Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL

Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL

Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara... İki yılda 24 personelin görev yaptığı Varlık Fonu’nda 15 kişi ise görevinden alındı. Çalışanlara 2 yılda toplam 2 milyon 500 bin TL’ye yakın “net maaş” ödendi

Milli Piyango, Türkiye Jokey Kulübü, Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, THY ve Halk Bankası gibi finansal varlıkları devletin gelirini arttırma gerekçesiyle bünyesinde toplayan Varlık Fonu’na ait maaşlar ortaya çıktı. Varlık Fonu’nda aralarında bir dönem Gülen Cemaati’nin sahip olduğu bankanın eski yöneticisinin de bulunduğu personele maaş olarak “servet” ödendiği öğrenildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu Varlık Fonu’nun iki yılda 24 personel çalıştırdığı ve bu personelin 15’i ile yollarını ayırdığı öğrenildi. Varlık Fonu’nun bu personele iki yıllık maaş ödemesinin toplamı ise yaklaşık 2 milyon 500 bin TL oldu.

20 BİN TL MAAŞ
Kamunun birçok değerli kuruluşunu bünyesinde toplayan ve AKP’nin el koymayı planladığı “İş Bankası’nı” da devralabileceği iddialarına konu olan Varlık Fonu’nda çalışan personele aylık net 2 bin 500-20 bin TL arasında maaş ödendiği öğrenildi.

Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hazine, Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da bulunduğu Yönetim Kurulu üyelerinin “maaş almadığı” açıklanan Varlık Fonu’nda, danışmanlara yüksek ödemeler yapıldı. Bugüne kadar en fazla maaş, 20 bin TL net gelirle Yönetim Kurulu Başkanı danışmanı olarak “atanan” Betül Yılmaz’a ödendi. Fon’da yaklaşık sekiz ay danışmanlık hizmeti veren Yılmaz’a toplam 160 bin TL ödeme yapıldı.
‘Gülen yapılanmasının bankası’ olarak bilinen Bank Asya’da 2015 yılından 2017 yılına kadar “İnsan Kaynakları Müdürü” olarak çalışan ve o görevden sonra Varlık Fonu’na atanan Yılmaz, şu anda Vakıf Katılım Bankası’nda Eğitim ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde çalışıyor.

AKP'YE ÖVGÜLER DÜZEN YARIŞMA

Varlık Fonu’nda yüksek ücretle çalışan isimler arasında Yatırım Araştırmaları bölümünde danışman olarak çalışan Arzu Odabaşı da bulunuyor. 24 Haziran seçimlerinde AKP ve Erdoğan yanlısı mesajlara sosyal paylaşım platformlarında sık sık yer veren ve seçimlerden hemen önce, “Milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü için kadınlar ‘Başkanımız Erdoğan’ diyor” mesajını paylaşan Odabaşı, aylık 18 bin 960 TL maaşla yedi ay danışmanlık hizmeti verdi. Odabaşı’na toplam 132 bin TL ödendi.

SİMİT SARAYI VARLIK FONU'NDA

Varlık Fonu’nun ballı maaşlarından payını alan bir diğer isim ise aylık net 19 bin 770 TL gelir ile ‘danışman’ Ahmet Şen oldu. Yedi ay bu görevde kalan Şen’e ise 138 bin 390 TL ödendi. Daha önce Ziraat Bankası, Halk Bankası, Madame Coco ve Simit Sarayı gibi kuruluşlarda çalışan Şen, şu anda AKP ile yakın ilişkileri ile bilinen Okan Üniversitesi’nin öğretim görevlileri arasında yer alıyor.

28 BİN 'BRÜT' MAAŞ

Varlık Fonu çalışanlarının yüksek maaşı ile dikkati çeken isimleri arasında, Yatırımcı İlişkileri Direktörü Yeşim Tohma da bulunuyor. 28 bin 750 TL “brüt” ücret alan Tohma’ya aylık net maaş olarak 18 bin 680 TL oldu. Yaklaşık bir yıl görevde kalan ve geçen yılsonunda görevine son verilen Tohma’ya toplam 224 bin TL ödendi. Tohma şu anda Coca Cola’da Yatırımcı İlişkileri Bölümü’nde görevli.

GENEL MÜDÜRE MAAŞ YOK

Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da bulunduğu Yönetim Kurulu üyelerinin “maaş almadıklarını” açıkladığı fakat çalışanlarına 2 milyon 500 bin TL maaş ödeyen Varlık Fonu’nun Genel Müdürü’ne de maaş ödemediği öğrenildi. Buna göre, 11 ay boyunca Genel Müdürlük görevinde bulunan Mehmet Bostan’a “Başbakanlık kararı olmadığı için” 25 bin TL maaş olarak belirlenen brüt ücreti ödenmedi.

"Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL" haberi, 18 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Ekonomi Haberleri