Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "Tosuncuk, Dilan Polat, Seçil... Bunları siz yarattınız"

Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi:

Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "T... TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümeti son dönemin popüler fenomen isimleri üzerinden eleştirdi. Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin ve Eylül gibi isimleri sıralayan Ağbaba, bu fenomenlerin siyasi bağlantılarına da dikkat çekerek, "Bunları siz yarattınız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümeti skandallarıyla gündemden düşmeyen fenomen isimleri sıralayarak eleştirdi.

FENOMEN İSİMLERE GÖNDERME: TOSUNCUK, TOREKS, DİLAN-ENGİN, EYLÜL

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son dönemde popüler olan fenomen isimleri sıralayarak hükümeti eleştirdi. Ağbaba, fenomenler arasında Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin ve Eylül'ün yer aldığını belirterek, "Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKALARINA SERT TEPKİ

Ağbaba, konuşmasında ekonomi politikalarına da sert tepki gösterdi. Hükümetin yarattığı ekonomik sorunlara dikkat çeken milletvekili, "İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız." dedi. Ağbaba, "Maalesef bu birdenbire türemedi; bu, sizin uyguladığınız ekonomik politikaların sonucu. Niye? “Para nereden gelirse gelsin.” diyorsunuz ya, para nereden gelirse, bu ekonomik politikalar sonucunda kim var? Dünyada ne kadar namussuz varsa Türkiye’de, dünyada ne kadar kaçakçı varsa Türkiye’de. Azerbaycan, Çin, Avustralya, oradaki baronlar Türkiye’de. Nerede, nerede ey, yerli ve millîler? Ya, bu Türk pasaportunu satıyorsunuz ya 400 bin dolara, adamlar getiriyorlar 400 bin doları, gelip İstanbul’un göbeğinde ne yapıyorlar? İstanbul’un göbeğinde efelik yapıyorlar. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın deyimiyle söylüyorum: “Türkiye suç örgütü cenneti oldu.” Kim yaptı? Biz mi yaptık? Türkiye suç örgütü cenneti olduysa o da sizin sayenizde, sizin, sizin sayenizde." dedi.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ VE SİYASİ BAĞLANTILAR

Ağbaba, fenomen isimlerin siyasi bağlantılarına da vurgu yaparak, "Bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Son olarak, hükümetin seçim öncesinde verdiği mülakat vaadinin neden yerine getirilmediğini sorgulayan Ağbaba, ekonomik sorunları da gündeme getirdi. Ağbaba'nın konuşması, genel kurulda önemli bir gündem oluşturdu.

"Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "Tosuncuk, Dilan Polat, Seçil... Bunları siz yarattınız"" haberi, 24 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "Tosuncuk, Dilan Polat, Seçil... Bunları siz yarattınız" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "Tosuncuk, Dilan Polat, Seçil... Bunları siz yarattınız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 Koronavirüsten 100 kat daha tehlikeli olduğu belirtilen hastalığın vakalarının arttığı belirtiliyor
  2. 21:07 Merkez Bankası, kredi kartı sahiplerine kötü bir haber verdi! Daha çok ödenecek
  3. 21:04 Marmara Depreminin Tahmini Maliyeti Şoke Etti! On Seneler Sürecek Bir Süreç Bekleniyor!
  4. 21:04 2 Dolarlık Yatırım, 2 Milyon Dolara Dönüştü!
  5. 21:04 Barışma Şartını Açıkladı! Kemal ile Kadir Doğulu Kardeşleri Yine Gündemde!
  6. 21:04 Tek Kartta Ehliyet ve Kimlik Bir Arada! Artık Daha Kolay!
  7. 21:02 İspanyol entelektüeller ve sanatçılar, Gazze'deki şiddeti sonlandırma çağrısı yapıyor
  8. 20:54 Dünya otomotiv devi iflasını ilan etti!
  9. 20:51 İsrail Ordusu: "Gazze'ye her zamankinden daha fazla yardım gidiyor"
  10. 20:47 Trabzon'da uçuşlara sis engeli: Bazı seferler iptal edildi
  11. 20:44 Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
  12. 20:41 Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi
  13. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  14. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  15. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  16. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  17. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  18. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  19. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  20. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
Türkiye Haberleri