Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve adetlerini öğrendi

Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve adetlerini öğrendi

Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve ad... Van'dan çalışmak için Japonya'ya giden 27 yaşındaki duvar ustası Adnan Çimen, orada tanışarak evlenme sonucu almış olduğu 22 yaşındaki Ryoko Şibahara ile Erciş ilçesinde düzenlenen düğün töreniyle yaşamını birleştirdi.

Van'dan çalışmak için Japonya'ya giden 27 yaşındaki duvar ustası Adnan Çimen, orada tanışarak evlenme sonucu almış olduğu 22 yaşındaki Ryoko Şibahara ile Erciş ilçesinde düzenlenen düğün töreniyle yaşamını birleştirdi.

İnşaat işlerinde çalışmak suretiyle 2018'de Japonya'ya giderek Osaka kentine yerleşen Çimen, burada çalmış olduğu sırada tanıştığı Şibahara ile dost oldu.

Bir süre sonrasında aralarındaki sevgiyi evlilikle taçlandırmak isteyen Çimen ve Şibahara çifti, ailelerinin de desteğiyle Van'da düğün hayata geçirmeye karar verdi.

Şibahara'nın üniversite eğitimi tamamlamasıyla Erciş ilçesine gelen çift, yörenin anane ve göreneklerine nazaran meydana getirilen düğünle hayatlarını birleştirdi.

Düğün için Van'a gelen Şibahara'nın anası, babası, teyzesi ve kız kardeşi de geleneksel giysileriyle halay çekti, bölgesel yiyeceklerden yedi.

Misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan, kentin zamanı ve naturel güzelliklerini gezdiren Çimen ve ailesi, geline de Türk örf ve adetlerini gösterdi. Japon aile de samimi tavırları ve sıcak kanlılıklarıyla Ercişlilerin gönlüne girdi.

"Annem Ryoko diyemeyince Ruken adını verdi"

Çimen, AA muhabirine, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonrasında Japonya'ya gitmeye karar verdiğini söylemiş oldu.

Yabancı dil öğrenme düşüncesiyle bu sonucu aldığını belirten Çimen, şu şekilde konuştu:

"Japonya'da inşaat sektöründe çalışmaya başladım. Arkadaşımın restoranında akşam yiyecek yerken Ryoko geldi ve o şekilde tanıştık. Sonra iletişimimiz devam etti ve dost olduk. Eşim biz tanıştığımız dönemde üniversite öğrencisiydi ve bu nedenle evlilik sonucuna sıcak bakmadık. Üniversiteyi bitirdikten sonrasında evlenmeye karar verdik ve ailesine bu kararımızı açıkladık. Evliliğimize onay veren ailesine Van'a çağrı ettim ve kültürümüzü anlattım. Buradaki yakınlarımız da oldukça sıcak karşıladı, misafirperverliğimizi en güzel şekilde gösterdi. Buna da oldukça şaşırdılar."

Kendi anane ve göreneklerine uygun bir düğün yaptıklarını özetleyen Çimen, "Yabancı oldukları bir alan fakat beğendiler. Çünkü bizim insanımız oldukça yardımsever. Annemle konuştuğumda gelininin adını sordu, Ryoko dedim. Telaffuz edemeyeceğini anladığında 'ona Ryoko değil Ruken diyeceğim' dedi. Güldük, evdekiler de Ruken demeyi tercih etti. Eşim ailemle yazışma kurabilmek için okumuş olduğu üniversitede Türkçe bölümünü tercih etti. Tanıştıktan sonrasında ben de yardım ediyorum, kendisi de çabalıyor esasen. Türkçe konuşuyor." ifadelerini kullandı.

"Halay için çok pratik yaptım"

Ryoko Şibahara Çimen ise Van'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Japonya'dan geldim. Öğrenciydim, şimdi evlendim ve bir süre sonra işe başlayacağım. Türkiye'de yemekleri çok seviyorum ama daha özel bir şey var burada, o da kedileri. Ben kedileri çok seviyorum. Burada Van kedileri var. Onları gördüm. Çok güzellerdi. Tüyleri beyaz, gözleri mavi ve sarı. Düğünde halay çekebilmek için çok pratik yaptım. Hem Japonya'da hem de burada çocuklarla çalışırken çok eğlendim. Burada eşimin ailesini tanıdım, geleneklerini öğrendim, yemeklerini çok sevdim." diye konuştu.

"Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve adetlerini öğrendi" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve adetlerini öğrendi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Van'ın Japon gelini Şibahara, Türk örf ve adetlerini öğrendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Gündem Haberleri