Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve TEM Polisine Danışmış

Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve TEM Polisine Danışmış

Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve ... Van'da, Kürtçe trafik işaretlerini ırkçı mesajlarla kapatan 16 yaşındaki çocuk, eylemini avukatı ve TEM çalışanı bir tanıdığıyla planladığını açıkladı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayın ardından, Van Belediyesi işaretleri eski haline getirdi.

Van'da, caddelerdeki Kürtçe trafik işaretlerini kapatarak ırkçı mesajlar yazan 16 yaşındaki çocuğun eylemi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Çocuk, eylemini gerçekleştirmeden önce avukatı ve TEM'de çalışan bir tanıdığıyla planladığını açıkladı. Van Büyükşehir Belediyesi, işaretleri eski haline getirerek tepkisini ortaya koydu.

Van'daki olayda 16 yaşındaki bir çocuk, caddelerdeki Kürtçe trafik ikazlarını kapatarak üzerlerine ırkçı mesajlar yazdı. Olay sosyal medyada geniş yankı buldu ve Van Büyükşehir Belediyesi, yazıların ırkçı olduğunu belirterek eski haline getirildiğini duyurdu.

Çocuk, eylemin arka planını detaylı bir şekilde anlattı. Van'daki trafik işaretlerine Kürtçe dilinde ikazlar eklenmesi üzerine, bu işaretlerin üzerini kırmızı boyayla kapatıp, "Türkiye Türk'tür, Türk Kalacak" yazdı. Eylemin ardından polis, çocuğun ailesinin evine giderek kendisini sormuş, ancak çocuk önceden İstanbul'a gitmişti ve bu sayede yakalanmaktan kaçındı.

Çocuk, eylemi gerçekleştirmeden önce bir avukat ve TEM'de çalışan bir tanıdığıyla görüştüğünü belirtti. Avukatının kamu malına zarar vermekten alacağı cezanın hafifletici sebeplerle azaltılabileceğini ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurulabileceğini söylediğini aktardı. TEM çalışan polisin ise yakalanma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini, ama bunun büyük bir sorun yaratmayacağını, en fazla belediyenin başını ağrıtacağını belirttiği söyledi.

Olayın özetini ise şöyle açıkladı:

- "Kürtler ve Kürtçe ile alıp veremediğim hiçbir şey yok. Ben Kürtleri çok severim. Ankaralıyım, saf bir Kemalist'im, Atatürk'ün yolundan giden biriyim fakat bu ülkedeki her görüşe ve her fikre saygım var."

- "Ancak geçtiğimiz günlerde DEM Partili bir kadın başkan, Van'daki sokakların adlarının Kürtçe yapılacağını söyledi. Ben de bunun üzerine karşı görüş yapmak için bu eylemi gerçekleştirdim."

- "Önce anne ve babamın uykuya geçmesini bekledim. Uyumadan önce bir arkadaşımdan beni yazıyı yapacağım yere götürmesini rica ettim. Herkes uyurken sessizce evden çıktım ve gece saat 3 gibi oraya vardım. Yazıyı yaptıktan sonra yine kimse uyanmadan eve geri döndüm."

- "Olaydan önceki gece arkadaşımın yanına gidermiş gibi evden çıktım ve olay yerine gittim. Kamera cihazı kullanarak bölgede görünür bir kamera olup olmadığını taradım. Görünür bir kamera bulamadım ve bu nedenle o alanı seçtim."

- "Olaydan sonra polisler evimize gitmişlerdi. Ama ben daha önceden İstanbul'a bilet almıştım, bu şekilde yakalanma riskine karşı önceden önlemimi almıştım. Polisler babama beni sormuş, babam da benim İstanbul'da olduğumu söylemiş. Telefonla beni aradılar ve ifade vermek için ya İstanbul'da ya da Van'da geleceğim bir karakolda ifademi verebileceğimi söylediler."

- "Asayiş Şube'den ekipler eve geldi ve bana, milliyetçi duygularımı anladıklarını, ancak bu tür şeylerin Doğu'da yapılmaması gerektiğini söylediler. Yardımcı olacaklarını belirttiler."

- "Avukatımla konuştuğumda, kamu malına zarar vermekten alacağım cezanın hafifletici sebeplerle azaltılabileceğini, eğer çok uzatırlarsa AYM'ye başvurabileceğimizi söyledi. TEM'de çalışan tanıdığım da dikkatli olmam gerektiğini, yakalanırsam büyük bir sorun yaşanmayacağını ama Van Büyükşehir Belediyesi'nin başımı ağrıtacağını belirtti."

"Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve TEM Polisine Danışmış" haberi, 29 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve TEM Polisine Danışmış haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Van'daki Eylemi Planlayan Çocuk, Avukatı ve TEM Polisine Danışmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 07:23 Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor! MHP'nin Yasa Teklifi Neler Getiriyor?
  2. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  3. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  4. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  5. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  6. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  7. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  8. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  9. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  10. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  11. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  12. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  13. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  14. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  15. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  16. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  17. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  18. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  19. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  20. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
Türkiye Haberleri