Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıya taşındı!

Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıya taşındı!

Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıy... ABC Haber MerkeziBaşbakan Binali Yıldırım hakkında çeşitli Avrupa gazetelerinde ortaya atılan '140 milyonluk servet' iddiası yargıya taşındı. Halkçı Hukukçular, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda "628...

ABC Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım hakkında çeşitli Avrupa gazetelerinde ortaya atılan '140 milyonluk servet' iddiası yargıya taşındı. Halkçı Hukukçular, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda "628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na aykırılık (3628 S. Kanun Madde 2,5,6,11,12), Haksız Mal Edinme, Mal Kaçırma veya Gizleme" suçlarının işlendiğini öne sürdü. 

HKP Genel Başkanlığı adına yapılan başvuru sonuncunda Yıldırım'ın Başbakanlığı'nın 'yok hükmünde' sayılması istendi. 

Buna göre Yıldırım'ın bugüne kadar yaptığı bütün işlemler geçersiz sayılabilir. 

Başvuru dilekçesi ve Halkçı Hukukçular tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 

 Bilindiği gibi, 27 Mayıs 2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde “Yıldırımlar'ın gizli filosu ortaya çıktı''  başlıklı bir haber yayınlandı. “140 Milyon Avro’luk servetini gizlemiş'' alt başlıklı haberin ayrıntıları aşağıdadır:

                   “Yıldırımlar'ın gizli filosu ortaya çıktı

EIC’nin yayımladığı belgelere göre Başbakan Yıldırım ve ailesi off-shore’cu çıktı. Yıldırım ailesinin vergi cennetlerine kayıtlı 11 kargo gemisi ve 7 gayrimenkulü var.

European Investigative Collaborations’ın (EIC) ''Malta Belgeleri’ projesi kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’ın ailesinin serveti üzerine yaptığı araştırma, ailenin daha önce varlıkları bilinmeyen üç Malta gemisi de dahil olmak üzere en az 11 kargo gemisini ve Hollanda’daki yedi gayrimenkulü içeren, yaklaşık 140 milyon Avro değerindeki malvarlığını ortaya çıkardı. …''

                   Bu durum 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’ndaki düzenlenmeye açıkça aykırılık oluşturmaktadır.

                   Yasanın “Mal Bildiriminde Bulunacaklar'' başlıklı 2. Maddesine göre:


“Her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri, (Muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç) …  Siyasi parti genel başkanları, …, 
Mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar… “

            Aynı kanunun   “Bildirimin Zamanı'' başlıklı 6.maddesine göre:                 

“ Mal Bildirimlerinin; 

a) Bu Kanun kapsamındaki göreve atanmada, göreve giriş için gerekli belgelerle, 

Verilmesi zorunludur. 
(a) Bendinde yazılı bildirim verilmedikçe göreve atama yapılamaz. “


                   Şüpheli Başbakan Binali YILDIRIM bu açık yasa hükümlerine uymamıştır. Kendisine ve ailesine ait toplam 140 milyon Avro değerindeki en az 11 kargo gemisi ile Hollanda’daki 7 gayrimenkulü bildirmemiştir.  Haberde ayrıntıları belirtildiği üzere “…Bu kabuk şirketlerin yönetimi 9 Haziran 2016’da, Binali Yıldırım başbakan atandıktan iki hafta sonra Binali Yıldırım’ın yeğeni Süleyman Vural’a devrediliyor…'' Şüpheli böylece suç işlemiştir. Bildirdiği mal beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu olayda bir kısım malvarlığını beyan etmekten kaçındığı ortaya çıkmıştır. 

      Bu durumda:

A-ŞÜPHELİ BİNALİ YILDIRIM’IN BAŞBAKANLIĞI YOK HÜKMÜNDEDİR.

      3628 sayılı kanundaki “Madde 6 – Mal Bildirimlerinin; 

a) Bu Kanun kapsamındaki göreve atanmada, göreve giriş için gerekli belgelerle, 

…Verilmesi zorunludur. 
(a) Bendinde yazılı bildirim verilmedikçe göreve atama yapılamaz. “ hükmü uyarınca şüpheli  Binali YILDIRIM’ın BAŞBAKANLIĞA YAPILAN ATAMASI YASAYA AYKIRIDIR. YOK HÜKMÜNDEDİR. Dolayısıyla Başbakanlığa atandığı günden buyana yaptığı BÜTÜN İŞLEMLER GEÇERSİZDİR. Başbakan sıfatıyla kendisine yapılan BÜTÜN ÖDEMELER GERİ ALINMALIDIR.

