Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı!

Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı!

Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlat... Gastronomi yazarı Vedat Milor, yediği yemeklerin içinden çıkan ilginç şeyleri anlattı. Milor Adana’da yediği yemeğin içinden inşaat çivisinin çıktığını söyledi.

Gastronomi yazarı Vedat Milor, yediği yemeklerin içinden çıkan ilginç şeyleri anlattı. Milor Adana’da yediği yemeğin içinden inşaat çivisinin çıktığını söyledi.

Magazin D programına katılan Milor, "Mümkün olduğu kadar dikkat ediyoruz fazla yememeye. Sabah kahve kruvasan gibi bir şey, öğlen meyve yiyorum ya da tek bir yumurta. Ondan sonra erken bir akşam yemeği o kadar. Sabahları acıkan biri değilim, kahvaltı adetim hemen hemen hiç olmadı” dedi.

Milor şu ifadeleri kullandı:

“Evde genellikle 1 saat sürüyor yemek, fakat yemekten sonra genelde bir kahve içiyoruz o kahveyi de sayarsanız bir yarım saat daha kalıyoruz sofrada duruma göre bir bir buçuk saat arası. Eşinizle birlikte arkadaşlarınızla birlikte güzel bir sofra üç saat bence, İki buçuk üç saat normaldir ve çok zevkli.  

"İNŞAAT ÇİVİSİ ÇIKTI"

“Saç çıktığı çok oldu, çivi bile çıktı Adana'da bir yerde yerken, inşaat çivisi. Sonra mutfağa gittim, mutfakta inşaat yapılıyormuş, çivi yemeğe düşmüş. Ölebilirdim hakikaten o lokmayı alsaydım.”  

"YEMEK MASASINDA 14 SAAT KALDIM"

Bir davete birçok ünlü şef geldi, ünlü şeflerle sabah başlanmıştı 10.00 gibi yemeğe gece yarısı 12'ye kadar sürmüştü. Azar azar yani 14 saat kadar diyeceğim sofrada kaldık. Şöyle diyeyim, çok çiğnemek gerekiyor. Aslında mümkün olduğu kadar pat diye yutmamak gerek. “Kötü bir sütlaç bulmak zor, iyi bir baklava bulmak da zor. Daha çok daha hafif olduğu için Sütlaç derim. Ama en iyisi söz konusuysa, son tatlımsa yiyeceğim bunu biliyorsam ve en iyisini bulursam baklava derim.” Tarla domatesi bulursanız ve böyle kayış gibi olmayan güzel bir biber bulursanız yazın soğana hiç gerek yok. Fakat bunları bulamazsanız, sıradan endüstriyel domates ve kauçuk gibi biber varsa karamelize soğan daha güzel, o zaman lezzet veriyor. Eğer yağlı balıksa biraz rahia vermek lazım.O yağını biraz kesmek lazım, biraz asidite gerekiyor. Bu asidite limonla da verilebilir, portakalla da verilebilir, limon sıkma ya gerek kalmaması lazım o asidenin pişim aşamasında balığa eklenmesi lazım. Ama burası çok önemli belki bir tek kızartmanın üstüne mesela kızartma kalamar falan azıcık biraz limon şey yapılabilir. ”

"TERCİHİM ETLİ ÇİĞ KÖFTE"

“Çiğ köfteyi tabii ki etli seviyorum alışmışım, ama kızım mesela bayılıyor. Hatta 'Baba, Amerika'da bulamaz mıyız çiğ köfte' diyor. Ben de şimdi New York’u araştırıyorum o taraflara gidersek çiğ köfte olan bir yer var mı diye..Niye bu kadar seviyorsun dedim sosunu ve baharatlarını çok seviyor ama ben tabi alıştığım için güzel etlisine, etlisini tercih ederim.” “Kesinlikle sarımsaklı, yani sarımsaksız yoğurt da olabilir. Ben yaptım oldu dersiniz yani. Soğan ve sarımsak bana göre Allah'ın iki büyük nimeti yani bize, sarımsak bence şart.” “Tarhana bence, çünkü şimdi mercimek birçok yerde var yani benzerleri var şey de çok güzel yapılıyor. Hintler daha baharatlı daha falan şey tarhana çok boyutlu bir tat çok çeşitleri de var ve çok iştah açan bir şey. Tatlıyı erken saatte yiyeceksiniz. Bence en güzeli aslında sabah kahvaltısı dediğim yani sabah kahvaltısı etmem ama deseniz ki bana o başta bahsettiğiniz olağanüstü mesela.

"TAVUK YEMEM"

“Onun nedenini yazdım, noter tastiğinde bir şeyde saklı duruyor kasada, zamanı gelince açıklanacak. 2099 senesinde açıklayacak hep beraber bunu o zaman anlayacağız”  

Vedat Milor, yediği ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı!

"Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı!" haberi, 29 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vedat Milor, ilginç yemek hikayelerini anlattı: Yemekten inşaat çivisi çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  2. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  3. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  4. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  5. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  6. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  7. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  8. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  9. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  10. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  11. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  12. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  13. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  14. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  15. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  16. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  17. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  18. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  19. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  20. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
Gündem Haberleri