Vatandaş isyan etti: "Devlet ayısına sahip çıksın"

Vatandaş isyan etti:

Vatandaş isyan etti: "Devlet ayısına sahip ç... Artvin merkeze bağlı Tütüncüler köyü mezrasındaki evler aç kalan ayıların yiyecek arayışı nedeniyle zarar gördü.Normalde kış uykusuna yatması gereken ayılar Artvin’de kış mevsiminin gelmesine rağmen kış uykusuna yatmayınca...

Artvin merkeze bağlı Tütüncüler köyü mezrasındaki evler aç kalan ayıların yiyecek arayışı nedeniyle zarar gördü.

Normalde kış uykusuna yatması gereken ayılar Artvin’de kış mevsiminin gelmesine rağmen kış uykusuna yatmayınca açlıklarını yayla evlerine girerek bastırmaya çalışıyor. Tütüncüler köyü mezrasındaki evlerin tahta aralıklarından pençelerini sokan ayılar tahtaları parçalayıp evin içindeki un, yağ ve diğer yiyecekleri yiyerek karınlarını doyururken, evlere de zarar verdiler. Şu ana kadar ayıların yiyecek arayışı nedeniyle zarar gören 12 ev oturulamaz hale gelirken köy sakinleri, yetkili kurumlara konu ile ilgili dilekçe verdiğini dile getirdi.

Evlerindeki oturma gurubundan yatağa her şeyin parçalandığını, ayının kapı kilitli olduğundan kapıyı parçalayarak odalara girdiğini dile getiren Eşref Özdemir “Burası özellikle yazın daha yüksek yaylara çıkamayan kişilerin 3 ay kadar kaldıkları bir yer. Burada 12 tane yaylamız (ev) var, kimisi ahşap kimisi daha modern yapılmış. Son 3-4 yıldır, özellikle Gürcistan’dan ayıların getirilip bu bölgeye bırakıldığı söylentilerinden sonra bu yaylalara girme olayı var. İçerde yiyecek tarzı un, konserve gibi şeyler var o yüzden biraz fazla tahribat yapmış. Bu şekilde bizim yaylamızı perişan bir halde bırakmış. Devlet büyüklerimizden de bu hayvanların kışın beslenebilmeleri için doğaya yiyecek tarzı şeyler bırakmasını talep ediyoruz'' dedi.

"Devlet ayısına sahip çıksın"

Evlerindeki her şeyin ayılar tarafından kullanılmaz hale getirildiğini dile getiren Ayşe Özdemir isimli ev sahibi ise “Ayı evimize girdi batırdı bizi, zarardayız. Ben şimdi gördüm şok oldum yani. 65 yaşıma geldim böyle zararı ilk kez görüyorum. Bunu insan yapsaydı böyle yapmazdı, bunun zararı bize çok fazla. Evde kullanılabilecek hiç bir şey kalmamış, hepsini çöpe dökeceğiz, burada bu şekilde kalınmaz. Devlet ayısına sahip çıksın'' ifadelerini kullandı.

Ayıların saldırısı nedeniyle eşyalarını da kış aylarında kendileri ile birlikte aşağıya indirmek zorunda kaldıklarını, bundan sonraki süreçte önlem alınmazsa kendi yöntemlerinin bu olacağını dile getiren bir başka köy sakini Nihat Özdemir ise “Tarlaları ektik domuz yedi, tarlaları bıraktık. Yaylalara çıkalım dedik, bir iki tane hayvan sakladık, bu sefer ayı geldi yaylalarımızı kırdı, yıktı, bozdu. İçindeki yatakları taşımıyorduk peşimizde, şimdi mecburi taşıyacağız. Bu sefer de tahtalarımızı deliyorlar. Bu ayıyı bize kardeş yapmasınlar, yeter artık'' şeklinde konuştu.

"Vatandaş isyan etti: "Devlet ayısına sahip çıksın"" haberi, 24 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Vatandaş isyan etti: "Devlet ayısına sahip çıksın" haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vatandaş isyan etti: "Devlet ayısına sahip çıksın" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  2. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  3. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  4. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  5. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  6. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  7. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  8. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  9. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  10. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  11. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  12. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  13. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  14. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  15. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  16. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  17. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  18. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  19. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  20. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
Gündem Haberleri