B-Ayrıca şüpheli Binali YILDIRIM, aynı yasanın 11.maddesindeki  “GERÇEĞE AYKIRI AÇIKLAMA “ ve 12. maddesindeki  “GERÇEĞE AYKIRI BİLDİRİMDE BULUNMA'' hükümleri uyarınca cezalandırılmalıdır.
         C-Yukarıda belirtilen 140 milyon Avro değerindeki “11 kargo gemisi ile Hollanda’daki 7 gayrimenkulü''n bir milletvekili maaşı ile veya bakan maaşı ile elde edilemeyeceği açıktır. Bu devasa mal varlığı nasıl edinilmiştir? Kaynağı nedir? Bu durum, “HAKSIZ MAL EDİNME “  suçunu oluşturmaktadır. 3628 sayılı yasanın 4. Maddesi:


       “ Madde 4 – Kanuna veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilmeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliriyle uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar, bu Kanunun uygulanmasında haksız mal edinme sayılır. “ hükmünü içermektedir. Kanımızca şüpheli bu açık yasa hükmüne aykırı davranmıştır. 

   Bu nedenle, anılan yasanın 13. maddesindeki “HAKSIZ MAL EDİNME, MAL KAÇIRMA VEYA GİZLEME''  hükmüne göre cezalandırılmalıdır.

      Ayrıca şüpheliye aynı yasanın “ZORALIM'' başlıklı 14. Maddesindeki: 
“Madde 14 – Haksız edinilmiş olan malların zoralımına hükmolunur. Bu malların elde edilememesi veya bir malın tümünün haksız mal edinme konusu teşkil etmemesi sebepleri ile zoralımın mümkün olmadığı hallerde haksız edinilen değere eşit bedelinin hazineye ödenmesine karar verilir. Bu bedel, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre tahsil olunur. “ hükmü uygulanmalıdır.

   D-3628 sayılı Yasanın “KAMU HİZMETLERİNDEN YASAKLANMA “ başlıklı 15. Maddesine göre:                   “Bu Kanunun 11 ve 12 nci maddeler hükümleri ile cezalandırılanlara ceza süresi kadar; 13 üncü madde hükmüne göre cezalandırılanlara müebbeten kamu hizmetlerinden yasaklanma cezası hükmolunur. “


              Şüpheli hakkında yapılacak yargılamada bu yasa hükümlerine göre karar verilmesini istedik.

          Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) her türlü yolsuzluğa, vurguna karşı mücadele etmeyi savunan bir partidir. Programındaki : 

“UCUZ DEVLET

UCUZ YÖNETİM: Devlet, belediye, özel idare ve her türlü mahalli bütçelerle, her türlü Devlet ve yarı-resmi Ekonomi kurumlarında fuzuli, kırtasiyeci lükse, mirasyedice israflara son verilecek.

Bütçe, bugün olduğu gibi borç faizine, devletluların lüksüne ve Parababalarının vurgununa harcanmayacak. Yatırıma ve Halkımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına gidecek. Böylece üretimimizle birlikte halkımızın mutluluğu da şahlanacak…'' anlayışı doğrultusunda her türlü yolsuzluğa, vurgunculuğa, iltimasa vb. karşı mücadele etmektedir.

HKP, bu nedenle bu suç duyurusunda bulunmayı ülkemize, halkımıza karşı bir görev bilmektedir. 30.05.2017

                                                                                                                                      Halkçı Hukukçular

Suç Duyurusu:

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

BAŞVURUDA BULUNAN.: Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı

                                                                            Karanfil Sokak No: 24/15 Kızılay/ANKARA

V E K İ L L E R İ……….: Av. Orhan ÖZER, Av. Metin BAYYAR, Av. Ayhan ERKAN,Av. Ali Serdar ÇINGI, Av. Tacettin ÇOLAK, Av. Sait KIRAN,Av. Ayça OKUR, Av. Halil AĞIRGÖL, Av. Pınar AKBİNA,Av. Doğan ERKAN, Av. Ferit CÖHCE

Adres: Sezenler Cad. No: 4/15 Sıhhiye/ANKARA

Ş Ü P H E L İ……………..: Binali YILDIRIM (Başbakan)  –  ANKARA

SUÇ……………………….: 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na aykırılık (3628 S. Kanun Madde 2,5,6,11,12), Haksız Mal Edinme, Mal Kaçırma veya Gizleme ( aynı yasa m.4,13)

