Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi!

Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi!

Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi! Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşünün ilk etabına Sanatçılar Nur Subaşı ve Sumru Yavrucuk eşlik etti. Yürüyüşe Gebze'de DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve öldürülen Gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe...

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşünün ilk etabına Sanatçılar Nur Subaşı ve Sumru Yavrucuk eşlik etti. Yürüyüşe Gebze'de DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve öldürülen Gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de katıldı. Üst geçitlerden CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerine güller atıldı. İlk etapta 5 km yüründü. Saat 10:30'da ilk mola verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ilişkilerini askıya alan AB'ye seslenerek, "Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki. Türkiye'ye bakın Adalet Yürüyüşü yapıyoruz. Yüzde 50'den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin" dedi.

Adalet Yürüyüşü'nde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne ulaşılırken, gece eski Topçu Kışlası'nda konaklandı. Yürüyüşün 23'üncü günü öncesi Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kocaeli'den ayrıldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün Kocaelilere yürekten teşekkür ediyoruz. Bize gösterdikleri ilgiden ötürü. Biz onlar için de tüm Türkiye için, 80 milyon için adalet istiyoruz ve adalet için yollara çıktık ve bu yolculuğumuz da sürecek. Bugün İstanbul'a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Hiç kimsenin burnu bile kanamadan uzun bir yolu kat edip İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlarım da son derece memnunlardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte ayın 9'unda pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Ama adalet arayışımızı değil. Adalet arayışımız devam edecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı sürdürülmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Avrupa Parlamentosu Kati Piri raporunu kabul etti. Müzakereler konusunda AB'ye üyelik konusunda Türkiye ile ilişkilerini askıya alınması yönünde bir rapor önerisi kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosu'na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki. Türkiye'ye bakın Adalet Yürüyüşü yapıyoruz. 10 binler var. Bir referandum yaptık. Yüzde 50'den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde bir karar alırlar, bu da bizi memnun eder. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu'nu da adil davranarak Türkiye ile olan ilişkileri sürdürme yönünde bir karar alır umuduyla hepinize saygılar sunuyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çayırova mevkiinde bulunan İstanbul yazılı trafik tabelasının önünden geçerek İstanbul sınırlarına giriş yaptı. 

kilicdaroglu_adalet_istanbul4.jpgdehuxwzxuaihymq.jpg

Kılıçdaroğlu İstanbul girişinde mehter marşı ve 16 Türk devletinin bayraklarıyla karşılandı:


Kılıçdaroğlu İstanbul girişinde böyle... paylaşan: abcgazetesi

"Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi!" haberi, 07 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ve Kılıçdaroğlu İstanbul'a girdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  2. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  3. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  4. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  5. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  6. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  7. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  8. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  9. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  10. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  11. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  12. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  13. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  14. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  15. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  16. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  17. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  18. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  19. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  20. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
Gündem Haberleri