Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı!

Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı!

Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı! Vatan Partisi, Bakanlığın hamlesinin arkasında olduklarını belirtirken, parti içinde çatlak sesler de gelmeye başladı. vatan partisi

Vatan Partisi, Bakanlığın hamlesinin arkasında olduklarını belirtirken, parti içinde çatlak sesler de gelmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı dün HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarını görevden aldı ve kayyum atadı.

Bakanlığın bu hamlesini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak kutladı.

Vatan Partisi, Bakanlığın hamlesinin arkasında olduklarını belirtirken, parti içinde çatlak sesler de gelmeye başladı.

YÖNETİMDE ÇATLAK: “HDP, EN AZ AKP KADAR MEŞRU BİR SİYASİ PARTİDİR”

Vatan Partisi Merkez Denetim Kurulu üyesi İslam Aslan sosyal medya hesabından Bakanlığın kararını eleştirdi. Aslan şunları kaydetti:

"Ahmaklar! Seçmen iradesine kelepçe vurarak iktidarlarını sağlamlaştıracaklarını zannediyorlar. HDP, en az AKP kadar meşru bir siyasi partidir. Özgür iradeyle seçilen belediye başkanlarına ‘PKK belediyeleri’ diyenler bu ülkeyi kendi kafalarında bölmüştür."

Ekrem İmamoğlu’dan kayyum atamalarına köpürdü: Herkes haddini bilecek

“İŞGAL VAR HUKUKSUZLUK VAR, BİR HALK TÜMDEN TERÖRİST İLAN EDİLİYOR İNSAFSIZLIK VAR”

Aslan'ın bu ifadelerine Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ tepki gösterdi. Türkmendağ, "Yazık be kardeşim üzüldüm haline bize HDP ve PKK’nın ne olduğunu anlatan sen mi diyorsun bunu" dedi.

Aslan'ın Türkmendağ'a yanıtı ise "Ben sana hiçbir zaman HDP’yi anlatmadım. İşgal var, hukuksuzluk var, bir halk tümden terörist ilan ediliyor insafsızlık var, bunlara üzülmen lazım Rıza arkadaş. Aksi takdirde biz, bize çok üzüleceğiz"şeklinde oldu.

“DEVLET O HALKI ARTIK MARABA OLMADIĞI İÇİN Mİ TERÖRİST İLAN ETMİŞTİR”

Tartışmaya Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Selçuk Selvi de katıldı. Selvi, şunları kaydetti:

"Kim nereyi işgal etmiş İslam kardeşim?

Ülkeye saldıran, işgale kalkışan varsa bilelim hep birlikte gidelim, savaşalım, direnelim.

Hangi halk terörist ilan edilmiş? Doğu ve Güneydoğu'da herkes HDP'ye mi oy veriyor da tüm halk terörist oluyor? Yoksa terör örgütüne levazımatçılık yapan HDP'li belediye başkanları dağdaki gerillaya(!) sadece halkın bir ferdi, oy veren bir vatandaş olduğu için gıda, ilaç vb gönderiyor da biz mi bilmiyoruz? Acaba Ahmet Türk sahibi olduğu köylerini köy halkının kendine bağışlamıştır da devlet o halkı artık maraba olmadığı için mi terörist ilan etmiştir? Belediyelerde işten çıkarılan şehit yakınları aynı halktan sayılmıyor mu?

Senin anlatmaya çalıştığın ama yıllarca Kürtlerin hakları için mücadele etmiş bizlerin anlamadığı nedir? HDP ve tüzüğü sosyalist bir parti de biz mi anlamadık yoksa? Nedir?”

“FAŞİZM AYIP BİR ŞEYDİR ONDAN DAHA AYIBI YALAN KONUŞMAKTIR”

İslam Aslan ise Selvi’nin söylediklerine şöyle yanıt verdi:

“31 Mart seçimlerinden bu yana Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerinden terör örgütüne ne gönderilmiştir? Buna ilişkin Bakanlığın elinde herhangi bir delil var mıdır? Şayet yoksa senin bu yazdıkların iftira değil midir? Faşizm ayıp bir şeydir, ondan daha ayıbı yalan konuşmaktır! Ahmet Türk’ün ağalığından sana ne? Mardin halkı oy vermiş seçmiş. HDP’nin sosyalist olduğuna ilişkin bir iddiam mı var? Dahası bana ne HDP’nin tüzüğünden programından? Yanlışa yanlış demek bu kadar mı zor abi? Makul hiçbir gerekçe gösterilmeden seçilmiş başkanların görevden uzaklaştırılması, halka ait olan belediye binalarının hukuksuz bir şekilde işgal edilmesi yanlıştır! Hukuk, insan hakları, demokrasi! Bu kavramlar sende bir etki yaratmıyorsa VİCDAN!

Not: 31 Mart itibariyle adı geçen başkanların terör örgütüne yardım ettiklerine dair belge ve bilgileri benimle paylaşır mısın?”

VATAN PARTİSİNDEN AÇIKLAMA

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, bugün Ankara Genel Merkez’de bir basın toplantısı düzenleyerek, HDP/PKK’nın güdümündeki Mardin, Diyarbakır ve Van Belediyelerine kayyum atanmasının teröre karşı mücadelenin başarısı açısından çok yerinde olduğunu vurguladı.

‘’ Türkiye, ABD güdümlü bölücü teröre karşı kesin başarı kazanmak     için, PKK’ya hiçbir otorite olanağı tanımayacaktır. PKK’nın güdümüne    bırakılan her belediye, Mehmetçiği arkadan vuracak bir terör mevziisidir.   HDP’ye belediye, Mehmetçiğe kurşundur’’ diyen Doğu Perinçek, ‘’HDP’nin kapatılmasının da şart ve hukukun gereği’’ olduğunu söyledi.

HDP belediyelerinin, PKK’nın emri altında olduğunu açıklayan Perinçek, ‘’PKK güdümlü belediyeler, PKK’ya eleman topluyor, PKK için haraç topluyor, PKK propagandası yapıyor, PKK’ya moral hizmeti veriyor, PKK’ya yardım ve yataklık yapıyor, PKK’ya erzak gönderiyor, PKK için hendek kazıyor. Eğer bölücü terörü bitireceksek, HDP belediyelerini görevden almak şarttır’’ dedi.

‘’Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya karşı Pençe Harekâtından sonra şimdi de Kıran Harekâtına başlamış bulunuyor. Mehmetçik dış cephede savaşırken, Mehmetçiğin arkasındaki cephe sağlam olacaktır. Belediyeleri düşmana bırakırsak iç cepheyi zayıflatırız’’ açıklamasında bulunan Doğu Perinçek: ‘’ Türkiye, devleti ve milletiyle ABD güdümlü PKK terörüne karşı    topyekûn mücadele yürütmek durumundadır. Teröre karşı mücadele yalnız         Mehmetçiğe ve Polisimize bırakılamaz. Devletin her kurumu ve    görevlisi, milletimizin her vatandaşı, toplumun her örgütlenmesi, teröre      karşı mücadeleyle görevlidir. Bu savaş, İkinci İstiklâl Savaşıdır ve olanca    gücümüzün seferber edilmesiyle en kısa zamanda kazanılacaktır’’ dedi.

"Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı!" haberi, 20 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vatan Partisi'nde 'HDP'ye kayyum' çatlağı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  2. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  3. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  4. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  5. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  6. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  7. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  8. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  9. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  10. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  11. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  12. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  13. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  14. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  15. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  16. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  17. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  18. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  19. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  20. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
Politika Haberleri