                                                                                                                                                       

KONUSU …………………: 140 milyon avro değerindeki 11 kargo gemisi ile Hollanda’daki 7 gayrımenkulü bildirmeyen şüpheli Binali YILDIRIM hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması istemimizin sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR………..: I-Bilindiği gibi, 27 Mayıs 2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde “Yıldırımlar'ın gizli filosu ortaya çıktı''  başlıklı bir haber yayınlandı. “140 Milyon Avro’luk servetini gizlemiş'' alt başlıklı haberin ayrıntıları aşağıdadır:

 “Yıldırımlar'ın gizli filosu ortaya çıktı

EIC’nin yayımladığı belgelere göre Başbakan Yıldırım ve ailesi off-shore’cu çıktı. Yıldırım ailesinin vergi cennetlerine kayıtlı 11 kargo gemisi ve 7 gayrimenkulü var.

European Investigative Collaborations’ın (EIC) ''Malta Belgeleri’ projesi kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’ın ailesinin serveti üzerine yaptığı araştırma, ailenin daha önce varlıkları bilinmeyen üç Malta gemisi de dahil olmak üzere en az 11 kargo gemisini ve Hollanda’daki yedi gayrimenkulü içeren, yaklaşık 140 milyon Avro değerindeki malvarlığını ortaya çıkardı. AKP hükümetinin ilk Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım’ın bakanlığı sırasında ailesinin sahip olduğu gemiler ve denizcilik şirketleriyle ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı.

Yıldırım, 2013’te yaptığı açıklamada, işlerini çocuklarına devrettiğini, çocuklarının denizcilikle uğraştığını söylemişti. The Black Sea adlı internet sitesinde Zeynep Sentek ve Craig Shaw imzasıyla yayımlanan araştırmaya göre değeri 1.9 milyon ve 33 milyon dolar arasında değişen 11 geminin altısı banka kredisi olmadan satın alınmış olarak görünüyor. 11 geminin tamamı Malta ve Avrupa’nın vergi cenneti olarak bilinen Hollanda’da kurulu off-shore şirketler üzerine kayıtlı. Malta’da bulunan Mifsud and Sons Limited adlı aracı firma, Yıldırım ailesinin ülkede bulunan dört şirketini temsil ediyor. Bu şirketler Dertel Shipping Limited, Nova Ponza Limited, Rory Malta Limited ve Nova Warrior Limited. Bu kabuk şirketlerin yönetimi 9 Haziran 2016’da, Binali Yıldırım başbakan atandıktan iki hafta sonra Binali Yıldırım’ın yeğeni Süleyman Vural’a devrediliyor.

Malta şirketlerinin üçünün içinde kamuya hiç açıklanmayan şu üç gemi var: MV Shark, MV Ponza ve MV Frezya S. Rory Malta ve Nova Ponza’nın hissedarı, 2015’te amca Yılmaz Erence ve oğlu Rıfat Emrah Erence’nin kurduğu Ceren Danışmanlık Denizcilik. DertelShipping ve Nova Warrior’ın hisselerinin sahibi ise Hollanda Antilleri Curaçao’da kurulu South Seas Shipping NV adlı şirket. Bu şirket, açık kaynaklardan bakıldığında CMT Shipping NV adlı başka bir Antiller avukatlık şirketi tarafından kurulmuş gibi görünüyor. Ancak bu şirketin gerçek sahibi Malta belgelerine bakınca anlaşılıyor: South Seas adına evrakları bizzat Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım imzalıyor. Malta’daki gemilerin değeri iki milyonla üç milyon dolar arasında değişiyor. Malta’dan Hollan-da’ya geçildiğinde, gemilerin toplam değeri bir anda 130 milyon dolara ulaşıyor.

EIC KİMDİR?

Medya partnerleri ve destekleyicileri arasında Der Spiegel, L’Espresso, El Mundo, Romanya Araştırmacı Gazetecilik Merkezi’ne bağlı The Black Sea gibi yayın organlarının yer aldığı Avrupa araştırmacı gazetecilik ağı European Investigative Collaborations (EIC), haberlerini Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gazetecilerin ortak çalışmasıyla hazırlıyor. EIC, daha önce Futbol Leaks dökümanlarını yayımlamıştı. (

"Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıya taşındı!" haberi, 30 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıya taşındı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ve 140 milyonluk gizli servet iddiası yargıya taşındı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Gündem Haberleri