada. Rakımın yüksek olduğu bir bölge. Olumsuz hava koşulları da etkili durumda. Ekipler çalışmalarını güçlükle yürütüyordu. İş makinaları bölgeye doğru gidiyor. Şuan çok sayıda yaralının olduğu bilgisi var. Ekiplerin sayısı hakkında net bir bilgi yok. Orada vatandaşlar da vardı. Güvenlik korucuları vardı. Çevre köylerden gelen çok vatandaş vardı. 50-60 araç var orada. Kaç vatandaş çığ altında bir bilgi yok.

Van'da meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi defnedilmek üzere Bahçesaray ilçesine gönderildi.

VALİ BİLMEZ 23 ŞEHİT

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van- Bahçesaray karayolunda arama kurtarma ekiplerinin üzerine düşen çığda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ile 9 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Bilmez, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

HDP VAN MİLLETVEKİLİ MURAT SARISAÇ: ÖLÜ SAYISI 31

Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen ikinci çığ faciasının ardından bölgeye giden HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, sağlık personellerinden bilgi alarak hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e çıktığını aktardı. Sarısaç'ın edindiği bilgiye göre 60 kişi de çığ altında kurtarılmayı bekliyor.

Van'da dün düşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının ardından bölgeye kurtarma yapmaya giden ekibin de üstüne çığ düştü. Valilik ikinci çığ düşmesi olayında arama kurtarmaya gidenlerden 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ve 9 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

"ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTABİLİR"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da meydana gelen çığ felaketinde şu an hastanelerimize cansız bedenleri getirilen vatandaşlarımızın sayısının 18, hastanelerimizde 29 yaralının tedavi edildiğini söylemek istiyorum. Ölü sayısı artabilir. Yaralıların da sayısının artabileceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 38'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu sabahın ilk saatlerinde twitter hesabından, "Van’da çığ düşmesi sonucu 38 vatandaşımızı kaybettik. Hastanelerimizde takibini yaptığımız 47 vatandaşımızdan durumu ağır yaralımız bulunmuyor" açıklamasını yaptı.

<>

<>

<>

<>

"Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yükseldi" haberi, 06 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yükseldi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Van'daki çığ felaketinde ölü sayısı 41'e yükseldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Haberleri