Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı

Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı

Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetva... Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı” sorusuna cevap olarak, “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” gösterdi. Diyanetin fetvası tepki çekerken bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İYİ OLUNCA İŞİ BEN YAPTIM DİYORLAR KÖTÜ OLUNCA ALLAH’A HAVALE”

“Türkiye’de adeta her şeyin çivisi çıkmış durumda. Bir yalanla, manipülasyonla karşı karşıyayız. Enflasyon olur, “Enflasyon yok hayat pahalılığı var” denir. Döviz kuru artar, döviz lobisi der. Faiz artar faiz lobisi der. En son Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvasına bakınca hakikaten gülmeden edemiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı diyor ki ‘Fiyat artışlarının yaşandığı bugünlerde’ ne diyor: ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır”. Allah size akıl versin. Yani herkesi suçlamışlardı, suçlamadıkları biri vardı o da Allah… Şimdi Allah’ı suçluyorlar. Diyorlar ki, ‘Fiyatı tayin eden Allah’tır’ diyor. Allah sebep, fiyat artışı sonuç oldu. İyi olunca işi ben yaptım diyorlar, kötü olunca Allah’a havale ediyorlar.

“İSRAFLA ŞATAFATLA YAŞA DİYE ALLAH MI DİYOR?”

Sırf Erdoğan’ı suçlamamak için, sırf kendi liyakatsizliklerini görmemek için Allah’ı suçluyorlar. Bakın İsveç, İsviçre, Almanya, Japonya, Güney Kore, herhalde Allah’ın sevgili kulu ki, sevgili ülkeleri ki onlarda enflasyon yüzde 10’u geçmiyor. Bizde enflasyon yüzde 79. Gıda enflasyonu yüzde 150’yi geçmiş durumda. Herhalde Allah onları seviyor bizi sevmiyor. Maalesef Allah’ı suçluyorlar. ÖTV’yi, vergileri, maaşı, sizin bindiğiniz makam araçlarını da Allah mı belirliyor? 125 bin tane makam aracına Allah mı bin diyor? İsrafla, şatafatla yaşa diye Allah mı diyor? Bunu da burada sorgulamak lazım. Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı, Allah’ı da suçladılar. ‘Fiyatı tayin eden Allah’tır’ yani bunlara Allah size akıl fikir versin. Bunları Allah ülkemizin bir an evvel göndersin. Biz de öyle diyelim onların sözlerine karşılık. Maalesef kötü yönetim, liyakatsiz yönetim Türkiye’yi getirdiği hal bu. Allah bizi bunlardan kurtarsın.”

“TÜRKİYE VASIFSIZLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”

Ağbaba, gündeme dair şunları söyledi:

“Türkiye bir taraftan üniversiteyi bitirip iş bulamayan veya asgari ücrete mahkûm olanların ülkesi oldu. Avukatlarımız asgari ücretle çalışıyor. İyi üniversiteleri bitirenler 10 bin liraya yoksulluk sınırı altında çalışıyor. Türkiye vasıfsızlar tarafından yönetiliyor. Okuyan insanlara düşmanlık yapıyorlar. Boğaziçi ve ODTÜ’ye yönelik saldırılar da bu yüzden. Okumuş insanlar aşağılanıyor. Doktorlar “giderlerse gitsin” denilerek aşağılandı. Gençler ülkede gelecek görmüyor ve kaçmaya çalışıyor. Böyle bir gündemde Bakan Varank açıklama yapıyor “üniversiteye gidecek olan gencin hedefi işe girmek olmamalı” diyor. Varank işsizliğe çözüm bulacağına bir Bakan olarak gençlere “işe girmeyi hedeflemeyin” diyor. Gençlerin senin gibi üç maaş alacak dayıları yok. Niteliksiz insanlar banka yönetim kurullarına, THY yönetimine, Türk Telekom’a veya Tarım Kredi Kooperatifleri’ne atanıyor. Ömründe bankadan para çekmek dışında bir şey yapmamış kişiyi banka yönetim kuruluna atadınız. Nebati’nin THY’nin ikram bölümüne atayan siz değil misiniz? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı da daha önce ‘her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey yok’ demişti. TÜİK verilerine göre; yüksek öğrenim mezunu 1 milyon 61 bin kişi işsiz. İŞKUR verilerine göre ise 18 bin 24 yüksek lisans mezunu, 847 doktora mezunu genç işsiz devletten bir yıldan beri iş bekliyor.

“TÜRKİYE DÜNYANIN A101’İ OLDU”

Cumhurbaşkanı kararıyla Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyet sağlandı. Bir zamanlar AB’ye vizesiz seyahat diyorlardı. Ne dedilerse tam tersi oldu. Peki, niye bu karar alındı? Cevap basit: 1 Bulgar levası bugün 9,28 TL. AKP, Bulgar levasını 20 yılda, 60 kuruştan 9,3 TL’ye yükseltti. Bulgarlar sınırdan girip alışveriş yapıp geri dönüyorlardı, bu da yetmemiş olacak ki Bulgar vatandaşlarının Türkiye’ye sadece kimlikle girebilmesini sağlayan bir anlaşma imzalamışlar. Dünyanın süper gücü olacaktık, A101’i olduk. Eskiden, o beğenmedikleri ‘eski Türkiye’de diplomasi, mütekabiliyet yani karşılılık esasıyla yapılırdı. Eğer Bulgar vatandaşları pasaportla girebiliyorsa Türk vatandaşları için de bu geçerli olmalıdır. Peki, Adalet ve Kalkınma Partisi bunu yapabilir mi, yapamaz. Ülkeyi yol geçen hanına çevirdiler. Göçmenleri şantaj için kullanıyorlar. Şimdi para için Bulgaristan’la bile diplomasiyi yok saydılar. Bugünleri çok kısa zamanda aşacağız. Tekrar ülkeyi liyakat sahibi insanlara teslim edip hem Türk lirasının itibarını düzelteceğiz hem de enflasyonu düzelteceğiz.”

“CHP’NİN ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Ağbaba, gündeme dair açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soru üzerine Ağbaba, “6’lı masanın alacağı karar önemli lakin bir kez daha ifade edelim ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesinden MYK’sına kadar üzerinde uzlaştığı aday Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Trollerin ve yandaş yazarların laflarına bakmayın. KYK borçlarının faizlerini sildiren, arabalarda ÖTV’yle ilgili düzenlemeyi yaptıran Kılıçdaroğlu’dur. İktidar olmadan bunları yaptıran iktidar olduğunda neler başaracak siz düşünün” dedi.

Görüşmeleri ertelenen Sosyal Medya Kanun Teklifi’ne ilişkin olarak Ağbaba “Son yasa teklifi, baskılarımız sonucu şu an ertelendi lakin daha sonra gündeme gelir ve hatta Meclis’ten geçerse Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey kalmaz. Bu teklifte sansürün yanı sıra yerel medyanın gücünü kıran bir yasa teklifiydi” diye konuştu.

"Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı" haberi, 27 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veli Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Gündem Haberleri